Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iulie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vacante: Mãiestrie si arii din opere celebre

• la TT are loc un recital prezentat de cãtre studentii îndrumati de Verona Maier si Ion Bogdan Stefãnescu • ei vor fi acompaniati la pian de pietreanca Raluca Ouatu, lector universitar doctor • la Turn vaor concerta tenorii Marcel Pavel, Vlad Miritã si Andrei Lazãr •

Penultima searã a editiei a 44-a a Festivalului Vacante Muzicale programeazã recitalul claselor de mãiestrie. Pe scena Teatrului Tineretului, de la ora 19, va avea loc un recital prezentat de cãtre studentii îndrumati de Verona Maier (clasa de muzicã de camerã) si Ion Bogdan Stefãnescu (clasa de flaut), care vor fi acompaniati la pian de pietreanca Raluca Ouatu, lector univ. dr. al Univesitãtii Nationale de Muzicã din Bucuresti. De la ora 21, în Piata Turnului, trei muzicieni - în spetã Marcel Pavel, Vlad Miritã si Andrei Lazãr - vor prezenta un program muzical aparte. Cei trei tenori ne vor plimba prin lumea muzicii, interpretînd arii din opere celebre. Verona Maier a început studiul pianului la vîrsta de sase ani. Este profesor universitar doctor la catedra de muzicã de camerã si Prorector al Universitãtii Nationale de Muzicã Bucuresti. Desfãsoarã o bogatã activitate artisticã, materializatã în recitaluri, concerte si cursuri de mãiestrie (Italia, Elvetia, Franta, Ungaria, Germania, Austria, Spania, Portugalia, Danemarca, Polonia, Suedia, Anglia, Cehia) si participã la Festivalul International George Enescu, Festivalul International al Muzicii Noi si Festivalul Artelor (Bucuresti), Festivalurile Internationale de la Palencia si Santander (Spania), Festivalul Festum Musicae (Iasi), Festivalul de Artã Medievalã (Sighisoara), Zilele Muzicii Româno-Americane (Constanta), Festivalul filmului elvetian (Bucuresti), Festivalul de Teatru Atelier (Sfîntu Gheorghe), Festivalul Max Deutsch (Paris). Alãturi de Georgeta Stoleriu, Anca Iarosevici si Robert Dumitrescu, face parte din formatia de camerã Studioul de Muzicã Veche, unde evolueazã la clavecin si percutie. Este o prezentã constantã la Vacantele Muzicale de la Piatra Neamt, rãspunzînd cu amabilitate de fiecare datã cînd a fost solicitatã.

Cîte ceva despre Raluca Ouatu

Raluca Ouatu (foto) s-a nãscut la Piatra Neamt în septembrie 1982, a început studiul pianului cu profesoara Mihaela Spiridon si Mircea Dan Rãducanu la Liceul de Artã din orasul natal si a continuat la Liceul de Muzicã Dinu Lipatti din Bucuresti. În prezent este lector univ. dr. al Univesitãtii Nationale de Muzicã din Bucuresti. Este laureatã a numeroase concursuri nationale si internationale. Personalitatea si talentul sãu deosebit manifestate pentru domeniul muzicii de camerã si al acompaniamentului au propulsat-o cãtre o carierã deosebitã în aceste domenii, fiind invitatã ca acompaniator oficial în cadrul Concursului si Festivalului International George Enescu, a Concursului International JM Events România 2011, 2012, 2014 a concursurilor si cursurilor internationale de Dirijat Orchestrã Micul Paris - Bucuresti 2010, 2011, 2012 si Jeunesses Musicales 2012, 2013, 2014. A sustinut recitaluri solo si concerte în tarã si în strãinãtate (Spania, Italia, Germania, Austria, Franta, Elvetia, Republica Moldova, Polonia, Lituania). A concertat alãturi de Orchestra Simfonicã Malaga, Classical Orchestra Andaluzia, Orchestra Mellilla, Orchestra Internationalã de Tineret-Italia, Filarmonica Nationalã Serghei Lunchevici-Chisinãu, Bucharest Symphonic Pops, Filarmonicile din Bacãu, Iasi, Botosani, Craiova, Sibiu, Brasov, Tîrgoviste, Rîmnicu-Vîlcea, Oradea, Ploiesti, sub bagheta unor dirijori ilustri. A înregistrat un CD în Germania, cu Beethoven - Concertul pentru pian si orchestrã nr 1.

Tenorii

Marcel Pavel s-a nãscut pe 4 decembrie 1959, în satul Independenta, judetul Galati si provine dintr-o familie de muzicieni. A început studiile muzicale la sase ani. ÃŽn vara lui 2000 a devenit un artist cunoscut la nivel national, lansîndu-se cu melodia Frumoasa Mea, compusã de Ovidiu Komornik. Albumul Frumoasa Mea a fost vîndut în 250.000 de exemplare, fapt pentru care i s-a acordat Discul de Platinã. ÃŽn prezent este compozitor si poliinstrumentist, cunoscînd chitara bas, contrabasul, violoncelul, pianul si percutia. ÃŽn 2002 a cîstigat selectia nationalã pentru Eurovision 2002 alãturi de Monica Anghel cu piesa Tell me why. ÃŽn finalã s-au clasat pe locul nouã, cea mai bunã pozitie a României în concurs de pînã atunci. Tenorul Andrei Lazãr este absolvent al Universitãtii Nationale de Muzicã (2007). A fost distins cu Marele Premiu la Concursul national de lied Ionel Perlea, precum si cu Premiul II la Concursul national de interpretare a liedului românesc. A debutat la Opera Nationalã Bucuresti cu rolul principal Catavencu, la premiera mondialã a lucrãrii „O scrisoare pierdutã“, de Dan Dediu. Are în palmares numeroase aparitii în recitaluri în Bucuresti. A colaborat cu Opera Comicã pentru Copii, cu care a participat la turnee în tarã si strãinãtate. A participat la productiile din cadrul Festivalului international al artei lirice Sibiu (2009-2011), ale Festivalului tinerelor talente, Rîmnicu Vîlcea (2011) si ale Festivalului Bucurestii lui Caragiale (2012). Vlad Miritã s-a nãscut pe 2 august 1981 în orasul Tîrgoviste. La îndemnul mamei sale, s-a înscris la cursurile de canto clasic ale Scolii de Arte Octav Enigãrescu din orasul natal. ÃŽn anul 2002, la Festivalul Mamaia, a cîstigat locul I la sectiunea debutanti. Si-a început cariera în lumea muzicii usoare si a devenit primul artist român care a abordat stilul crossover sau pop-opera.

Articol afisat de 1559 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective