Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2016
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Septembrie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
AGA Apa Serv, indemnizatii  nesimtite - 900 de milioane

AGA Apa Serv, indemnizatii nesimtite - 900 de milioane

• Curtea de Conturi a descoperit cã agamanii Apa Serv ae fi încasat necuvenit peste 900 de milioane de lei vechi • motivul: au fost convocate trei sedinte în 2015 doar de dragul... banilor • Monitorul cere agamanilor sã dea înapoi banii nemunciti • se naste firesc întrebarea dacã alte sedinte AGA au fost cu „rost“ •

Unii agamani de la Apa Serv au încasat bani frumosi doar pentru cã s-au fãcut cã muncesc. Aceasta e concluzia unui control efectuat de Curtea de Conturi la compania de apã. Si sînt vizate doar trei sedinte din 2015, în care, au constatat inspectorii institutiei mentionate, „s-a frecat menta“ pe româneste producîndu-se un prejudiciu de 90.684 de ron, adicã peste 900 de milioane de lei vechi. Aceasta în perioada în care majoritatea nemtenilor simpli se plîngeau de pretul prea mare la apã, iar politicienii se jurau cã fac tot posibilul pentru a reduce pretul. Dar unii încasau bãnuti frumosi fãcîndu-se cã muncesc si convocînd sedinte AGA fãrã numãr, fãrã numãr, precum manelistii. Si fãrã rezultate (hotãrîri AGA) decît încasarea de cãtre ei, pentru o prestatie de cîteva zeci de minute, a unor bani pe care multi nemteni nu-i cîstigã cinstit nici într-o lunã. Dar sã citãm din actul de control: „ÃŽn cursul anului supus verificãrii, dupã analiza amãnuntitã a proceselor verbale de sedintã ale adunãrii generale ale actionarilor, s-a constatat derularea unor sedinte în urma cãrora fie nu au fost emise hotãrîri AGA, fiind discutate doar chestiuni principiale, ce nu au avut un caracter imperativ si care puteau fi lesne discutate cu ocazia urmãtoarelor sedinte, fie au fost emise hotãrîri AGA care exced atributiile adunãrii generale a actionarilor si care au avut ca obiect strict întrunirea conditiilor în vederea încasãrii indemnizatiilor de sedintã de cãtre membrii AGA. ÃŽn cazul sedintelor Adunãrii Generale a Actionarilor din data de 30.06.2015, 22.09.2015, 10.11.2015, din analiza documentelor puse la dispozitia auditorului public extern, nu s-a putut demonstra caracterul imperativ necesar al acestora, drept pentru care se considerã cã s-a prejudiciat bugetul companiei cu contravaloarea indemnizatiilor membrilor AGA aferente acestor sedinte“. Se cere, imperios, o traducere a limbajului diplomatic al celor de la Curtea de Conturi: pe româneste spus, agamanii au inventat sedinte în care fie au tãiat frunze la cîini, fie si-au depãsit competentele. Dar toate încununate cu încasarea indemnizatiei.

Trai nineacã pe banii „prostimii“

Revolta creste dacã urmãrim ce s-a discutat în concret în sedintele cu pricina. Sedinta ordinarã din 30.06.2015, ordine de zi: informare privind stadiul Proiectului Major, prezentarea unei adrese a CJ Neamt, cîteva solicitãri de sponsorizãri. Sedinta, dificilã rãu, se finalizeazã cu emiterea unei hotãrîri AGA pentru acordarea unor sponsorizãri. Ce spune Curtea de Conturi? Cã nu era neapãrat nevoie de o sedintã pentru asa ceva, se putea discuta si într-una ulterioarã, ba mai mult cã agamanii nu ar avea competentã sã acorde sponsorizãri. Adicã, traducem din nou pentru noi oamenii simpli, „bãietii destepti“ din AGA au fost darnici pe banii nostrii neavînd acest drept. Sedinta ordinarã din 22.09.2015 e si mai „flagrantã“. ÃŽn ciuda ordinei de zi ceva mai consistentã, n-a fost adoptatã la final nici o hotãrîre, „fiind discutate doar chestiuni principiale“, spun cei de la Curtea de Conturi. Adicã s-au vãzut la cafea, au pãlãvrãgit si au încasat banii, fãrã sã rãmînã nimic în urma lor. Si pentru cã le-a plãcut si pentru cã mai aveau probabil nevoie de niste bãnuti, au repetat schema în sedinta din 10.11.2015. Pe ordinea de zi ceva aspecte pentru a lua ochii prostilor, dar în esentã vãzut, pupat, încasat fãrã nici o hotãrîre AGA la final. Asa cã inspectorii de la Curtea de Conturi trag o concluzie „inevitabilã“: „ÃŽn cazul sedintelor adunãrii generale a actionarilor din data de 30.06.2015, 22.09.2015, 10.11.2015 nu s-a constatat caracterul imperativ necesar al acestora, drept pentru care se considerã cã s-a prejudiciat bugetul companiei cu contravaloarea indemnizatiilor membrilor AGA aferente acestor sedinte, Adunarea Generalã a Actionarilor nerealizîndu-si atributia principalã si anume de a veghea asupra modului în care sînt respectate principiile de eficientã economicã si profitabilitate în functionarea societãtii comerciale“. Un scurt comentariu: prejudiciu în bugetul Apa Serv înseamnã prejudiciu în buzunarul tuturor nemtenilor.

Lista rusinii

Vã prezentãm agamanii care au fost prezenti la sedintele „incriminate“ si banii încasati, bani care, dincolo de legalitate si posibilitatea contestãrii raportului Curtii de Conturi, considerãm cã ar fi moral sã-i returneze. Pentru cã au avut „tarife“ mult mai mari decît... cei mai în vogã manelisti, ca sã nu facem trimiteri spre zone „rezidentiale“ cu felinare rosii. Dan Vasile Constantin - 2.519 ron - o sedintã; Vasile Murariu - 7.557 ron - trei sedinte; Bogdan Onu - 7.557 ron - trei sedinte; Mircea Pintilie - 7.557 ron - trei sedinte; Ciprian Serban - 7.557 ron - trei sedinte; Fecic Florin - 7.557 ron- trei sedinte; Claudiu Constantin Stafie - 7.557 ron- trei sedinte; Moise Vasiliu - 7.557 ron - trei sedinte; Adrian Smarandei - 7.557 ron - trei sedinte; Ionut Sorin Lupu - 5.038 ron - douã sedinte; Radu Tudorel - 7.557 ron - trei sedinte; Florin Andronache - 5.038 ron - douã sedinte; Cezar Cernat - 2.519 ron - o sedintã; Neculai Iftode - 2.519 ron - o sedintã; Vasile Nica - 2.519 ron - o sedintã; Neculai Puscasu - 2.519 ron - o sedintã. Pentru corectã informare trebuie spus cã în AGA la Apa Serv se regãsesc si cîte un reprezentant al Primãriei Piatra Neamt si al Primãriei Alexandru cel Bun. Prezenta acestora la sedinte reprezenta o „sarcinã de serviciu“, fiind vorba pînã de curînd despre angajati ai celor douã primãrii care încasau aceleasi indemnizatii ca toti ceilalti. „Supãrarea“ pentru cã au tãiat frunzã la cîini este mult mai mare în cazul consilierilor judeteni, în numãr de 11, care „s-au votat“ ca membri AGA, fiind o adevãratã bãtãlie pentru posturi. Si îsi votau ei singurei cît sã fie indemnizatia de sedintã. Pe cît posibil mai mare. Amãrãciunea e cu atît mai mare cu cît parte dintre acesti domni au apãrut dupã 2015 pe liste cerînd si unii chiar primind voturi. Si probabil vor mai continua sã cearã. Sau sã cerseascã?

CA al Apaserv, revocat

Consiliul de Administratie al Apa Serv a fost revocat din functie, joi, în cadrul unei sedinte a AGAr. Noul consiliu de administratie provizoriu este format din Ioan Pãcalã, Florian Stefan, Iuliana Nãstase Onu, Gheorghe Stanciu, Iulian Ioan Dascãlu, Viorel Marian si Simona Elena Pantelimon. Motivele invocate pentru revocarea vechiului CA sînt printre altele neîndeplinirea unor indicatori de performantã si financiari, dar si nerespectarea legii la numirea administratorilor provizorii. Cel mai probabil urmeazã un rãzboi în instantã.

Articol afisat de 2006 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective