Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Iulie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nici o medie de 10 la BAC, dar e bine

• a crescut procentul de promovabilitate fatã de anul trecut, înainte de contestatii fiind în Neamt de 73,25% • cea mai mare medie a fost obtinutã de cãtre o „filoloagã“ de la Hogas, Alexandra Pavel - 9.93 • pe locul II e romanvodistul Mihnea Rezmeritã, cu 9,88, iar pe III raresistele Brîndusa Puscasu, Ana Rotaru si Ilinca Ruxandra Sandovici si Elena Diana Sîrghi, de la de la Hogas, cu 9,86 • Andrada Eva, de la Roman Vodã, a luat examenul cu 9,83. • 4 candidati au fost eliminati din examen în aceastã sesiune, fiind acuzati de fraudã •

2.563 de tineri nemteni au avut motive de bucurie, vãzîndu-se în rîndul reusitilor la examenul de Bacalaureat din aceastã sesiune, iar 932 si-au vãzut neputinta trecutã cu negru pe alb, sub linia de demarcare a fericitilor de nefericiti. Procentul de promovabilitate în Neamt, înainte de depunerea contestatiilor, este de 73,25%, cu cîteva procente bune peste rezultatul scos de absolventi în vara trecutã. Din pãcate, fatã de alte sesiuni, acum nu existã nici un candidat care sã fi luat examenul cu medie maximã. Poate situatia se va schimba dupã contestatii, dacã unii dintre fruntasi vor cere recorectarea lucrãrilor pe care considerã cã le-au fãcut perfecte. Contestatiile s-au depus asearã, între ora 16 si 20, iar rezultatele finale se vor sti pe 10 iulie. Neamtul a depãsit media nationalã la procentul de promovabilitate înainte de solutionarea contestatiilor. Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat, miercuri, cã rata de promovabilitate la BAC 2017, este de 71,4% la nivel national, în crestere cu 5% fatã de anul trecut. Rezultate excelente sînt în judetele Sibiu pi Bacãu, cu cîteva procente peste Neamt si foarte slabe în judete ca Ilfov, Teleorman si Giurgiu - sub 50%.

„Coronite“ de minus zece

Anul acesta, cea mai mare medie la BAC a fost luatã de cãtre o absolventã de la Hogas, Alexandra Pavel - 9.93, absolventã de filologie. Ea a obtinut douã note de 10, la românã si sociologie, si una de 9,8. Pe locul II este un romanvodist de la mate-info, Mihnea Ioan Rezmeritã, cu 9,88 - 10 la românã, 9,8 la matematicã si 9,85 la informaticã. Pe locul III sînt patru fete: trei de la Rares - Brîndusa Elena Puscasu, Ana Elida Rotaru si Ilinca Ruxandra Sandovici, cu 9,86 si de la Hogas, Elena Diana Sîrghi. Fetele de la Rares provin de la profilurile Stiinte ale naturii, Stiinte sociale si Mate-info. Andrada Rafaela Eva, de la Colegiul Roman Vodã, a luat BAC-ul cu 9,83. S-au înscris pentru sustinerea examenului de maturitate, sesiunea de varã, 3.662 de candidati, dar s-au prezentat 3.499, lipsind 163. Altii patru s-au fãcut de tot rîsul si au fost eliminati, pe motiv de fraudã, fiind prinsi cu telefoane sau cãsti asupra lor. Ei vor mai putea veni la examen peste douã sesiuni, adicã cel mai devreme în toamna anului viitor.

Mai bine ca în 2016

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat în Neamt la sesiunea de varã 2016 a fost de 66,13%. Astfel, din cei 3.317 candidati care au sustinut probele la BAC 2016, au promovat examenul 2.259 de absolventi. Fatã de cu un an înainte, 2015, promovabilitatea a fost mai slabã cu patru procente. ÃŽn 2015, rata de promovare a fost de 70,38%, înainte de contestatii. Astã varã, doi candidati la Bac 2016, sesiunea iunie-iulie, au obtinut media 10. Notele maxime la toate probele examenului au fost obtinute de Laura- Mihaela Gheoldan si de Corina Hetea, ambele fiind absolvente ale Colegiului National Petru Rares Piatra Neamt. Alti sapte candidati au fost foarte aproape de media 10, obtinînd rezultate peste 9.90. Sapte candidati din Neamt au ratat examenul dupã ce au intrat în sãlile de examen avînd asupra lor telefoane mobile. Chiar dacã nu le-au folosit, acestia au fost scosi din salã pe motiv de fraudã, dar, dupã cum s-a vãzut si în acest an, candidatii nu prea au învãtat din experienta tristã a „înaintasilor“, pentru cã si la sesiunea actualã au fost tineri cu telefoane în buzunar la examen, desi li s-au adus la cunostintã riscurile asumate în nenumerate rînduri.

Dupã notele finale, alt BAC

Înscrierea candidatilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 si 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigente o pot face pe 27 iulie. Pe 21 august va fi sustinutã proba scrisã la Limba si literatura românã, iar pe 23 august - proba obligatorie a profilului. Ultima probã, cea la alegere a profilului si specializãrii, va avea loc pe 4 august. Între 25 si 28 august vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare oralã în Limba românã, iar pe 29 - 30 august - competentele digitale. În zilele de 30 si 31 august se va face evaluarea competentelor lingvistice într-o limbã de circulatie internationalã. Rezultatele vor fi afisate pe 1 septembrie, pînã la ora 16.00, si depunerea contestatiilor se va face în aceeasi zi, între orele 16.00 - 20.00. Contestatiile vor fi rezolvate între 2 si 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 6 septembrie.

Articol afisat de 982 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective