Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2017
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 5 Ianuarie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Retrospectiva sportului nemtean - martie 2016

• în luna lui Mãrtisor, FC Ceahlãul scãpa de ultimul loc în clasament si o trimitea pe Otelul direct în Liga 3 • echipele de volei încheiau sezonul regulat din Divizia A 1 pe loc de baraj pentru evitarea retrogradãrii • Lenuta Burueanã si Diana Tigãnasu culegeau lauri în competitiile indoor •

Dupã înfrîngerea de la Cãlãrasi, de la finele lunii februarie, Ceahlãul cãuta sã obtinã primele trei puncte din sezon în meciul de pe 5 martie, pe teren propriu, cu Dacia Unirea Brãila, în etapa a XVIII-a a Ligii 2. În fata a circa 500 de spectatori curiosi sã vadã noua echipã a galben-negrilor în care-si fãcuserã loc multi stranieri si cu o nouã formulã de antrenori (Maccoppi - Dighera), Ceahlãul nu a reusit decît o remizã (1-1). Gazdele au deschis primele scorul prin spaniolul Hidalgo (min.37), dar bucuria a fost însã de scurtã duratã, pentru cã în minutul 44, Sorin Frunzã a egalat, transformînd o loviturã liberã directã. Pe 9 martie a fost etapã intermediarã, iar nemtenii au mai adus un punct la zestrea sãracã din clasament, din deplasarea de la Pojorîta. A fost un 3-3 spectaculos cu nou-promovata Bucovina, un egal smuls în conditii extrem de dure. Ambii antrenori au fost trimisi în tribune de arbitru, pentru proteste, iar trei goluri au fost marcate în urma unor lovituri de la 11 metri. La pauzã era 3-2 pentru suceveni, reusitele nemtenilor apartinînd lui Alexandru Marginã si Pedro Galan (11 m). Elevii lui Maccoppi au egalat în minutele de prelungire dupã un penalty obtinut de Manuel Bleda Rodriguez si transformat de Marginã. Nici al treilea meci în decurs de o sãptãmînã nu a adus trei puncte pentru Ceahlãul, care nu mai cunoscuse gustul victoriei din noiembrie 2015, cînd bãtuse cu 1-0 pe ACS Berceni. Pe 12 martie 2016, galben-negrii au încheiat nedecis, 0-0, jocul de pe teren propriu cu Rapid CFR Suceava, echipã pregãtitã de Costel Ilie. Singurul aspect pozitiv dupã rezultatele rundei a XX-a a fost cã Ceahlãul ajungea la 11 puncte si se apropiase la numai o lungime de penultima clasatã, Otelul Galati. Tot atît a rãmas însã distanta si dupã runda de pe 19 martie, cînd pietrenii s-au întors cu mîna goalã din deplasarea de la Bacãu, fiind învinsi cu 3-0. Paiul de care s-au agãtat în speranta evitãrii retrogradãrii a fost victoria din etapa de pe 23 martie, cînd Ceahlãul a învins pe Otelul la Piatra Neamt si a fãcut rocada în clasament, trimitîndu-i pe gãlãteni pe ultimul loc, direct la retrogradare. Nemtenii au cîstigat în fata unei echipe formate din juniori, prin golurile lui Marginã (min.26), Rodriguez (70) si Lupei (73). Cu aceastã victorie, Ceahlãul ajungea la 14 puncte si spera la play-out, cu douã etape înainte de încheierea sezonului regulat. În ultimul joc din martie, galben-negri au pierdut din nou, în deplasare, la Balotesti, cu 0-2, dar si Otelul a cedat în fata Rapidului cu 0-3.

Liga 3, titluri nationale la atletism, Liga Nationalã de handbal

În Liga 3, SCM Petrotub nu s-a ales decît cu un punct din partida cu Olimpia Rm. Sãrat, scor 1-1, meci disputat pe 5 martie, în cadrul primei etape a returului. În urma remizei tevarii pãrãseau podiumul, ocupînd locul IV, cu 28 de puncte dupã 14 jocuri. În etapa din 12 martie, romascanii si-au recuperat punctele pierdute, cîstigînd la CS Panciu cu 1-0 prin golul lui Dutciuc. Echipa revenea astfel pe locul III, profitînd de esecul Stiintei Miroslava la Metalosport Galati. Apoi, elevii lui Tapu si Susanu au legat sirul victoriilor în deplasare pe 25 martie, cînd au învins cu 3-1 pe CSM Pascani. În primele zile din martie, atletii nemteni au obtinut performante deosebite la Campionatul National de aruncãri lungi de la Arad. Lenuta Burueanã a obtinut douã titluri la disc, la senioare si tineret, iar Diana Tigãnasu s-a impus în proba de disc, atît la juniori I, cît si la juniori II. În total, sportivii nemteni legitimati la CS Ceahlãul, LPS Piatra Neamt, LPS Roman si CA Roman au cucerit opt titluri la competitia de la Arad. La cîteva zile distantã, Tigãnasu a cucerit un titlu la Campionatul National indoor, rezervat juniorilor ll. În competitia desfãsuratã pe 12 si 13 martie în sala din Complexul Lia Manoliu, Diana a lansat bila de 3 kg la distanta de 14,79 metri, cucerind medalia de aur si titlul national. Pe 2 martie, HCM Roman a înfruntat pe teren propriu puternica CSM Bucuresti, campioana României, în cadrul etapei a XXII-a a Ligii Nationale de handbal si nu a fost departe de o mare surprizã. Elevele lui Florentin Pera au fost învinse la limitã cu 21-22. Cu 90 de secunde înainte de final, scorul era egal, 20-20, iar atunci si-au intrat în rol arbitrii, care au fluierat o pãtrundere fortatã a lui Toskovic. Victoria bucurestencelor a fost consemnatã cu 10 secunde înainte de final, prin Rodrigues. Pe 24 martie, elevele lui Pera au pierdut la Baia Mare, 22-27, într-un meci contînd pentru etapa a XXll-a.

VCM si Unic în focurile jocurilor pentru evitarea retrogradãrii

Dupã o serie bunã de meciuri fãcute în retur, în care au acumulat 16 puncte si si-au arãtat adevãrata valoare, voleibalistii de la VCM LPS Piatra Neamt au clacat impardonabil chiar atunci cînd nu trebuia. În runda intermediarã de pe 9 martie, bãietii lui Nicu Burus pierdeau fãrã replicã la Cluj, Universitatea impunîndu-se cu 3:0, în etapa a XX-a a Diviziei A1. În runda urmãtoare, Municipalul pietrean a obtinut o victorie vitalã, cu Unirea Dej, scor 3:1, în lupta pentru evitarea retrogradãrii. Victoria a adus încã 3 puncte grupãrii care se clasa pe locul 9 cu o etapã înaintea încheierii primei faze a campionatului. Pe 19 martie, în ultima etapã a sezonului regulat, VCM a pierdut cu 0:3 în deplasarea de la Zalãu si urma sã lupte, pentru al doilea an consecutiv sã rãmînã în Divizia A1. Elevii lui Burus aveau nevoie sã aducã de la Zalãu un punct pentru a termina pe locul 9, pozitie ce le garanta mentinerea pe prima scenã a voleiului, dupã retragerea echipei Tomis Constanta. Pe 26 si 27 martie, pietrenii au pornit bine duelul cu Dinamo, conducînd cu 2-0 dupã primele jocuri disputate la Piatra Neamt. În prima zi, VCM a învins cu 3:1, iar duminicã, 27 martie, pietrenii au cîstigat greu, cu 3:2. Soarta mentinerii în prima divizie s-a decis dramatic, în cinci jocuri, meciul decisiv disputîndu-se la Piatra Neamt, în aprilie. Unic LPS a început prost luna, pe 2 martie pierzînd pe teren propriu cu 0:3 în fata CSM Lugoj, într-un joc contînd pentru etapa a XIX-a. Pentru elevele Mihaelei Voivod urmau douã deplasãri la U Cluj si SCMU Craiova. În prima, pe 5 martie, Unic a cedat cu 1:3, dupã ce porniserã bine, adjudecîndu-si primul set. Pietrencele înregistrau trei înfrîngeri la rînd, iar situatia devenea complicatã cu douã etape înainte de finalul sezonului regulat pentru accederea în grupa 5-8. O sãptãmînã mai tîrziu, Unic nu a reusit sã vinã cu puncte nici din Oltenia, pierzînd, 1:3, în fata SCMU Craiova si a rãmas pe locul 9, cu 20 de puncte. Aceasta a fost si pozitia pe care fetele au încheiat sezonul regulat, dupã ce, pe 21 martie, Unic a pierdut pe teren propriu cu 1:3 în fata medicinistelor de la Mures. Pentru a rãmîne în prima divizie, pietrencele urmau sã joace barajul de supravietuire cu Rapid Bucuresti. Primele douã jocuri au avut loc pe 26 si 27 martie, la Piatra Neamt, iar Unic s-a impus cu 3:1 si 3:0. Rapid nu putea emite pretentii sã se salveze de la retrogradare, dar nu a acceptat oferta de a juca al treilea meci tot la Piatra, iar verdictul s-a amînat pentru aprilie.

Articol afisat de 832 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Florin JBANCA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective