Monitorul de Neamt si Roman ziar cotidian din judetul Neamt
 Ultimele StiriStiri azi    Arhiva de stiriArhiva    CĂŁutare articol Ăźn arhivaCĂŁutare    Anunturi de Mica Publicitate NeamtAnunturi    Forum de discutiiForum    Redactia Monitorul de Neamt si RomanRedactia  
AutentificareAutentificare / Înregistrare 
Românilor! Nu ne puteți lipsi de dreptul la autodeterminare!
Pagina de start a forumului Monitorul de Neamt // Politica si delicatese Crează un subiect nou   Răspunde la subiect
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Garda MaghiarăData înscrierii: 06/Iul/2010
Mesaje: 1

MesajTrimis: Marți, 06 Iul 2010 11:37    Titlul subiectului: Românilor! Nu ne puteți lipsi de dreptul la autodeterminare! Răspunde cu citat (quote)
Noi, ungurii din Transilvania, suntem îngrijorați de situația creată ca consecință a politicii de stat a României față de minorităîi.
În România tot mai evidente devin chsenofobia ți intoleranța, extremizmul la nivel de stat și restrîngerea drepturilor etnicilor maghiari.
Instituțiile statului Român nu țin cont de normele internaționale în domeniul drepturilor minorităîilor. Clasa politică se comportă în acelaș mod și chear mai mult drcât atât – prin declarațiile lor unii politicienii români încing atmosfera.
Acțiunile neonaziștilor din „Noua dreaptă”, care se desfășoară cu aprobarea tăcită a reprezentanților puterii, ne aduc la conchluzia că în România suntem martori la institualizarea rasismului.
În România rămîne actuală problema accesului la educație în limba maternă. In cea mai gravă situație se află copii etnicilor maghiari. Problema este cunoscută de toți, dar nimeni nu vrea să o rezolve în mod civilizat.
Politica autorităților în domeniul minorităților are ca consecință pierderea treptată de către maghiarii din România a identinății lor etnice, memoriei istorice și culturale. Ca urmare persoana, care își pierde pământul natal, limba și cultura, devine un dezirabil, un rob, care poate fi hăituit și manipulat. Anume un așa viitor ne pregătesc oficialitățile de la București.
Deaceia noi, maghiarii, declarăm chategoric, că o asemenea politică la nivelul statului Român este inaccectabilă și insistăm asupra necesității federalizării României și acordării comunității maghiare a autonomiei teritiriale.

Garda maghiară
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
publicitate
Pagina de start a forumului Monitorul de Neamt // Politica si delicatese Crează un subiect nou   Răspunde la subiect

 
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ăźntregului continut al acestui site apartin Ăźn totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.