Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iulie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pinalti, dã pe gurã spãgile de care stie

La începutul problemelor penale, în dosarul Microsoft, fostul primar de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, s-a declarat a fi cu „coloanã vertebralã“. Nu a „ciripit“ numic, desi toti ceilalti inculpati din cauzã au fãcut denunturi pentru a-si reduce pedepsele. Apoi, dupã ce a petrecut destul timp dupã gratii, se pare cã a constat cã „Beciul domnesc“ - asa cum a fost denumitã detentia - îi înmoaie si pe cei mai tari. Zilele trecute, Stefan a fost audiat în procesul în care fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, este inculpat pentru fapte de coruptie. Si a detaliat în fata judecãtorilor ce stia despre afacerile necurate ale lui Blejnar. Pe 18 iulie a fost termen în dosarul ex sefului ANAF, iar Pinalti a fost citat ca martor. Conform Evenimentul Zilei, ex-primarul a sustinut cã în anul 2011 i-a intermediat unui afacerist întîlnirea cu Blejnar, iar acesta l-a ajutat contra unor sume de bani. „M-a contactat reprezentantul Romsys, Horatiu Berdilã, prin intermediul unui cunoscut, Grigoriu Dan, care m-a rugat sã îi fac legãtura cu conducerea ANAF, respectiv cu Sorin Blejnar, avînd cunostintã cã la ANAF vor avea loc licitatii si spunînd cã va da între 15 si 20 la sutã comision daca va fi sprijinit sã cîstige aceste contracte. L-am sunat pe Sorin Blejnar, care era la restaurant, unde m-am deplasat cu autoturismul. Am constatat cã era la masã cu Codrut Marta si cu încã o persoanã pe care nu o cunosc. M-am retras cu acesta la altã masã si i-am transmis oferta lui Berdilã Horatiu de a achita comision de 15-20 la sutã”, a spus Pinalti la audieri. S-a stabilit o nouã întîlnire peste o sãptãmînã, în biroul lui Blejnar, unde Berdilã i-ar fi oferit sefului Fiscului un comision de 20 de procente. Stefan a sustinut cã la ceva vreme, s-ar fi întîlnit întîmplãtor cu Blejnar pe Coasta de Azur, iar acesta l-ar fi informat cã a fãcut treaba „ÃŽn vara anului 2012 sau 2013, în timp ce mã aflam în concediu la Nisa, m-am întîlnit cu Sorin Blejnar. Nu la restaurant, am stat în picioare la o discutie. Sorin Blejnar a spus din proprie initiativã ca a rezolvat problema cu Romsys, dînd de înteles cã au fost achitate comisioanele. ÃŽntors în tarã, am avut o discutie cu Horatiu Berdilã în cadrul cãreia acesta a spus ca a achitat comisioanele. Dacã nu-mi spunea la Nisa domnul Blejnar, nu as fi stiut dacã aceste contracte s-au încheiat”, a mai declarat Stefan. Toate acestea au fost confirmate în instantã de un martor cu identitate protejatã, care s-a declarat a fi un apropiat al lui Stefan.

Sentintã de 6 ani, scãzutã la 3 ani si 6 luni

Pinalti a mai fãcut si alte denunturi, astfel cã în mai 2017 a reusit reducerea pedepsei definitive de 6 ani de închisoare în dosarul Microsoft, la numai 3 ani si 6 luni. Mãsura a fost luatã de Curtea de Apel Ploiesti dupã ce Stefan a depus pe rolul instantei o contestatie la executare. Fostul primar a „vorbit“ si în dosarul Bani pentru partid unde a încheiat un acord de recunoastere a vinovãtiei pentru o pedeapsã de 3 ani. Acolo rãspunde penal Vasile Blaga, fostul sef al PDL, care se judecã si nu recunoaste nimic. Recent, Stefan a cerut contopirea pedepselor din dosarele Microsoft si Bani pentru partid si în final s-a les cu 3 ani si 6 luni de închisoare, din care a excutat deja circa un an si 6 luni, avînd drept de eliberare conditionatã dupã jumãtate din pedeapsã. Paguba din cele douã cauze se cifreazã la sume putin spus consistente, iar în dosarul Microsoft Pinalti e bun de platã cu 3,99 milioane de euro iar în Bani pentru partid a pierdut prin confiscare 1,65 milioane de euro, iar pentru recuperarea altei pãrti de 2,35 milioane de euro a fost pãstrat sechestrul asigurator pe bunuri. El mai are alte pe rol alte patru procese din care unele nu au trecut încã de prima instantã.

Articol afisat de 647 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective