Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Februarie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dacii si Creangã, cãrti de vizitã la Tîrgul de Turism

• orasele Piatra Neamt si Tîrgu Neamt au standuri la TTR • urbea de sub pietricica promoveazã în Capitalã si Festivalului Dacic Petrodava • orasul de sub Cetate a pus accent pe Tinutul lui Creangã, amenajînd un stand sub forma unei scene din Capra cu trei iezi •



Judetul, Primãria Piatra Neamt si Primãria Tîrgu Neamt participã, în perioada 16-19 februarie 2017, la Complexul Expozitional Romexpo la o nouã editie a Tîrgului de Turism al României, cel mai mare eveniment din tarã dedicat industriei turismului. Municipalitatea pietranã este prezentã cu un stand în cadrul cãruia se promoveazã oferta pentru sezonul estival si principalele atractii turistice. Ca element de noutate, este promovat calendarul de evenimente care se vor desfãsura la Piatra Neamt în anul 2017, marile manifestãri organizate de municipalitate, dar si cele de traditie organizate de institutiile de culturã din municipiu sprijinite de cãtre primãrie. Alãturi de reprezentantii Centrului National de Informare Turisticã din Piatra Neamt, în cadrul standului sînt prezenti si patru reprezentanti ai Gãrzii Apulum, care promoveazã cea de-a doua editie a Festivalului Dacic Petrodava ce va avea loc în perioada 27-28 mai. Cu aceastã ocazie, au comunicat o parte din programul evenimentului, care anul acesta va fi mult mai complex. Printre noutãtile festivalului se numãrã faptul cã el se va desfãsura pe parcursul a douã zile si cã se va bucura de o participare mai numeroasã din partea trupelor de reconstituire istoricã.
La deschiderea oficialã a Tîrgului de Turism a fost prezent si primarul Dragos Chitic, care s-a întîlnit cu ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre si presedintele Camerei de Comert si Industrie a României, Mihai Daraban. „De anul trecut am reusit sã concepem si sã punem în practicã un calendar de evenimente asa cum trebuie sã aibã o statiune turisticã si acest lucru constituie tema principalã a standului municipiului Piatra Neamt la acestã editie a Tîrgului de Turism al României. Numãrul de turisti care au vizitat Piatra Neamt în 2016 a crescut cu aproximativ 10 procente fatã de anul anterior, iar pentru 2017 ne-am propus sã mentinem acest trend ascendent“ a declarat primarul Chitic. Sigur cã astfel de participãri sînt de lãudat în principiu, iar cît priveste atractiile turistice ale zonei e de asemenea lãudabil cã ele sînt sporite de organizarea unor manifestãri (festivaluri, tîrguri etc) care sã atragã în plus turistii. ÃŽnsã o problemã nerezolvatã si cu un major impact negativ într-o eventualã înflorire turisticã a zonei o reprezintã starea deplorabilã a infrastructurii. Cea rutierã în principal, dar nu doar ea. Iar din cele mai recente informatii rezultã cã dezideratul ca si regiunea Moldovei, implicit judetul Neamt, sã fie conectatã la civilizatie printr-o atît de doritã autostradã rãmîne la nivel de vis. Care se va împlini poate la anul. Sau mai sigur la multi ani.

„Sper cã am reusit si în acest an sã fim la înãltimea asteptãrilor dumneavoastrã“

ÃŽn ceea ce priveste orasul Tîrgu Neamt, dacã în urmã cu doi ani standul urbei s-a amenajat sub forma unei fortãrete în miniaturã, amintind de Cetatea Neamt, iar anul trecut s-au adus în atentie frumusetile naturale, principalul exponat fiind un zimbru în mãrime naturalã împrumutat din muzeul Parcului Natural Vînãtori, de aceastã datã privirile vizitatorilor vor fi atrase de Tinutul lui Creangã. Asta pentru cã pe 1 martie se împlinesc 180 de ani de la nasterea scriitorului humulestean. ÃŽn spatiul aflat la dispozitia orasului a fost creatã o scenã din Capra cu trei iezi. Personajele, costumate în portul traditional românesc, vor atrage cu sigurantã atentia vizitatorilor. Decorul are pe fundal imaginea unei case tãrãnesti si mai include un cuptor, un ceaun pus pe pirostrii, o masã si scãunele din lemn. Intrarea este strãjuitã de un panou care redã imaginea unei cãrti deschise la un fragment din poveste. Persoanele care doresc sã afle mai multe informatii despre atractiile zonei pot sta de vorbã cu reprezentantii urbei, la o masã alãturatã, sub imaginea muzeului memorial din Humulesti. „Pentru cã anul acesta se împlinesc 180 de ani de la nasterea marelui povestitor, prezenta orasului Tîrgu Neamt la Tîrgul de Turism al României este dedicatã lui Ion Creangã. Le multumesc tuturor celor care s-au ocupat de pregãtirea acestei editii si în mod special domnului Cucu Florin, pentru implicarea în amenajarea standului! Sper cã am reusit si în acest an sã fim la înãltimea asteptãrilor dumneavoastrã!“, a notat primarul Daniel Harpa, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook. Din delegatia urbei a fãcut parte si edilul-sef la momentul deschiderii oficiale. ÃŽn restul timpului, de vorbã cu vizitatorii va sta mai mult Ionela Lungu, mester popular din Humulesti, renumitã în întreaga tarã pentru haioasele figurine din lut ce dau viatã personajelor din opera lui Creangã. Participarea orasului la Tîrgul de Turism a fost aprobatã de consilierii locali într-o sedintã din ianuarie, fiind alocatã suma de 44.800 lei. Potrivit hotãrîrii postate pe pagina de internet a primãriei, pentru închirierea standului se vor achita 7.350 lei, amenajarea acestuia costã 30.000 lei, iar taxa de participare este de 450 lei. Diferenta va fi destinatã acoperirii cheltuielilor delegatiei, fãcute cu drumul si cazarea, si costurilor de transport ale decorurilor standului.

Articol afisat de 1064 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(R. AANEI, C. FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective