Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Martie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rusine! Rusine d-lor majoritari!

• alesii PSD, PMP si ALDE au respins un proiect „favorabil“ unui consilier liberal, dar au votat unul similar • „rãzbunarea“ politicã pare evidentã • primarul riscã sã rãmînã fãrã city-manager si trei consilieri • caietul de sarcini pentru Piata Centralã mai asteaptã • viceprimarul Gavrilescu ar putea fi exclus din partid •

Momente rusinoase în sedinta de ieri a Consiliului Local Piatra Neamt. De la rãzbunãri politice, la amendamente fãrã substantã, replici ce au frizat lipsa de bun simt si dezinteres pentru deschiderea cît mai rapidã a Pietei Centrale. Toate acestea au fãcut ca atacul virulent la colaboratorii primarului sã treacã în plan secund. Poate cel mai stînjenitor moment pentru consilierii majoritari de la PSD-PMP-ALDE a fost cel în care au respins fãrã motiv un proiect ce venea, respectînd legea, în favoarea firmei unui coleg liberal, dar au aprobat la cîteva minute distantã un proiect similar pentru o firmã fãrã sef politician. Valentin Ciobanu, consilier liberal si administrator al SC AVA STING SRL, cel care a solicitat modernizarea si extinderea unui spatiu comercial situat la parterul unui bloc a izbucnit vãzînd votul negativ: „Pietrenii tipã dupã locuri de muncã si dumneavoastrã vã opuneti. De ce? Vã rog un rãspuns. Dacã mai trebuie fãcut ceva din punct de vedere legal, vã rog sã-mi spuneti. Rãspunsul e o tãcere? Atunci e ordin politic si ne vom vedea în instantã“. A primit totusi un rãspuns. Penibil. Rusinos. Si anume cã... va primi rãspunsul dupã sedintã. Iar afirmatia aceluiasi Ciobanu care pleda pentru postura sa de bun contribuabil spunînd cã deja si-a achitat dãrile pentru 2017, a dus la o remarcã la fel de penibilã. Din partea presedintelui de sedintã, Cristian Tihenea, care i-a multumit cã a contribuit la economia municipiului. Ironie de doi lei, jignitoare la adresa oricãrui cetãtean, indiferent dacã e consilier sau nu. Iar dupã doar cîteva minute, un proiect similar, de extindere spatiu comercial în acelasi bloc, dar cu alt proprietar, neimplicat politic, a fost votat de consilierii PSD-PMP-ALDE. Pentru a evita orice comentariu privind vreun imaginar „conflict de interese“, facem precizarea cã Monitorul nu are nici o legãturã comercialã cu firma respectivã, sau cu patronul ei, si cã vom sustine cauza oricãrui politician, care e si om de afaceri, atunci cînd va fi victima unei rãzbunãri politice. ÃŽn opinia noastrã, locurile de muncã si dreptul fiecãruia de a munci sînt mai presus decît ordinele politice, indiferent de la ce sef de partid vin. Si dacã proiectul respectã toate cerintele legale, lucru recunoscut chiar de „vicele“ Bogdan Gavrilescu, adversar politic al liberalului, atunci proiectul ar trebui sã treacã. Dacã nu, cei care au votat împotrivã, fãrã vreun motiv legal, sã plãteascã.

Atac la primar si city-manager

Un alt moment fierbinte al sedintei a avut în centru un proiect aparent „nevinovat“: modificarea organigramei si statului de functii ale primãriei pentru înfiintarea unui compartiment nou, de guvernantã corporativã. Majoritarii au folosit prilejul pentru a propune un amendament prin care sã disparã functia de administrator public al municipiului si trei posturi de consilier personal al primarului. Luati evident prin surprindere, liberalii au vrut sã protesteze cã aceastã reducere „nu face obiectul proiectului de hotãrîre“, iar primarul a cerut explicatii. „Pentru eficientizare“, a fost rãspunsul majoritarilor si amendamentul si apoi proiectul au trecut. „Nu am nici un comentariu“, a spus dupã sedintã Bogdan Puscasu, city-managerul care are postul amenintat. Rãmîne de vãzut dacã proiectul va fi avizat de legalitate, sînt mari sanse credem noi în acest sens, dupã care va urma cel mai probabil un rãzboi în instantã. Si oarece dificultãti în a stabili care sînt cei trei consilieri care vor pleca. ÃŽn conditiile în care sînt patru astfel de posturi, unul vacant (si atunci primul redus), iar cum va fi fãcutã selectia pentru ceilalti „destituiti“, e interesant de vãzut. Pentru cã amendamentul nu fãcea trimitere la vreun nume. Iar plecãrile vor trebui sã respecte legislatia muncii, cu perioadã de preaviz, dar si cu explicatii mult mai consistente pentru concediere decît apelul la eficientizarea activitãtii.

Vom avea piatã la Pastele Cailor?

Cu scandalul deja copt, cînd s-a ajuns la proiectele privind viitorul Pietei Centrale nimeni nu se astepta decît la rãzboi pe fatã. Si a fost. Toate proiectele au picat „datoritã“ acelorasi majoritari. Era de asteptat sã nu treacã cel privind preluarea pietei pe motiv de lipsã a semnãturii ministerului pe protocol si cel cu administrarea temporarã de cãtre Urban. ÃŽnsã în cazul celui privind caietul de sarcini pentru viitoarea licitatie care sã se stabilieascã administratorul pietei, respingerea a fost o surprizã. Mai ales cã social-democratii ceruserã în sedinta precedentã sã fie propus cît mai rapid acest document. Dar se pare cã au tinere de minte scurtã pentru cã ieri au afirmat cã nu e bun caietul, nu au avut amendamente pentru a-l îmbunãtãti si au vîndut pielea ursului din pãdure sustinînd cã lucreazã ei la un caiet de sarcini. Care n-au spus cînd va fi gata, asa cã e posibil sã fie finalizat la... Pastele Cailor. Si abia apoi deschisã piata. Remarca unui liberal cã n-a fost încã înfiintatã firma care trebuie sã cîstige licitatia pare si probabil este o glumã. Sau poate unii vor ajunge sã creadã cã nu, dacã mai asistãm la mai multe amînãri atît de subtire argumentate, dupã solicitãri de urgentare, care par mincinoase. Tot ieri, la cîteva proiecte de hotãrîre, viceprimarul Bogdan Gavrilescu a votat altfel decît colegii sãi de la PMP. Cel mai flagrant la un proiect initiat chiar de aripa pemepistã din CL, privind accesul liber al studentilor si elevilor în curtea institutiilor de învãtãmînt, dupã orele de program. Care a picat, fiind numãrate 11 voturi pentru si 11 abtineri (cu tot cu cea a vicelui), în conditiile în care si de la PSD a lipsit un consilier. Iar miscarea n-a rãmas neobservatã, Cristian Sauciuc, liderul local al PMP, afirmînd cã urmeazã sã fie discutatã situatia în biroul politic. ÃŽntrebat dacã riscã excluderea Gavrilescu, a rãspuns: „Este posibil“.

Articol afisat de 2726 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective