Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2017
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Ianuarie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cum îsi bat joc alesii PSD, PMP si ALDE de pietreni

• la ultima sedintã a CL Piatra Neamt, majoritatea PSD+PMP+ALDE a trîntit majoritatea proiectelor • primarul Chitic a replicat dur, acuzînd comenzi politice si argumente penibile • el si-ar dori retragerea primãriei din Urbtrans •

Consilierii majoritari pietreni, din alianta PSD+PMP+ALDE, si-au încordat muschii politici, în sedinta de CL Piatra Neamt, de joi, 26 ianuarie. Rezultatul a fost respingerea majoritãtii proiectelor, în special cele „preferate“ de primarul Dragos Chitic si minoritarii liberali. Dacã acest lucru este în interesul cetãtenilor din Piatra poate fiecare judeca, cert este însã cã atitudinea majoritarilor a reusit sã-l înfurie pe primarul municipiului, care a fost extrem de dur în afirmatii într-o conferintã de presã organizatã dupã sedinta de CL. ÃŽn care a vorbit de nepricepere în administratie, comenzi politice si deservicii aduse pietrenilor.
„Joi, 26 ianuarie, a fost o nouã demonstratie cum sã nu faci administratie. Consilierii de la PSD+PMP+ALDE, alianta majoritarã, în mare parte si-au demonstrat, încã o datã, nepriceperea în ceea ce înseamnã administratia publicã si faptul cã votul lor reprezintã în cea mai mare parte o comandã politicã, efectul fiind defavorizarea orasului si a pietrenilor. Argumentele pe care le-au adus au fost penibile, mai ales cã la multe proiecte respinse dãduserã aviz favorabil în comisiile de specialitate“, a declarat Dragos Chitic. Acesta a mai afirmat cã votul împotrivã dat de majoritari ar putea fi în unele cazuri interpretat ca o fortare, dacã nu chiar o încãlcare a legii, fãcînd referire la primul proiect de pe ordinea de zi, referitor la utilizarea în 2017 a excedentului bugetar înregistrat la 31 decembrie 2016. Fãrã a intra în rãzboiul politic si fãrã a plasa dreptatea sau adevãrul absolut în dreptul nici unei dintre tabere, cîteva observatii pot fi fãcute. De-a lungul timpului, urmãrind activitatea alesilor locali, s-a desprins bãnuiala dacã nu convingerea cã acestia voteazã doar dupã comandã politicã sau interese de partid sau de grup. Ignorînd cu desãvîrsire interesul cetãteanului. Una dintre cauzele acestei atitudini rezidã din faptul cã marea majoritate a consilierilor au ajuns pe respectivele pozitii fãrã a avea mari calitãti si performante în domeniul administratiei. Ci exclusiv pentru cã, din motive ce pot fi bãnuite, au fost trecuti pe listele de candidaturi de sefii de partide. Cãrora le sînt pe vecie îndatorati, fãrã a simti cã au vreo obligatie fatã de cetãteni. ÃŽn al doilea rînd, dincolo de faptul cã sînt mustruluiti uneori de o parte din presã, onor consilierii locali nu pãtesc practic nimic atunci cînd voteazã cum vor muschii lor. Sau muschii de la partid mai corect spus. De multe ori sfidînd o logicã si un bun simt minime. Cum ar fi în cazul proiectelor în care voteazã împotrivã dupã ce au dat aviz favorabil în comisii sau cazul în care promoveazã un proiect de hotãrîre pentru a-l pica apoi la vot. Lipsind orice fel de „pedeapsã“, acestor domni efectiv nu le pasã de ce cred ceilalti despre votul lor. Si de aceea de cele mai multe ori nici nu se sinchisesc sã-si motiveze votul. Solutia? Poate prezenta pietrenilor simpli la sedinte. Si interpelarea, civilizatã, a consilierilor care voteazã într-un fel sau altul. Poate alegãtorilor le vor rãspunde. Cã jurnalistilor, mai ales celor care criticã, nu prea le rãspund.

Scandal pe gratuitãtile la transportul public

Replicile dupã sedinta de joi au continuat sã aparã si ziua urmãtoare. Primarul Chitic, nemultumit de modul în care au gestionat majoritarii problema gratuitãtilor la transportul public, a anuntat cã îsi doreste retragerea primãriei din Urbtrans. Aspect ce va constitui subiect pentru o sedintã extraordinarã viitoare. ÃŽnsã datã fiind majoritatea din CL e foarte probabil ca initiativa sã rãmînã la stadiul de proiect. „ÃŽn loc sã gãseascã solutii pentru rezolvarea dificultãtilor financiare cu care se confruntã primãria pietreanã, consilierii PSD-PMP-ALDE au propus în sedinta de consiliu local si au aprobat ca gratuitãtile la transportul public de persoane sã fie suportate din bugetul local si nu de Urbtrans asa cum a fost în anii trecuti. Adicã, în loc sã folosim banii din bugetul local pentru dezvoltarea orasului trebuie sã acoperim o cheltuialã, care pînã anul trecut o suporta o altã entitate. Primaria Piatra Neamt a pus la dispozitia tranportatorilor infrastructura rutierã pe care o folosesc si pentru care din încasãri acestia plãtesc o redeventã la Urbtrans din care se asigurau gratuitãtile. Acum, din cauza votului iresponsabil al consilierilor mentionati, banii încasati pentru folosirea infrastructurii din oras nu se vor mai folosi pentru pietreni. Am convocat o sedintã extraordinarã de consiliu în care solicit retragerea Primãriei Piatra din Urbtrans, în avantajul pietrenilor, conditie în care am gestiona singuri transportul public de persoane din oras, la o calitate mai bunã pentru cetãteni, iar din redeventa încasatã de la transportatori putem suplimenta gratuitãtile la transport. Astfel, atît persoanele aflate în dificultate cît si un numãr mare de pensionari din oras vor putea sã beneficieze de transport gratuit“, a anuntat primarul Chitic.

Articol afisat de 1455 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective