Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2017
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

COMUNICAT DE PRESÃ

COMUNICAT DE PRESÃ
EVENIMENT DE ÃŽNCHEIERE PROIECT PEC040
“CENTRE SOCIO-EDUCATIVE IN COMUNELE CUMPANA (JUD CONSTANTA), VINATORI-NEAMT (JUD. NEAMT) SI PRUNDENI (JUD VALCEA)” PROIECT FINANTAT PRIN PROGRAMUL RO10-CORAI, PROGRAM FINANTAT DE GRANTURILE SEE 2009-2014 SI ADMINISTRAT DE FONDUL ROMAN DE DEZVOLTARE SOCIALA
VÎNÃTORI-NEAMÞ, 19 ianuarie 2017
Unitatea Administrativ Teritorialã a Comunei Vînãtori-Neamþ, Unitatea Administrativ Teritorialã a Comunei Cumpãna, Unitatea Administrativ Teritorialã a Comunei Prundeni, ºi Asociaþia de Dezvoltare Comunitarã Cumpãna au implementat, într-un parteneriat ce s-a dovedit fructuos, proiectul “Centre socio-educative în comunele Cumpãna (judeþul Constanþa), Vînãtori-Neamþ (judeþul Neamþ) ºi Prundeni (judeþul Vâlcea)”, finanþat cu sprijinul financiar al Programului RO 10 – CORAI, program finanþat de Granturile SEE ºi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socialã.
Valoarea totalã eligibilã a proiectului (cu TVA) este de 2.269.755,05 lei din care grant SEE – 1.929.291,79 lei (85%) - ºi cofinanþare publicã 340.463,26 lei (15%).
Obiectivele proiectului au fost înfiinþarea a 3 centre socio-educative în fiecare din cele trei localitãþi partenere, respectiv: au fost construite douã centre noi pe suprafeþe de teren aflate în proprietatea UAT Vînãtori-Neamþ ºi UAT Cumpãna ºi a fost deschis un centru ce a funcþionat într-un spaþiu existent, deþinut de UAT Prundeni, spaþiu deja amenajat ºi dotat corespunzãtor, ce va fi pus la dispoziþia proiectului pe o perioadã de 5 ani de la încheierea proiectului. Aceste centre au oferit ºi vor oferi pe toatã perioada sustenabilitãþii, servicii integrate copiilor, ai cãror pãrinþi sunt plecaþi la muncã în strãinãtate, sau familii care se aflã în situaþii de risc, precum: remediere educaþionalã în vederea dezvoltãrii de competenþe ºi implicit a performanþelor ºcolare, consiliere vocaþionalã a copiilor, consiliere psihosocialã a pãrinþilor/tutorilor ºi activitãþi alternative: ateliere de creaþie, activitãþi sportive.
Prin acestea, în fiecare din cele trei localitãþi s-a urmãrit îndeaproape, îmbunãtãþirea frecvenþei ºcolare, reducerea cazurilor de abandon ºcolar ºi creºterea performanþelor ºcolare a grupului þintã, care a fost constituit din 238 de copii în situaþii de risc (6 – 14 ani), 200 de pãrinþi ai copiilor beneficiari sau tutori sau membri ai familiilor lãrgite (rude pânã la gradul IV), 15 cadre didactice, precum ºi membrii comunitãþilor în cadrul cãrora s-a implementat proiectul. Astfel, în comuna Vînãtori-Neamþ au beneficiat de aceste servicii 105 copii din care 11 copii de etnie romã, în comuna Cumpãna - 83 copii din care 12 copii de etnie romã ºi în comuna Prundeni - 50 copii din care 5 copii de etnie romã.

Pentru relaþii suplimentare, persoanã de contact: Coordonator proiect Elena Coºofret, tel. 0754018140,
e-mail: [email protected].
Coninutul acestui material nu reprezintã în mod necesar poziþia oficialã a FRDS ºi a Granturilor SEE 2009-2014
Întrega rãspundere asupra corectitudinii ºi coerenþei informaþiilor prezentate revine iniþiatorilor.

Articol afisat de 599 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective