Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2016
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 23 Mai 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PNL Neamț: Solicitãm PSD Neamț sã se disocieze de Liviu Dragnea, condamnat definitiv la închisoare

Vizita președintelui PSD Liviu Dragnea, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, în județul Neamț a fost prezentatã cu mare fast în fața opiniei publice. Social democrații au fãcut asta ca sã acopere practicile incorecte prin care mai mulți primari PSD din localitãțile din județ își desfãșoarã campania electoralã: prin amenințãri la adresa candidaților liberali, șantaj ascuns și alte practici nedemocratice, pe care social democrații le-au promovat de-a lungul ultimilor 26 de ani.
PNL Neamț condamnã practicile nedemocratice ale edililor PSD, care pare cã l-au luat drept model pe președintele PSD Liviu Dragnea.
Nu ai cum sã nu te bucuri atunci când adversarul tãu politic își face campanie având în frunte un personaj condamnat în urma unui dosar instrumentat de Direcția Naționalã Anticorupție (DNA). Nemțenii știu: cine se asemãnã se adunã. Iar dorința nemãrginitã a liderilor nemțeni ai PSD de a se vedea în poze lângã șeful cel mare condamnat, vorbește de la sine.
Chiar dacã pentru PNL Neamț aceastã vizitã a fost de bun augur, nu putem sã nu ne arãtãm mâhniți de modul în care PSD înțelege a duce aceastã campanie electoralã. Cã ai pãstrat în funcția de președinte al partidului un personaj ce tocmai a primit o condamnare definitivã e pânã la urmã o chestiune de bucãtãrie internã ce va fi sancționatã la urne de români, dar sã și defilezi cu același personaj în campanie nu poate însemna decât o ofensã la adresa nemțenilor și a tuturor celor care cred cã aceastã țarã se poate face bine prin eradicarea corupției și prin sancționarea celor care încalcã legea. Observ însã cã n-a fost o scãpare pentru PSD Neamț: candidatul PSD la Primãria Piatra Neamț, domnul Liviu Harbuz, împarte materiale de campanie cu imaginea lui Victor Ponta pe ele. Deci nu doar un condamnat în campania PSD Neamț, ci și un fost premier trimis în judecatã pentru infracþiuni de fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, complicitate la evaziune fiscalã ºi spãlarea banilor. Din pãcate, aceste lucruri nu sunt întâmplãtoare. PSD și-a fãcut o politicã internã din ignorarea oricãror criterii de integritate, iar politica se aplicã cu succes și în Neamț. Nu pot citi altfel informația scoasã la ivealã nu cu mult timp în urmã de Inițiativa pentru o Justiție Curatã: 5 primari din Neamț care au problemele penale candideazã din nou la aceste alegeri locale. Toți de la PSD.
ÃŽn altã ordine de idei, așa cum și-a fãcut deja un obicei, de la PSD o ofensa nu vine niciodatã singurã. Ci însoțitã de multã manipulare și de minciunã. Domnul Dragnea a ținut neapãrat sã aibã în județul Neamț câteva momente de pierdere a contactului cu realitatea și a afirmat cã România s-a dezvoltat cât a fost PSD la guvernare. L-aș întreba pe domnul Dragnea dacã ai sãi colegi de la Neamț nici mãcar în discuțiile din spatele ușilor închise nu l-au ținut la curent cu statisticile. O sã încerc sã-i ofer eu câteva informații de bazã. Numãrul de șomeri din județul Neamț în momentul în care Victor Ponta a devenit premier (aprilie 2012) era de 9192 conform statisticilor raportate de AJOFM Neamț. Conform aceleiași instituții, la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut, cu puțin timp înainte de plecarea guvernului Ponta – Dragnea - PSD, numãrul șomerilor din Neamț era 11641. ÃŽn altã problemã crucialã pentru dezvoltarea Moldovei și a Neamțului, mã refer aici la Autostrada Moldovei care sã lege regiunea de Transilvania, dupã mai bine de trei ani de guvernare PSD proiectul șoselei de mare vitezã a rãmas doar pe hârtie. Acestea sunt principalele probleme ale nemțenilor: locurile de muncã și infrastructura rutierã. Care a fost "performanța" guvernului PSD legat de cele douã nevoi ale nemțenilor? Autostrada a rãmas doar pe hârtie, iar milionul de locuri de muncã promis nu doar cã nu s-a distribuit în Neamț, ci PSD a reușit ca în peste trei ani de guvernare sã mai aducã un plus de 2500 de șomeri. Domnule Dragnea, domnilor lideri ai PSD Neamț, spuneți-le adevãrul nemțenilor: victoria voastrã în alegeri va însemna același lucru ca anii de guvernare - numãr de șomeri în creștere și autostradã rãmasã doar pe hârtie.

Departamentul de comunicare al PNL Neamț

Articol afisat de 1098 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(PNL)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective