Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Iulie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vacante Muzicale cu recital de pian si jazz

Ziua a doua a editiei 44 a Vacantelor Muzicale la Piatra Neamt programeazã douã evenimente artistice, dar si debutul celor douã cursuri de mãiestrie - de muzicã de camerã, coordonat de Verona Maier, si de flaut, condus de Ion Bogdan Stefãnescu. De la ora 19:00, la Teatrul Tineretului, publicul are ocazia de a se reîntîlni cu pianistul Andrei Gologan, fiul al urbei, care va cînta la un pian „scos“ pentru prima datã în fata spectatorilor. Instrumentul a fost achizitionat ca un cadou de nouã editie de Vacante Muzicale de cãtre Centrul pentru Culturã si Arte Carmen saeculare. La ora 21:00, la Turnul lui Stefan vor concerta, într-o formulã rodatã în multe alte concerte, jazzmanii George Natsis, Nicu Patoi, Vlad Popescu si Adrian Mircea Flautistu. Andrei Gologan s-a nãscut la Piatra Neamt, în 1992, într-o familie care, desi nu activa în domeniul muzical, a încurajat iubirea sa pentru muzicã, precum si talentul sãu. A primit primele lectii de pian la 5 ani, iar dupã 6 luni interpreta piesele lui Czerny, Beethoven si Schumann pe scena scolii de muzicã din orasul natal. ÃŽn anii urmãtori, si-a perfectionat educatia muzicalã prin studii cu Iulian Arcadi Trofin si a cîstigat numeroase premii. La 14 ani, Andrei si-a fãcut debutul orchestral alãturi de instrumentistii Filarmonicii din Bacãu. Au urmat numeroase spectacole solo si de muzicã de camerã sustinute în România, Italia, Scotia, Croatia, Ucraina, Ungaria, Elvetia, Austria si SUA. ÃŽn 2009, la 16 ani, a devenit student al Universitãtii Mozarteum Salzburg, iar dupã liceu, în 2011, si-a început studiile de licentã. Andrei este cîstigãtorul a numeroase concursuri internationale, precum International Piano Competition in Memory of V. Horowitz, Kiev, International Piano Campus Competition - Paris, International Sigismund Thalberg Competition - Napoli, Lions European Piano Competition - Istanbul. Tînãrul artist este bursier al Academiei de Muzicã din Principatul Liechtenstein si participã la cursurile si activitãtile intensive ale institutiei.

Despre artistii de la Turn

Pop goes jazz redefineste ideea „importului“ tematic în jazz din alte perimetre stilistice ale muzicii. Nu este o optiune nouã, însã originalitatea concertului vine din simultaneitatea stilurilor personale ale protagonistilor, asamblate sincron în reformulãri constructive „jazzy“ de secol XXI. Va fi o searã a alchimiei sonore, cu riffurile chitarei electrice completînd ermetic soundul jazz în teme celebre. George Natsis este un muzician complex, cu un statut reformulat continuu si exemplar în majoritatea aparitiilor sale artistice, deopotrivã în calitate de pianist, de orchestrator, de compozitor sau dirijor. Notorietatea lui, atasatã spectrului „jazzy-pop“ al muzicii de calitate, se probeazã ireprosabil într-un discurs pianistic foarte concentrat, robust, asezat bine în timp, cu migalã, mediat de un cumul de experiente profesionale avut pe scena Sãlii Radio, ca membru al Big Bandului Radio ori în alte formule jazz sau pop. Vlad Popescu este initiatorul Stagiunii de Jazz organizate de Radio România Cultural si Orchestrele si Corurile Radio, „arhitectul ritmicii“ de la Teatrul Act, un artist promovator asiduu al tinerilor muzicieni, pe care îi îndrumã în calitatea sa de asistent universitar doctor al Departamentului Jazz si Muzicã Usoarã, al Facultãtii de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie muzicalã, a Universitãtii Nationale de Muzicã Bucuresti. Se exprimã artistic cu dezinvoltura tipicã percutionistilor valorosi, posedã o dinamicã a ritmului foarte eficientã în genurile abordate, o tehnicã instrumentalã surprinzãtoare, subtilitate armonicã si, în plus, nu ezitã sã experimenteze spatiile „noi“ ale percutiei de secol XXI. Adrian Mircea Flautistu este unul dintre cei mai incisivi contrabasisti ai momentului, cu o spontaneitate aparte în dezvoltarea improvizatoricã, cu sunet rotund, clar si foarte prompt în tempouri. El si-a construit stãruitor propria viziune artisticã, colaborãrile sale, alãturi de mari muzicieni de jazz din România, indicîndu-l drept cel mai solicitat contrabasist al momentului pe scena de jazz de aici. Nicu Patoi, un muzician care a mai cîntat la Vacante Muzicale, este unul dintre putinii chitaristi autohtoni cu polivalentã stilisticã remarcabilã. Construieste sonoritãti surprinzãtoare, indiferent de genul pe care îl abordeazã. Este un muzician rafinat, apreciat pentru proiectele sale artistice, un „trotter“ al stilurilor adaptate chitarei.

Articol afisat de 1562 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMtU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective