Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Februarie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bãtãlia CA-urilor în lupta pentru Apa Serv

• reprezentantii CJ vor sã selecteze un nou consiliu de administratie • cel înregistrat la Registrul Comertului are mandat pînã în mai 2018 • „Am fost suspendat din motive pe care le-am prezentat detaliat la DNA si alte organe competente. Neoficial, pentru cã am refuzat sã execut comenzile politice“, a fost explicatia directorului Dughir pentru suspendarea sa n

Rãzboiul pentru controlul Apa Serv si-a derulat ieri un nou episod. Dupã suspendarea directorului Cãtãlin Dughir, reprezentantii Consiliului Judetean si-au îndreptat atentia asupra Consiliului de Administratie al companiei de apã. Alesii judeteni au fost convocati ieri într-o sedintã extraordinarã dedicatã în totalitate Apa Serv, toate cele trei puncte de pe ordinea de zi avînd legãturã cu compania judeteanã. S-a rezolvat mai întîi o problemã tehnicã în sensul cã a fost amînat momentul de la care Apa Serv va intra sub tutela ADI Aqua Neamt pînã cînd vor fi obtinute hotãrîri de consiliu local în acest sens de la toti membrii, respectiv comunele si orasele ce fac parte din asociatie. Apoi, pe cale de consecintã „tutorele“ Apa Serv fiind sau rãmînînd Consiliul Judetean, acesta a nominalizat trei persoane care sã facã parte din comisia de selectie a viitorilor membri ai Consiliului de Administratie al companiei. Cele trei persoane nominalizate si votate au fost: Stefan Florian, presedinte, Veronica Vasiliu si Ana Maria Sandu, membri. Proiectele de hotãrîre au fost votate de cãtre majoritatea PSD-PMP-ALDE, în conditiile în care liberalii au ales sã se abtinã, motivînd cã ei nu au nici un reprezentant în AGA sau CA la respectiva companie. Ultimul punct pe ordinea de zi a sedintei extraordinare de miercuri, l-a reprezentat înlocuirea din AGA la aceeasi Apa Serv a lui Viorel Marian, cel care a fost recent „promovat“ în functia de sef interimar al companiei, în locul directorului suspendat Cãtãlin Dughir. De data aceasta au avut o propunere si liberalii, în persoana lui Valentin Stavarache, însã majoritarii si-au impus preferatul, respectiv pe Dan Boacã. Si cu aceasta sedinta extraordinarã a luat sfîrsit, iar lucrurile în teorie par frumoase si la locul lor.

Rãzboiul se mutã în instante

Numai cã realitatea de la Apa Serv nu e deloc atît de linistitã si clarã pe cît ar putea sã parã. Si nu existã premise sã fie clarificate lucrurile decît dupã ce vor vorbi instantele de judecatã. Astfel, în expunerea de motive ce a stat la baza hotãrîrii privind constituirea comisiei de selectie a viitorilor membrii ai CA se preciza cã mandatul vechiului consiliu de administratie expirã pe 20 martie 2017. Vechea conducere a Apa Serv vede însã lucrurile diferit. „E vorba despre CA-ul agreat de Consiliul Judetean si care nu este înregistrat la Registrul Comertului, deci nu existã. Cît priveste CA-ul care este înregistrat la Registru, acesta are mandat pînã în mai 2018. Eu n-am mai auzit la vreo companie de apã ca selectia sã fie fãcutã în acest mod. Poate la CJ Neamt sînt alte legi. Si ca o parantezã, cereti vã rog CV-urile celor agreati de CJ, sã vedeti despre cine este vorba“, a declarat directorul suspendat Cãtãlin Dughir. Acesta a mai precizat cã tot miercuri era termen în instantã în dosarul cererii de interventie fãcutã tocmai pentru a clarifica situatia celor douã CA-uri care functioneazã în paralel. Pînã se va pronunta instanta, situatia e cel putin ciudatã, dacã nu chiar ridicolã. Asadar, la Apa Serv au functionat si functioneazã în paralel douã consilii de administratie. Unul îsi terminã mandatul peste o lunã si cîteva zile, iar consilierii judeteni se pregãtesc sã-l înlocuiascã. Dacã nu se va pronunta instanta pînã atunci, probabil cã vom avea si dupã 20 martie tot douã CA-uri. Ceea ce sigur este foarte bine spunem noi, în conditiile în care ambele sîntem convinsi cã lucreazã întru' bunãstarea companiei. Desi mai e si vorba din bãtrîni care spune cã pruncul cu douã moase riscã sã rãmînã cu buricul netãiat. Pe deasupra ar putea sã aparã situatii chiar hilare: pînã acum CA-ul agreat de CJ se întîlnea la Consiliul Judetean pentru cã evita probabil sã dea ochii la Apa Serv cu directorul Dughir. Acum, cînd acesta e suspendat, e posibil sã se întîlneascã CA-ul CJ-ului la Apa Serv, dar e de vãzut unde se va întîlni CA-ul care n-a fost radiat de la Registrul Comertului si care e apropiat de fosta conducere. Si poate cã problema locativã va fi totusi rezolvatã, dar ce ne facem dacã va cîstiga în instantã Cãtãlin Dughir si va trebui sã fie repus pe fotoliul de director.

A renuntat sã-i mai scrie premierului Grindeanu

Pentru cã acesta declarã cã nu s-a împãcat cu supendarea si cã o va contesta. „Am fost supendat din functia de director al Apa Serv motivat de depunerea unei actiuni în rãspundere ale cãrei argumente au fost demontate de avocatul meu înaintea depunerii actiunii. Nu stiu cine îmi va lua locul, probabil un «yesman» agreat de «grupul Tîrgu Neamt» si care trebuie premiat dupã ce a executat comenzile primite. Voi contesta decizia. Am preferat sã achit suma de 14.000 ron pentru a înlãtura si ultimul motiv de care s-au «agãtat» «membrii consiliului de administratie». Suma plãtitã este ca o consemnatiune si nu înseamnã cã am recunoscut vreun prejudiciu“, a declarat Cãtãlin Dughir. ÃŽntrebat de ce crede cã a fost schimbat din functie si dacã el crede cã sînt si alte motive decît cele invocate oficial, directorul suspendat al Apa Serv a rãspuns: „Am fost suspendat din motive pe care le-am prezentat detaliat la DNA si alte organe competente. Neoficial, pentru cã am refuzat sã execut comenzile politice. Multe ar fi dus la încãlcarea legii. Plîngerile penale pe care le-am depus sînt în cercetare. ÃŽntocmisem un material si cãtre prim-ministrul Grindeanu, prezumîndu-l cinstit, demers pe care l-am oprit în urma dezvãluirilor din presã“, a mai declarat Cãtãlin Dughir. Referitor la motivul pentru care nu s-a mai adresat premierului, cel mai probabil are legãturã cu faptul cã presa centralã a scris zilele trecute despre faptul cã Grindeanu a fost fotografiat în timp ce lua masa cu Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt si cel pe care Dughir l-a nominalizat în repetate rînduri ca avînd interese în schimbarea sa din functie. E greu de pronosticat acum de ce parte va înclina balanta justitiei, însã un lucru e cert: modul în care se întîmplã lucrurile la Apa Serv miroase de la o postã a interese ce depãsesc preocuparea pentru bunul mers al companiei. Prietenii ce stau cu ochii pe zecile de milioane de euro stiu de ce.

Articol afisat de 2130 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective