Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Aprilie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sapte chefi si ceva ce nu s-a mai vãzut

• pietreanul Chef Giovanni si prietenii sãi au arãtat de ce sînt considerati maestri ai bucãtãriei • a fost o searã dedicatã în totalitate lui Andrei Zlãvog, un copil cu grave probleme de sãnãtate • 250 de persoane au apreciat preparatele gãtite de cei sapte chefi la Grand Hotel Ceahlãu • „A fost o dublã bucurie pentru cã ne-am dat seama cã vom reusi sã-l ajutãm pe Andrei si pentru cã am reusit sã multumim asa o audientã selectã si numeroasã“, a declarat Ionut Popa •

Sapte maestri în arta culinarã si-au dat mîna joi searã, 20 aprilie, la grand Hotel Ceahlãu, pentru a-l ajuta pe micutul Andrei Zlãvog, un bebelus de douã luni, sã treacã cu bine peste o operatie complicatã. La apelul lor, alti 250 de nemteni s-au alãturat campaniei umanitare si au contribuit la strîngerea de fonduri necesare interventiei chirurgicale a copilului efectuatã ieri, la nici 24 de ore, în Germania. Pietreanul Ionut Popa, alias Chef Giovanni, a fost cel care si-a mobilizat colegii participanti în emisiunea „Chefi la cutite“ de la Antena 1 venind alãturi de acestia în fata invitatilor de la Hotelul Ceahlãu cu un meniu inedit.
„Vreau sã vã spun cã ceea ce veti avea în meniu nu s-a mai fãcut niciodatã, este o premierã“, le-a transmis de la început invitatilor Chef Gianny. Pitesteanul si ceilalti sase colegi - Ionut Popa (Piatra Neamt), V. Puiu (Constanta), Andrei Lutã (Iasi), Cristian Voicu (cîstigãtorul editiei a II-a a concursului Chefi la cutite) si Gabriel Toader, maestru bucãtar cunoscut în Bucuresti, le-au vorbit participantilor la eveniment despre scopul actiunii umanitare, apoi au intrat acolo unde se simt cel mai bine, în bucãtãrie, pentru a pregãti cele patru feluri din meniul anuntat. Maestrii au lãsat loc pe scenã ansamblului folcloric Floricicã de la Munte, al Centrului pentru Culturã si Arte Carmen Saeculare, care a întretinut buna dispozitie cu un program diversificat de dansuri. La antreu, farfuriile au continut terrine din ficat de vitel cu dulceatã de fenicul, jalapino, caramel de rosii si panbrioche negru, un sortiment în care Chef Giovanni a intervenit cu ingredientul care l-a consacrat, cãrbunele vegetal. Primul fel principal a fost pe bazã de peste - Chevice de somon în crustã de cafea cu susan negru, mousee de iaurt cu busuioc si brînzã de caprã, gel de sfeclã rosie cu sumac si sos de mango cu chilly. Invitatii au savurat apoi o fripturã din piept de ratã Shichimi cu piure de dovleac copt, piure de pãstîrnac cu vanilie, fructe de pãdure si sos de vin rosu afumat, iar desertul a fost un Mousse de cartofi mov cu ciocolatã albã, piersicã confiatã cu cremã de mascarpone cu ghimbir si înghetatã de pîine cu cereale.

„Toti chefii sînt multumiti si ne bucurãm cã vom reusi sã-l
ajutãm pe Andrei“

Partea lichidã a mesei a fost asiguratã de Casa de Vinuri Cotnari, iar fundalul sonor a fost sustinut de formatii cunoscute care au ridicat mesenii la reprize de dans între degustãrile de mîncãturi sofisticate. Evenimentul s-a întins pe parcursul a cinci ore, pînã tîrziu în noapte, în tot acest timp chefii fiind implicati total în bunul mers al lucrurilor din bucãtãrie. „Am fost foarte emotionati, stresati, încordati, spuneti cum doriti. Cînd am vãzut cã s-a umplut sala si am realizat ce asteptãri sînt, a fost un moment extrem de tensionat. ÃŽn sensul pozitiv, pentru cã asta ne-a motivat. Nu ne asteptam la asa un interes, la asa o prezentã. A fost nemaipomenit. Si la final a fost o bucurie imensã. Dublã bucurie. Pentru cã ne-am dat seama cã vom reusi sã-l ajutãm pe Andrei Zlãvog si pentru cã am reusit sã multumim asa o audientã selectã si numeroasã. Ne-am mobilizat bine, le multumesc tuturor chefilor prezenti si tuturor celor care au pus umãrul la aceastã actiune. Rolul fiecãruia a fost extrem de important. Am fãcut o echipã si am reusit. Emotiile au fost mari. Desertul a surprins plãcut, la fel rata. A fost apreciatã. Toti chefii sînt multumiti si ne bucurãm cã vom reusi sã-l ajutãm pe Andrei, care, din informatiile pe care le am, vineri a fost operat. Si iatã cã putem sã-l ajutãm în acest moment greu. Acum nu vã pot spune o sumã totalã care a fost strînsã, însã va fi una consistentã dacã ne gîndim cã au fost prezente peste 250 de persoane din estimãrile noastre. Cît despre colegii mei, maestrii bucãtari, si ei sînt multumiti si au spus cã vor reveni oricînd cu mare plãcere la Piatra Neamt. Cine stie, poate la anul vom organiza o nouã actiune umanitarã similarã. Sã facem o traditie din asta“, a declarat Ionut Popa, Chef Giovanni, cel care a fost sufletul manifestãrii.

„Important este cã am reusit sã contribuim la acest gest extraordinar de omenie“

Gazdele evenimentului au fost multumite cã au putut contribui la o o cauzã nobilã, dar si cã au avut parte de asa oaspeti. „A fost o searã reusitã din toate punctele de vedere. ÃŽncepînd cu cei prezenti, care au dat dovadã de mare omenie. Au fost extraordinari si le multumesc din toatã inima. Apoi, chefii. Sînt niste artisti. Am vãzut ce înseamnã bucãtãrie fãcutã din pasiune. Oamenii acestia chiar trãiesc pentru a gãti. Sfideazã perfectiunea prin modul în care se desfãsoarã în bucãtãrie. Fiecare gest, fiecare picãturã sînt importante. Si artistii care au participat au fost extraordinari. Au oferit o searã minunatã. S-a dansat, s-a socializat, toatã lumea s-a simtit bine. Noi, cei de la Grand Hotel Ceahlãu, am fost gazde si ne bucurãm cã am avut aceastã posibilitate. Mai ales cã a fost pentru o cauzã nobilã. Si mã bucur pentru cã am reusit sã contribuim datoritã omeniei celor care au participat la aceastã searã reusitã. Poate sîntem subiectivi, în calitate de gazde, dar important este cã am reusit sã contribuim la acest gest extraordinar de omenie. Dacã mai e posibil, sigur vom mai participa la astfel de evenimente. De ce nu, sã devinã o traditie anualã“, a declarat Ghiocel Tonco, manager general Grand Hotel Ceahlãu. Prin achizitionarea unei invitatii care a costat 150 de lei, fiecare din participantii la evenimentul de joi searã a contribuit la sprijinirea familiei lui Andrei Zlãvog, bebelusul operat ieri în Germania. Micutul a fost diagnosticat cu peritonitã meconialã, atrezie jejunoidalã si ocluzie intestinalã prin bride. ÃŽn traducere, aceasta înseamnã cã Andrei nu mai poate fi hrãnit normal drept pentru care a fost deja supus la douã interventii chirurgicale la Spitalul de Pediatrie Sfînta Maria din lasi. Operatiile nu au avut rezultatul asteptat, iar medicii i-au recomandat o nouã interventie la o clinicã din Germania, singura sansã pentru viata lui Andrei. Costurile unei asemenea interventii, plus cheltuielile aferente ajung la aproape 100.000 de euro. Pentru cei care doresc în continuare sã-l sprijine pe micutul Andrei, pot face donatii în contul: Zlãvog Dumitru Iulian; LEI: RO14BREL0002000734360100; EURO: RO73BREL0002000734360202.

Articol afisat de 2492 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(F. JBANCA, C. FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective