Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Martie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Detalii picante, mitã la politist

• un politist a pretins o mitã de 100 de lei de la un pasager minor, care se afla într-o masinã cu pretinse nereguli • adolescentul i-a dat „o foaie“, dar si-a anuntat tatãl • acesta a venit la postul de politie sã-l caute pe omul legii • ulterior, politistii de la post au cãutat infractorul „printre“ ei • discutiile au fost înregistrate ambiental •

Agentul de politie Ovidiu Constantin Barzaghideanu, de 31 de ani, a fost trimis în judecatã pentru sãvîrsirea infractiunii de luare de mitã. Fapta a avut loc pe 17 decembrie anul trecut în timp ce omul legii, agent de politie judiciarã în cadrul Postului de Politie Sãvinesti efectua un control pe linia combaterii transportului si comercializãrii ilicite a brazilor de Crãciun. Aflat în exercitarea atributiunilor de serviciu politistul Barzaghideanu a tras pe dreapta un autoturism si i-a cerut conducãtorului auto actele la control. ÃŽn momentul în care soferul a deschis portofelul, Barzaghideanu a observat cã are bani. Totusi, pentru o oarecare aparentã de legalitate, agentul de politie i-a explicat conducãtorului auto cã are unele nereguli, folie auto neomologatã si lipsa rovignetei. Politistul s-a retras în masina de serviciu, prefãcîndu-se cã întocmeste proces verbl de contraventie. Atunci pasagerul din masinã, un adolescent de 16 ani a venit la agent, iar acesta i-a spus cã are nevoie de actele soferului si i-a dat de înteles cã pentru „o foaie“, despere care bãiatul si-a dat seama cã este 100 de lei, este dispus sã nu vadã neregulile. Martorul s-a întors la masina lui, a luat actele soferului si 100 de lei pe care i le-a înmînat politistului, dupã care fiecare si-a vãzut de treabã. Imediat dupã acest incident adolescentul si-a sunat tatãl, iar acesta a considerat cã politistul a abuzat de vîrsta fragedã si lipsa de experientã a copilului sãu. I-a cerut acestuia, si prietenului care conducea masina sã urmãreascã autoutiltara politistului si sã-i ia numãrul, dupã care sã se opreascã la postul de politie, urmînd a soso acolo si el. La circa 30 de minute distantã si-a fãcut aparitia denuntãtorul, a intrat la post si a întrebat cine a fost de serviciu în acea zi pe masina al cãrei numãr l-a spus oamenilor legii. Acestia au sustinut cã nu-i pot da asemenea informatie, drept pentru care denuntãtorul a sunat la 112 si a reclamat fapta, solicitînd sã-i fie restituiti si cei 100 de lei pentru cã el „nu dã bani la hoti“, conform actului de inculpare. Imediat politistii de la post s-au mobilizat si au început sã caute „infractorul“ dintre ei, dar nu au reusit sã afle cine îsi mînjise onoarea pentru 100 de lei.

„Cînd dai banii înapoi înseamnã cã recunosti“

Cum nu au dat de el, s-au întîlnit cu totii la o pensiune din Dumbrava Rosie, pe 13 ianuarie, cãutînd solutii, cum sã dea de denuntãtor si sã-i dea banii pentru a nu mai face „scandal“, timp în care au fost interceptati.

Barzaghideanu: Îti dai seama, vezi, cînd dai banii înapoi înseamnã cã recunosti.
X: Nu trebuie sã-i dai neapãrat tu.
Z: A?
Barzaghideanu: Asta-i capcanã... O vãzut cã-i chemat la judet, îi clar cã este dosar. Întelegi? Asta-i goangã, sigur. Asa o cãzut îia care au foat la Rutier.
Z: Exact.
Barzaghideanu: Dupã ce s-o prins cã o sunat , i-o fugit cu banu dupã ei.
X: Ãia o fost prosti, ãsta-i cuvîntu'.
Barzghideanu: ÃŽntelegi?
X: Pãi...
Barzaghideanu: Unde te duci tu cu banii dupã om?!
X: Da nu...
Barzaghideanu: Pãi, da. Dar unde
X: Sau du-te si discutã prin cineva cu el. Nu-i dai banii, na! Vorbeste cu el.
Barzaghideanu: Cine
X: Nu stiu ce rahat faci!
Barzaghideanu: Eu asta zic, unde?
X: Unde ce?
Barzaghideanu: De unde sã-l iau, ã, pe ãla, ã?! Ambitie. Ce?. Da, da, ti-am zis cã-i foarte. Deci dacã as sti unde stã, nu-i problemã! Cã nu tre' sã ia nimeni legãtura cu el. Se duce unu-n noapte, treaba... si gata. Stii?

„Tu vrei sã spui cã niciodatã n-ai pus botul la nimic? Si la nimic?“

ÃŽn actul de inculpare procurorul de caz a apreciat cã în discutiile cu colegii lui, Barzaghideanu s-a ferit sã spunã cã el a luat banii cu privire la care se fac cercetãri, însã, în anumite momente si din unele exprimãri rezultã cã admite cã el este autorul faptei asa cum au confirmat si colegii. Anchetatorii au mai stabilit cã politistul s-a arãtat interesat cum poate identifica denuntãtorul punîndu-si problema cã poate ar putea fi supravegheat, justificîndu-se cã de unde era sã stie „cã ãla urma sã-l sune pe tac-su“, conform rechizitoriului. Referitor la faptul cã denuntãtorul ar fi spus sefilor lui Barzaghideanu cã vrea banii înapoi „cã nu dã bani la hoti“, acuzatul ar fi replicat „sã-i dea bãi, de are?“. ÃŽn fata colegilor, agentul a încercat sã se apere, afirmînd cã nici ei nu ar fi strãini de primirea de astfel de foloase necuvenite:
„Ce sã-i fac. E clar! Ce-i! Tu vrei sã spui cã niciodatã n-ai pus botul la nimic? Si la nimic?“. Omul legii nu a recunoscut acuzatiile retinute în sarcina sa, dar anchetatorii au apreciat cã el se face vinovat de luare de mitã, bazîndu-se pe înregistrarera ambientalã din 13 ianuarie, cît si pe faptul cã a fost recunoscut de pustiul de 16 ani care a reusit, ce-i drept cu ajutorul tatãlui, sã rãstoarne „buturuga mare“. Ovidiu Barzaghideanu a fost retinut pentru 24 de ore, iar pe 5 februarie, a fost prezentat instantei de la Tribunalul Neamt cu propunere de arestare preventivã. La finele deliberãrilor magistratii l-au pus sub control judiciar.

Articol afisat de 2429 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective