Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2016
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Decembrie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cinste lor! Elevi si profesori dedicati

• la Teatrul Tineretului a avut loc Sãrbãtoarea Scolii Nemtene, ocazie cu care au fost felicitati truditorii învãtãmîntului • a fost a IV-a editie a unei gale în care „sclipirile“ au fost slãvite • 15 cadre didactice au primit distinctia „Domnu' Trandafir“ • în acest mod li s-a recunoscut eforturile deosebite în munca alãturi de elevi •

Sala Mare de spectacole a Teatrului Tineretului din Piatra Neamt a gãzduit, joi seara, o piesã joacatã de actori mai tineri sau mai experimentati, care adunã coronitã dupã coronitã datoritã muncii lor. Nu sînt obisnuiti în mod deosebit cu aplauze, pentru cã actorii de joi seara sînt trudiorii învãtãmîntului nemtean, cei care fac înaltã performantã, lucrînd în echipã, elev-profesor. Pentru rezultatele exceptionale înregistrate în anul scolar trecut, conducerea Inspectoratului Scolar a organizat o nouã editie a Sãrbãtorii Scolii Nemtene. Peste 100 de elevi, alãturi de profesorii coorodonatori, au fost aplaudati la scenã deschisã. Si cum educatia nu se face fãrã oameni dedicati, si cum nu tot timpul un profesor bun este cel care are elevi ce obtin rezultate de exceptie, 15 cadre didactice au primit o distinctie rarã, cea care le aduce un nume nou, acela de „Domnu' Trandafir“. Pentru cîteva ore, oamenii care fac cinste învãtãmîntului nemtean au primit flori, diplome si multumiri pentru întreaga lor activitate. Inspectorul scolar general adjunct Elena Laiu a vorbit despre evenimentul de joi seara ca fiind unul al sfîrsitului, dar si al începutului, pentru cã a fost premierea muncii din anul scolar trecut, dar e si un nou drum, avînd în vedere cã debuteazã competitiile care vor „cerne“ alti premianti, ce vor fi aplaudati în decembrie viitor, conform traditiei.

Aplauze pentru „internationali“
ÃŽn ordinea descrescãtoare a „greutãtii“ distinctiilor si a participãrilor în competitii, primii pe care inspectorii scolari Elena Preda si Mihai Giosanu i-au nominalizat au fost elevii care s-au impus în competitii internationale. Unii dintre cei invitati sã primeascã si aplauzele cuvenite dupã munca din anul scolar trecut sînt acum studenti, dar asta nu înseamnã cã au „scãpat“. Prima strigatã a fost Sabina Georgiana Fîrtalã, Colegiul National Petru Rares Piatra-Neamt, care a obtinut medalie de bronz la Olimpiada Internationalã de Chimie I.D. Mendeleev, în Turkmenistan. Altã nominalizare - Sorina Diana Avãdanei, Colegiul National Calistrat Hogas Piatra-Neamt, medalie de bronz la Olimpiada Internationalã de Geografie, care a avut loc în China. Rezultat de exceptie peste hotare a fost obtinut si de cãtre Ioana Levardã, Colegiul National Roman Vodã, medalie de bronz la Olimpiada Internationalã a Elenismului. Altã nominalizare a fost a Andrei Gabriela Jitaru, cea care deja a intrat în folcul competitiilor de anvergurã, participînd zilele acestea la a X-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizicã din India. Asa cum era firesc, fiecare elev invitat pe scenã a fost însotit de cãtre profesorul coordonator, avînd în vedere cã succesul lui nu putea fi la un astfel de nivel fãrã ca lîngã el sã munceascã si un cadru didactic dedicat profesiei si dornic de a lucra mult peste ceea ce presupune programa si continutul manualelor de la clasã. Cei doi inspectori scolari s-au rotit la microfon, chemînd pe scenã olimpicii nationali recompensati de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetãrii Stiintifice cu premii I, II si III si mentiuni, la competitiile scolare pe discipline. Asa cum era firesc, au fost aplaudati si premiati sportivii scolilor si liceelor nemtene care au fost cîstigãtori în competitii.

Doamne si Domni Trandafir

Emotia evenimentului de joi seara a fost crescutã atunci cînd pe scenã au fost chemate 15 cadre didactice, care s-au remarcat deosebit prin munca la catedrã, chiar dacã nu au reusit sã aibã elevi pe podiumuri „înalte“. Asa se face cã învãtãmîntul nemtean se mîndreste cu învãtãtori ori educatoare care fac „istorie“ în cariera didacticã, dar care nu pot gusta din succesul unui cadru didactic cu elevi într-o competitie internationalã sau de mai micã anvergurã, pentru simplu fapt cã „materia primã“ nu are astfel de participãri, neexistînd concursuri. Asadar, au devenit „ Doamne si Domni Trandafir“, intrînd în rîndul celor mai apreciati dascãli din judet pentru dãruirea si plãcerea cu care îsi urmeazã cariera Ana Asavinei, de la Scoala nr. 1 Bicaz, Ermilia Chirutã, de la Scoala nr. 2 Piatra Neamt, Dumitru Ene, de la Colegiul National de Informaticã, Ioan Gafita, de Palatul Copiilor Piatra Neamt, Zenovia Gîlcescu, de la Scoala nr. 3 Piatra Neamt, Stana Ignat, de la Scoala Gimnazialã Al. I. Cuza Roman, Emilia Lupei, de la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu Piatra Neamt, Constantin Nechita, de la Scoala Gimnazialã I. Gervescu Sãvinesti, Ovidiu Nechita si Niculina Nitã, de la Colegiul National de Informaticã, Alina Pamfil, de la Colegiul National Calistrat Hogas, Steliana Pãduraru, de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri Sãbãoani, Paul Sandovici, de la Colegiul National Petru Rares, Georgeta Tanasã, de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluzivã Alexandru Rosca Piatra Neamt si Mihai Vizitiu, de la Seminarul Teologic Ortodox Veniamin Costachi Mãnãstirea Neamt. Pentru merite deosebite, s-au acordat plachete speciale purtînd acelasi nume si entitãtilor care reunesc mai multe cadre didactice cu carierã impresionantã: Asocialia AS CHIM, Asocialia Pedagogicã Educatoarea, Asociatia Profesorilor de Geografie, Asociatia Profesorilor de Limba Francezã si Asociatia Profesorilor de Istorie. Sãrbãtoarea Scolii Nemtene este un eveniment creat de cãtre Inspectoratul Scolar cu sustinerea financiarã de la bugetul judetului si alte cîteva bugete locale, pentru a-i recompense, prin diplome si premii în bani, pe elevii si profesorii care în anul scolar trecut s-au remarcat prin rezultatele deosebite obtinute de copii la competitiile nationale si internationale.

Articol afisat de 1801 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective