Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2017
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un patron si rãzboiul lui cu Fiscul

• patronul firmei E Guard protesteazã în fata Administratiei Finantelor Publice • el considerã cã a fost împovãrat pe nedrept cu accesorii fiscale de miliarde, desi ar fi datorat o sumã infimã la stat • pietreanul sustine cã a cîstigat procesele împotriva Fiscului, dar hotãrîrile nu au fost puse în aplicare • Ovidiu Beleut nu doreste sã discute cu conducerea institutiei, care l-a ignorat ani de zile • vrea doar ca structura centralã a ANAF sã ia mãsuri împotriva subordonatilor din Neamt •

Rãzboi total între patronul firmei pietrene E Guard, Ovidiu Beleut si conducerea Administratiei Judetene a Finantelor Publice Neamt, motiv pentru care primul a decis sã protesteze în fata institutiei amintite în fiecare zi, pînã la finele acestei luni. Primul pas a fost fãcut ieri, 12 ianuarie 2017, cînd pietreanul, „înarmat“ cu douã pancarte s-a postat aproape de intrarea în impunãtoarea clãdire a Finantelor. Dar iatã ce scria pe un banner: „Societãtile comerciale care în perioada 2013 - ianuarie 2017 au avut esalonare în baza OUG 29?2013 au pierdut esalonarea si au solicitat mentinerea esalonãrii în temeiul OUG 12?2013 au fost deposedate abuziv de bani de cãtre AJFP Neamt prin decizia de calcul accesorii aferentã! Pentru informatii privind recuperarea sumelor de bani si înapoierea bunurilor confiscate sau vîndute contactactati-ne la e-mail [email protected] si la telefon 0741/236.402“, în timp ce pe celãlalt erau vorbe ceva mai „grele: „Parte din conducerea AJFP Neamt - clica jefuitorilor de contribuabili. Grup infractional care sfideazã statul si legile de drept abuzînd cetãtenii. Protector al marilor infractori economici locali prin interpretare juridicã discriminatorie între siocietãtile comerciale - faptã de abuz în formã continuatã prevãzutã de art. 13 din Legea 78/2000. Grup infractional sustinut de conducerea ANAF în complicitate. Adunãturã de infractori în uniforma statului“. Totul a plecat de la faptul cã, spune afaceristul, Fiscul l-ar fi încãrcat cu niste accesorii fiscale care însumeazã 120.000 de lei ron (1,2 miliarde de lei vechi), deciziile fiind calculate eronat. Patronul este de pãrere cã nu datoreazã acesti bani la Finante, iar sustinerile lui se bazeazã pe mai multe procese pe care le-a deschis împotriva Fiscului si pe care le-ar fi cîstigat, dar institutia nu pune în practicã deciziile instantelor. „La începutul lunii decembrie 2013, am primit de la Finante o decizie de calcul accesorii în care eram buni de platã cu aproximativ 120.000 de lei ron, totul bazîndu-se pe o intrepretare abuzivã a legii. Sotia mea, care este economist, a refãcut calculul pe formula corectã, si a reiesit faptul cã am avea de platã doar 1.027 de lei ron. Pentru ca nu cumva sã ne fi scãpat ceva am fãcut si o platã de 1.300 de lei, sã fie mai mult, acolo. ÃŽn ianuarie 2014, am aflat cã am rãmas buni de platã cu suma initialã, motiv pentru care am fãcut contestatie, dar la Iasi, pentru cã ei aveau personalitatea juridicã, nu cei de la Piatra Neamt, iar într-un final ne-au rãspuns cã ce fac cei de la Neamt e bine si cã oricum ei nu rãspund de ce se face aici“ a declarat Ovidiu Beleut.

„Au intentionat sã ne termine, sã ne lichideze“

Asa stînd lucrurile, decizia de calcul al accesoriilor fiscale nu a fost anulatã, motiv pentru care administratorul de la E Guard a atacat-o în instantã, cerînd simultan si suspendarea executãrii. Actiunea a fost mai întîi pe rolul Tribunalului Neamt, apoi a trecut în ograda Curtii de Apel Bacãu, ca în final deciza judecãtorilor sã fie în favoarea patronului. „Procesul s-a terminat în favoarea noastrã, stabilindu-se cã avem de platã asa cum calculaserãm si noi suma de 1.027 de lei, si nu cît calculaserã cei de la Finante. Numai cã decizia judecãtoreascã nu a fost pusã în aplicare. Au intentionat sã ne termine, sã ne lichideze si din februarie 2014 ne-au emis documente fiscale de calcul care au crescut de la 120.000 de lei la 570.000 de lei. E vorba de 14 documente fiscale, iar conform legii nu le poti ataca pe toate odatã în instantã, ci trebuie actiune separatã, pentru fiecare în parte. ÃŽn sapte luni au luat cu încãlcarea legii 40.000 de lei“, a mai spus Ovidiu Beleut. Acesta a mai sustinut cã cea mai mare parte din bani au iesit din conturile firmei la finele lui noiembrie 2014, lãsîndu-i pe salariatii de la E Guard fãrã lefuri chiar înaintea Sãrbãtorilor de iarnã. Imediat cum a declansat protestul, conducerea Fiscului nemtean a vrut sã discute cu Beleut, dar acesta a declinat oferta. „Azi (ieri - n.r.), nici nu am început bine protestul si m-au invitat la discutii. Tocmai ca sã discut cu ei am pierdut ore, zile si ani pe la usile lor si nu am rezolvat nimic. ÃŽn atîtia ani de cînd mã lupt cu ei mi-au vlãguit firma, abia mai supravietuim. Am avut noroc de un colectiv unit, salariati care au înteles, unii lucreazã acolo de 8 sau chiar de 14 ani si au fost alãturi de mine la greu. Voi protesta pînã cînd structura centralã a ANAF va lua mãsurile care se impun fatã de institutia de la Piatra Neamt. Ani de zile aici s-au fãcut doar schimburi de directori numiti politic, atît si nimic mai mult. Am fost la Bucuresti si am vrut sã intru în audientã la presedintele ANAF de la acea vreme, Dragos Doros. Vreau sã spun cã el si cei patru vicepresedinti nu au program de audiente, desi acestea sînt si la presedentie, si la guvern, SRI, STS, toate institutiile au audiente. Mi-au spus sã fac o cerere si dacã îmi rãspund în 45 de zile, va avea loc o întîlnire, dacã nu, nu. Cum sã nu existe program de audiente cu contribuabilii, nu am înteles. M-au terminat, pentru cã în toti acesti ani am avut cu ei 16 procese, cu 98 de înfãtisãri, care au însemnat 98 de zile de muncã pierdute si peste 368 de zile în care m-am pregãtit sã merg în instantã. Aproape doi ani de zile le-am alocat din timpul meu si nu au discutat cu mine, acum ce sã discutãm“, a mai spus plin de obidã pietreanul. A adãugat cã în Piatra Neamt sînt peste 100 de firme puse în imposibilitate de platã si aduse în pragulul falimentului de Fisc prin aceeasi procedurã care s-a aplicat si în cazul lui.

„Nu cunosc motivul pentru care domnul a ales sã protesteze“

„Vreau sã-i gãsesc pe oamenii ãstia sã-i învãt sã se apere. Unii au luptat dar nu au biruit, altii s-au lãsat pãgubasi, altii s-au sinucis dupã ce le-au fost luati banii, casele si bunurile care au fost vîndute, toate, prin aceeasi agentie imobiliarã. Vreau sã-i aduc lîngã mine pe toti cei care care au suferit acte de abuz asemãnãtoare. Am 48 de ani, iar pînã acum nimeni nu m-a umilit cum am fost umilit cei de la Autoritatea Fiscalã Neamt. Aici am stat ore întregi pe la usi, am fost de zeci de ori si am pierdut ani de zile“, ne-a mai relatat seful de la E Guard. De la el am aflat cã luna trecutã ar fi fost pusã în executare o esalonare la platã pentru firma sa, dar despre care nu a fost anuntat, desi legea prevede ca despre astfel de actiuni contribuabilii sã fie anuntati cu 45 de zile înainte. Seful Administratiei Judetene a Finantelor Publice Neamt a sustinut cã nu stie ce vrea protestatarul. „Nu cunosc motivul pentru care domunul a ales sã protesteze. Sincer nu stiu. Am coborît, l-am întrebat care sînt motivele si l-am invitat la discutii, dar am fost refuzatã la modul categoric. Noi îl asteptãm. Nu stiu motivele lui, pot doar sã presupun cã este vorba de o esalonare la platã pe care a pierdut-o si asta genereazã anumite efecte juridice. Dar sînt doar presupuneri, nu stiu exact“, a declarat Delia Negurã, directorul Fiscului.

Articol afisat de 2110 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective