Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Iulie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãria Piatra Neamt, proiecte si obiective pentru finalul de an

Primarul municipiului Piatra Neamt, Dragos Chitic, a considerat necesar si oportun sã prezinte public obiectivele pentru a doua jumãtate a anului 2017, într-o conferintã de presã sustinutã la finalul sãptãmînii trecute. De la bun început, edilul de Piatra a fãcut o serie de precizãri privind rectificarea bugetarã si prognoza privind bugetul din acest an. „La începutul acestui an am prezentat un program de guvernare localã, iar la final, asa cum am obisnuit pietrenii, voi prezenta un raport de activitate. Consider cã în acest moment, la mijlocul anului, este de interes pentru pietreni sã prezint directiile principale de actiune ale Primãriei Piatra Neamt pentru a doua jumãtate a anului si obiectivele pe care ne-am propus sã le îndeplinim. La sfîrsitul lunii iulie, la fel ca în fiecare an, vom face o rectificare bugetarã, care este dependentã de rectificarea bugetului la nivel national. Sîntem astãzi în etapa în care am solicitat si am primit deja de la fiecare compartiment, directie subordonatã sau societate a consiliului local necesarul financiar pentru a functiona pînã la sfîrsitul acestui an, pentru a atinge obiectivele pe care le-am stabilit. Sãptãmîna viitoare vom face o analizã pe aceste cerinte si vom decide alocãrile bugetare. Deoarece o sumã lunarã importantã este alocatã pentru plata ratelor la credite si a datoriilor esalonate, am stabilit cîteva mãsuri pentru diminuarea efortului financiar lunar aferent acestui capitol. Una dintre mãsuri este refinantarea creditului mic de la BCR. ÃŽn acest sens vã reamintesc cã am emis deja o hotãrîre de consiliu local si pregãtim procedura de licitatie, scopul principal al acestui demers fiind de a obtine un cost mai mic si în final de a beneficia de mai multi bani în fiecare lunã pentru serviciile publice. ÃŽn functie de rezultatul acestui demers, de ce conditii vom obtine la refinantarea creditului, vom decide dacã aplicãm aceeasi mãsurã si pentru creditul mare. ÃŽnsã nu ne bazãm doar pe aceastã solutie. ÃŽn paralel, lucrãm deja la alte mãsuri care sã producã acelasi efect si anume stimularea cresterii încasãrilor bugetare. Este o estimare de crestere consistentã a bugetului prognozat pentru acest an determinatã în principal de cresterea în valoare absolutã a cotei de impozit pe venit cuvenitã municipiului Piatra Neamt si totodatã o crestere a încasãrilor din taxe si impozite datoratã în principal preocupãrii constante ca pietrenii contribuabili sã-si plãteascã datoriile, dar si lãrgirii bazei de impozitare prin investitiile private, în principal, realizate în acest oras si prin obtinerea unor contracte mai avantajoase în ce priveste concesionarea serviciilor publice. Iatã cum o politicã fiscalã prietenoasã, stimulativã pentru investitii poate genera o crestere a încasãrilor fãrã a mãri taxele si impozitele“, a declarat Dragos Chitic.
Dupã care a început trecerea în revistã a principalelor obiective, acordînd o atentie deosebitã întrestinerii si modernizãrii infrastructurii rutiere: „Vã voi spune concret ce ne-am propus pentru a doua jumãtate a anului. ÃŽn primul rînd vom continua sã asigurãm servicii publice de calitate, cu o crestere constantã a calitãtii acestor servicii. Este vorba despre întretinerea infrastructurii rutiere si pietonale, întretinerea spatiilor verzi, a locurilor de joacã si întretinerea cursurilor de apã din oras. Vrem sã realizãm si în perioada urmãtoare o salubrizare de calitate a orasului, o gestionare corespunzãtoare a problemei cîinilor comunitari si o îmbunãtãtirea pe linia ordinii si linistii publice. Un buget consistent este alocat an de an pentru asigurarea de servicii sociale. Vreau ca toatã lumea sã stie, cã pe lîngã celelalte investitii ce se fac în acest oras si servicii publice, Primãria Piatra Neamt asigurã an de an un buget consistent pentru servicii sociale de calitate. Si nu mã refer la ajutoare sociale, ci mã refer la serviciile sociale asigurate prin cãminele de bãtrîni, prin centrele pe care le detinem, prin cresele municipiului Piatra Neamt. Pentru a fi mai eficienti în rezolvarea problemelor edilitare ale orasului, de curînd am ocupat unul dintre posturile de consilieri personali cu o persoanã care se va ocupa strict de acest lucru, adicã problemele edilitare din Piatra Neamt. Este vorba de domnul Vasile Popescu, fost viceprimar al orasului si consilier local din partea PNL. Are experienta necesarã, cunoaste mecanismele de functionare ale institutiei publice si de aceea am considerat cã este persoana cea mai potrivitã pentru aceastã functie si veti observa în perioada urmãtoare o îmbunãtãtire a activitãtii si un plus în zona de gospodãrire a orasului. Ne-am propus în acest an sã realizãm reparatii capitale pe mai multe strãzi din oras. Chiar dacã este o solutie mai costisitoare, este o variantã mai avantajoasã, comparativ cu o simplã plombare a gropilor. S-au inventariat cu mare atentie strãzile din oras care au carosabilul îmbãtrînit si am decis împreunã cu specialistii pe ce strãzi vom interveni în acest an pentru acest tip de operatiune. Totodatã, este cunoscut faptul cã durata de viatã a unui covor asfaltic este de aproximativ 10 ani si, în aceste conditii, odatã modernizatã o stradã prin reparatie capitalã, nu mai necesitã interventii în fiecare an. Pînã acum, anul acesta am realizat reparatii capitale pe o suprafatã de 41.826 de metri pãtrati ceea ce înseamnã aproximativ 6 kilometri de strãzi si un numãr de 17 strãzi au beneficiat pînã acum de acest tip de proces. Tinta pentru anul în curs este de minim 12 kilometri si cred eu, cã pãstrînd acest ritm, vom reusi sã crestem an de an calitatea covorului asfaltic de pe strãzile din Piatra Neamt si sã asigurãm un confort sporit pentru participantii la trafic“, a mai precizat Dragos Chitic.

Articol afisat de 1258 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective