Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2016
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Mai 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Preºedintele PNL Neamþ, Mugur Cozmanciuc: “Avem nevoie urgentã de un Pact pentru Sãnãtate la nivelul judeþului Neamþ, cu soluþii concrete ºi asumat de toate partidele, indiferent de rezultatul alegerilor locale. Vã invit la dialog!”

Preºedintele PNL Neamþ, Mugur Cozmanciuc, a afirmat cã, în contextul în care starea sãnãtãþii la nivel judeþean este deosebit de gravã, este absolut necesar ca factorii decizionali ºi politici, în frunte cu PNL, sã lase deoparte orgoliile politice, sã se aºeze cu toþii la aceeași masã ºi sã îºi asume un set de decizii în domeniul sãnãtãþii la nivelul întregului judeþ. Acestea ar urma sã fie aplicate ºi susþinute de toate partidele politice, indiferent de rezultatul alegerilor locale de pe 5 iunie.
“Sãnãtatea este în stare de comã la nivel naþional ºi, din pãcate, lucrurile nu pare cã stau diferit la nivelul judeþelui Neamþ. Starea Spitalului Judeþean de Urgenþã Piatra Neamþ este deosebit de gravã ºi nici celelalte spitale din judeþ nu sunt într-o situaþie mai fericitã. Potrivit unui comunicat al prefecturii Neamþ, dat recent publicitãþii, doar în primul trimestru din 2016, 46 de nemþeni au luat infecþii nosocomiale din spitalele unde au fost internaþi. Cu alte cuvinte, au venit pentru a fi trataþi de o boalã, dar au mai obþinut încã una. Cred cã este responsabilitatea autoritãþilor, în acelaºi timp, sã ne comunice câþi nemþeni au luat aceste infecþii ºi la nivelul anului 2015, cum au procedat autoritãþile locale în acest caz ºi dacã a fost informat ºi ministerul Sãnãtãþii?”, este mesajul transmis de Mugur Cozmanciuc.
Preºedintele PNL Neamþ a amintit ºi faptul cã la nivelul Spitalului Judeþean de Urgenþã sunt secþii care funcþioneazã cu un singur specialist, iar când acesta este plecat în concediu secþia se închide.
“Dincolo de acest aspect, infecþiile nosocomiale din spitale nu sunt singura problemã a Spitalului Judeþean de Urgenþã Piatra Neamþ. De o sãptãmânã este închisã secþia de neurochirurgie, pentru cã singurul medic chirurg al spitalului este în concediu! Situaþia este la fel de gravã ºi la secþiile de hematologie ºi chirurgie plasticã. Medicii specialiºti pe aceste domenii se pare cã refuzã sã lucreze la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ ºi aceasta este o situaþie care trebuie remediatã rapid. Mai mult, spitalul este foarte vechi ºi are nevoie de o modernizare ºi reabilitare urgentã. ÃŽn multe state occidentale, dupã 30, maxim 40 de ani, autoritãþile construiesc spitale noi, tocmai din cauza bacteriilor. Judeþul Neamþ trebuie sã aibã minim un spital la standarde occidentale ºi trebuie sã ne asigurãm cã nemþenii se simt în siguranþã atunci când merg sã îºi rezolve problemele de sãnãtate, cã sunt trataþi corespunzãtor ºi cã nu ies din spital cu o altã boalã pe care o obþin tocmai în locul în care ar trebui trataþi!”, a mai precizat președintele PNL Neamț.
Mugur Cozmanciuc a subliniat temele care au nevoie urgentã de un rãspuns la nivelul judeþului Neamþ:
“Acestea sunt problemele majore identificate la nivelul spitalelor din judeþul Neamþ. Este treaba noastrã, a tuturor factorilor decizionali, sã venim cu soluþii concrete ºi sã remediem cât se poate de repede situaþia. Propunerea mea este urmãtoarea: aº dori sã lãsãm deoparte orgoliile politice ºi sã ne aºezãm cu toþii la aceeași masã ºi sã ne asumãm un set de decizii în domeniul sãnãtãþii la nivelul Judeþului Neamþ. Cred cã e nevoie sã discutãm și sã propunem soluții concrete pentru reabilitarea și continuarea modernizãrii spitalului Județean din Neamț. Și de ce nu poate e timpul sã discutãm și despre construcția unui nou spital. Totodatã, mã întreb cum îi putem convinge pe medicii nemþeni sã lucreze la spitalele din Neamþ astfel încât secþiile sã nu rãmânã cu un singur om? Cum ne asigurãm cã nemþenii ies din spitalele din judeþ sãnãtoºi, nu cu alte bacterii? Indiferent care vor fi propunerile asumate, cred cã este vital sã ne angajãm printr-un pact asumat la nivel judeþean cã oricine va deþine majoritatea în Consiliul Judeþean dupã alegerile de pe 5 iunie, aceste propuneri vor fi puse în aplicare ºi cã vor fi sprijinite la nivel politic. Este momentul sã renunþãm la ambiþii politice ºi sã venim cu soluþii concrete!”, a mai punctat președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc.

Articol afisat de 809 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective