Monitorul de Neamt si Roman ziar cotidian din judetul Neamt
 Ultimele StiriStiri azi    Arhiva de stiriArhiva    CĂŁutare articol Ăźn arhivaCĂŁutare    Anunturi de Mica Publicitate NeamtAnunturi    Forum de discutiiForum    Redactia Monitorul de Neamt si RomanRedactia  
AutentificareAutentificare / Înregistrare 
Comunicat de presa PPCD
Pagina de start a forumului Monitorul de Neamt // Politica si delicatese Crează un subiect nou   Răspunde la subiect
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
partidul.ppcdData înscrierii: 03/Iun/2007
Mesaje: 1

MesajTrimis: Duminică, 03 Iun 2007 6:33    Titlul subiectului: Comunicat de presa PPCD Răspunde cu citat (quote)
ABUZURI GRAVE IN ALEGERILE DIN Rep. Moldova
Comunicat de presa PPCD
In alegerile locale generale de azi din Republica Moldova au fost deja Inregistrate Incalcari grave ale legislatiei electorale. La foarte multe sectii de votare s-a constatat ca listele alegatorilor au fost Intocmite incorect. In aceste liste apar o multime de suflete moarte, adica numarul de alegatori la mai multre sectii de votare este exagerat In mod artifical. Acest fapt a fost semnalat de catre observatorii nationali In Chisinau, In raioanele Floresti, Cahul si altele. In mai multe localitati, observatorii nationali nici nu au fost admisi la sectiile de votare.
La mai multe sectii de votare din Chisinau si raionul Orhei au fost aduse mult mai multe buletine de vot decat persoanele cu drept de vot care domiciliaza In raza acestor sectii. De exemplu, la sectia de votare nr. 35 din Chisinau pentru cei 1 480 de alegatori inclusi In liste au fost aduse 2 800 de buletine de vot, aceasta frauda mai fiind constatata In sectia nr. 219 din Chisinau, unde s-au adus de doua ori mai multe buletine decat numarul de alegatori.
In o serie de sectii de votare secretarii comisiilor, care sunt de regula comunisti, anunta oficial o prezenta mai mare decat cea constata de toti observatorii. De exemplu, la sectia de votare nr. 208 din Chisinau secretarul comisiei a anuntat ca au participat la vot 525 de persoane In timp ce observatorii au numarat pana la acea ora doar 432 votanti.
Cazuri grave de Incalcare a legislatiei electorale s-au constatat In Sangera, o suburbie a municipiului Chisinau cu mari sanse de victorie pentru reprezentatii opozitiei crestin-democrate. Aici s-au cumparat In cel mai direct mod voturile electorilor, pentru fiecare oferindu-se 10 lei moldovenesti, aproximativ 0,6 euro.
La multe sectii de votare electorii sunt somati sa nu voteze candidatii opozitiei crestin-democrate. Reprezentatii autoritatilor comuniste Isi permit sa dea indicatii cum sa voteze alegatorul nu doar In sectia de votare, ci chiar In cabina de vot.
La sectia 217 din Chisinau presedintele Biroului electoral a fost surprins In repetate randuri scotand buletinele de vot Inafara sectiei de votare. Sectiile 22 si 50 sunt dotate cu cabine transparente, pirn care se poate vedea usor pentru cine voteaza alegatorul, astfel Incalcandu-se principiul secret al votului. In sectia 219 sunt lasati sa intre Impreuna cate 5 si 6 alegatori In cabine. In mai multe sectii de votare urnele de vot s-au umplut cu buletine de vot chiar dupa primele ore, ca, de exemplu, In localitatile suburbane Tohatin si Codru si In mai multe sectii de votare din Chisinau. In unele din sectiile de votare stampila nu se afla In cabina de vot, ci la unul din membrii biroului electorali, care o transmite alegatorului odata cu sfatul cum sa voteze (de exepmplu: sectia de votare nr. 191 Chisinau).
In mai multe sectii de votare membrii cu drept de vot deliberativ In birourile electorale, delegati de PPCD, nu au fost admisi la locurile de distribuire a buletinelor de vot, ci au fost admisi doar la activitati secundare. La sectia 22 din Chisinau, situata In localul „Dolce vita” membrii biroului electoral, In frunte cu presedintele Teodora Vasileva, au fost surprinsi consumand alcool si aflandu-se Intr-un stadiu avansat de ebrietate. Majoritatea sectiilor de votare nu sunt amenajate adecvat, iar observatorii nu pot urmari Intregul proces electoral.
Cu toate acestea, electoratul PPCD a iesit deja In prima jumatate a zilei In numar mare la vot. Cea mai Inalta participare la scrutin s-a Inregistrat In raionul Floresti, raion In care au avut loc cele mai dure confruntari Intre autoritatile comuniste si opozitia crestin-democrata. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, la ora 13.00 aici participase la scrutin peste 43 la suta din alegatori. Ca sa nu admita victoria crestin-democratilor, functionarii electorali din acest raion, obedienti autoritatilor comuniste, deja au anuntat ca vor invalida rezultatele alegerilor. O participare Inalta la scrutin s-a Inregistrat In raionul Cahul, unul din fiefurile electorale ale crestin-democratilor.
In raioanele Calarasi, Anenii noi comunistii fac agitatie electorala deschisa si Indeamna alegatorii sa mearga la vot si sa Ii sustina.
Pe de alta parte, In regiunile populate de minoritari participarea la vot este foarte mica. In raionul Taraclia, populat preponderent de bulgari, pana la ora 13.00 au participat la vot doar 1,4%, iar In autonomia gagauza, populata preponderent de gagauzi, la urne au mers doar 6,9 la suta, iar In orasul Balti, In care minoritarii constituie aproximativ 50 la suta, s-au prezentat la urnele de vot doar 15,1%. Aceste rezultate confirma faptul ca electoratul comunist este In deruta, el nefiind gata sa aleaga pentru cine sa voteze: pentru comunisti, care le-au Inselat asteptarile, sau pentru formatiunile de extrema stanga, care se afla sub controlul total al Tiraspolului si al Kremlinului.
Situatia cea mai grava a fost Inregistrata In satul Corjova, r-nul Dubasari (o localitate din stanga Nistrului aflata sub jurisdictia Chisinaului, dar controlata militar de rusii separatisti si de fortele regulate ale Federatiei Ruse) unde populatia romaneasca nu are acces la urnele de vot. In urma unor altercatii dintre politia moldoveana si militiile separatiste transnistrene, Chisinaul a pierdut controlul asupra sectiilor de votare acaparate de separatisti. Totodata militia transnistreana a arestat doi observatori nationali si unul international, un cetatean danez.
In cartierul general al PPCD informatiile despre Incalcari se amplifica si arata ca puterea comunista este dispusa sa falsifice masiv alegerile. In aceasta situatie PPCD urmeaza sa decida dupa totalizarea modului de desfasurare a alegerilor asupra unei eventuale nerecoasteri totale sau partiale a rezultatelor alegerilor si sa ceara altor partide din Opozitie, Comisiei Electorale Centrale si organismelor internationale invalidarea si repetarea scrutinului.
In ziua de sambata, 2 iunie, cand agitatia electorala era deja interzisa prin lege, PPCD a fost atacat deschis la postul de radio „Vocea Basarabiei”, cunoscut pentru politica editoriala ostila fata de crestin-democrati si conectat la surse de finantare romanesti.
Biroul de presa al PPCD
Ora 19.00
Chisinau
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
publicitate
Pagina de start a forumului Monitorul de Neamt // Politica si delicatese Crează un subiect nou   Răspunde la subiect

 
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ăźntregului continut al acestui site apartin Ăźn totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.