| Subiectul anterior :: Subiectul urm�tor   | 

traktorist

Data �nscrierii: 26/Dec/2005 Mesaje: 179 Loca�ie: SMT
  | 

Trimis: Joi, 28 Dec 2006 23:08    Titlul subiectului: Traditii de  anul  nou  ! | 
                                     | 

| 

| 

Si eu  am fost  cu  toate.   dar  nu  ca  mi-ar  fi  placut,  ci pt  ca   era  ceva  de  facut.

Am  cintat  si  la  urs  adevarat   o  data.

Nu-si  mai  au  locul   si  sint prea  multe !

Nu  cred  ca   m-as  opri  din  mers  sa  ma  uit  ! | 

| 

| Sus | 
                 | 

| 

admin Site Admin

Data �nscrierii: 01/Ian/2000 Mesaje: 157 Loca�ie: web
  | 

Trimis: Vineri, 29 Dec 2006 5:59    Titlul subiectului:  | 
                                     | 

| 

| 

Da, dar fara aceste obiceiuri nu ar mai fi sarbatoarea... asa cum poate nici Craciunul nu ar fi Craciun fara... Mos Craciun.

Si pusul beculetelor pe casa si pe strazi e tot un obicei, o traditie, mai occidentala ce-i drept, adoptata din ce in ce mai mult pe tot mapamondul.

In preajma noului an, vedeam la stiri, unii au obiceiuri chiar traznite: caratul nevestei in spate, curse cu porcusori si altele.

Capra si Ursul de la noi sunt traditii foarte vechi si  foarte frumoase care insa si-au pierdut tot farmecul, din punctul meu de vedere, de cand au devenit o noua sursa de venit pentru tigani, pardon rromi, si un motiv de stress pentru noi toti ceilalti ori de cate ori auzim soneria    _________________ monitorulneamt.ro | 

| 

| Sus | 
                 | 

| 

traktorist

Data �nscrierii: 26/Dec/2005 Mesaje: 179 Loca�ie: SMT
  | 

Trimis: Vineri, 29 Dec 2006 14:21    Titlul subiectului:  | 
                                     | 

| 

| 

| admin a scris: | 	 		  Da, dar fara aceste obiceiuri nu ar mai fi sarbatoarea... asa cum poate nici Craciunul nu ar fi Craciun fara... Mos Craciun.

Si pusul beculetelor pe casa si pe strazi e tot un obicei, o traditie, mai occidentala ce-i drept, adoptata din ce in ce mai mult pe tot mapamondul.

In preajma noului an, vedeam la stiri, unii au obiceiuri chiar traznite: caratul nevestei in spate, curse cu porcusori si altele.

Capra si Ursul de la noi sunt traditii foarte vechi si  foarte frumoase care insa si-au pierdut tot farmecul, din punctul meu de vedere, de cand au devenit o noua sursa de venit pentru tigani, pardon rromi, si un motiv de stress pentru noi toti ceilalti ori de cate ori auzim soneria  X-( | 	  

Sa   fie   toti  sanatosi  !   Daca   ceva  tine  pe  loc   Romania   ,   atunci  sint  traditiile   si obiceiurile   gospodaresti.

Sa  luam  cozonacii.   O  piine   dulce  care  cere   munca  enorma,  un  gust  indoielnic,  scumpi .  Eliberarea   din  asemenea   munci   aiurea,   te  face  mai  liber sa  faci altceva  util.    Ca   a  nu fi util   este    consecinta   traditiilor.

Marii sustinatori  ai  traditiilor  nu  se  duc  la  serviciu  in  Itzari,catrintze   opinci,   bunditza  inflorata,  cu   briu.  Se  imbraca   in   haine  nemtzesti  .

Cit  priveste    capra si ursul.... Nu stiu  daca  isi mai au rostul.  Flacaii se  duceau pe la  casele  unde erau  fete de  maritat. Acum  fetele sint plecate  la  turci si poarta  blugi.

A  trece   cu  capra  pe un  bulevard la   oras e  aiurea, desi s-ar putea sa fie si acolo   fete  de maritat.  Nu a  mai  ramas  decit  larma .

Ca  se  poate   trai  fara ele .....o  dovedeste   chiar   clasa  care a   acumulat mai  multa cultura.  Ca   nu am  vazut   academicieni    jucind  capra si ursul.  Si  vine  si la  ei  Anul  Nou,  nu-i asa  ? | 

| 

| Sus | 
                 | 

| 

admin Site Admin

Data �nscrierii: 01/Ian/2000 Mesaje: 157 Loca�ie: web
  | 

Trimis: S�mb�t�, 30 Dec 2006 1:04    Titlul subiectului:  | 
                                     | 

| 

| 

| traktorist a scris: | 	 		  | Sa  luam  cozonacii.   O  piine   dulce  care  cere   munca  enorma,  un  gust  indoielnic,  scumpi .  Eliberarea   din  asemenea   munci   aiurea,   te  face  mai  liber sa  faci altceva  util.    Ca   a  nu fi util   este    consecinta   traditiilor. | 	   Scumpi? Probalil. Munca enorma? Da, pe vremuri bunica lucra o zi intreaga la cozonci si alte "copturi" cum le spune ea. Acum e 8 lei/kg la supermarket. Cat despre gust, personal nu pot spune ca sunt un mare fan al cozonacilor, dar totusi nici "indoielnici" nu sunt.

| traktorist a scris: | 	 		  | Marii sustinatori  ai  traditiilor  nu  se  duc  la  serviciu  in  Itzari,catrintze   opinci,   bunditza  inflorata,  cu   briu.  Se  imbraca   in   haine  nemtzesti. | 	   Asta e cat se poate de adevarat, si e normal, tocmai de aceea li se spune traditii si nu "catalogul de toamna-iarna" sau "iarna-primavara". Vremurile se schimba... dar asta nu inseamna ca trebuie sa abandonam definitiv trecutul.

| traktorist a scris: | 	 		  | Cit  priveste    capra si ursul.... Nu stiu  daca  isi mai au rostul.  Flacaii se  duceau pe la  casele  unde erau  fete de  maritat. Acum  fetele sint plecate  la  turci si poarta  blugi. | 	   Initial probabil ca acesta era unul din motive pentru flacaii de atunci, insa acum chiar nu cred ca se mai duce cineva cu capra sau ursu la "agatat" fete. Acum se merge cu BMW-ul  

| traktorist a scris: | 	 		  | Ca  se  poate   trai  fara ele .....o  dovedeste   chiar   clasa  care a   acumulat mai  multa cultura.  Ca   nu am  vazut   academicieni    jucind  capra si ursul.  Si  vine  si la  ei  Anul  Nou,  nu-i asa  ? | 	   Nu joaca ursul sau capra, dar cu siguranta se bucura sa le deschida usa si sa-i primeasca in casa pe uratori.

Sarbatori Fericite! _________________ monitorulneamt.ro | 

| 

| Sus | 
                 | 

| 

publicitate
  | 
                 | 

| 

| 
        Nu pute�i crea un subiect nou �n acest forum Nu pute�i r�spunde �n subiectele acestui forum Nu pute�i modifica mesajele proprii din acest forum Nu pute�i �terge mesajele proprii din acest forum Nu pute�i vota �n chestionarele din acest forum
  | 

|