Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mîþa satanistã

Mîþa satanistã

• un cãlugãr ºi o femeie de la bucãtãria mãnãstirii Nechit au fost muºcaþi ºi zgîriaþi de o pisicã aciuatã pe lîngã gospodãrie • alte trei persoane care lucreazã la mãnãstire au prins animalul ºi l-au omorît • deºi efectuarea tratamentului antirabic este obligatorie pentru cei cinci, unul dintre cãlugãri s-a opus, iniþial • analizele efectuate de angajaþii Direcþiei Sanitar Veterinare Neamþ au arãtat cã pisica era turbatã •

Un focar de rabie cu cinci victime existã, de cîteva zile, la Schitul Nechit, din comuna Borleºti, unde o pisicã bolnavã a muºcat ºi zgîriat douã persoane. Celelalte trei persoane nu au fost agresate, dar au intrat în contact cu animalul, pe care l-au prins ºi l-au omorît. Primele manifestãri ciudate ale pisicii au apãrut luni dimineaþã, cînd aceasta l-a atacat pe cãlugãr, în timp ce acesta se îndrepta cãtre bisericã pentru a participa la slujba de dimineaþã. Patrupedul s-a nãpustit cu furie asupra cãlugãrului pe care l-a muºcat de piciorul drept ºi l-a zgîriat. Cîteva ore mai tîrziu, a cãzut victimã pisicii bolnave o femeie de la bucãtãrie care, dupã ce a servit masa de prînz cãlugãrilor ºi celorlalþi vieþuitori de pe lîngã mãnãstire, s-a dus sã dea de mîncare pisicilor ºi cîinilor crescuþi în respectiva gospodãrie. În timp ce femeia s-a aplecat sã punã mîncare în vase, pisica s-a repezit la mîinile femeii, a muºcat-o ºi a zgîriat-o. Fiind martor la aceastã scenã violentã, bucãtarul mãnãstirii, care deºi trãieºte de ceva vreme acolo încã nu a îmbrãcat rasa cãlugãreascã, a fost ºi el atacat de patruped. Cum mai multe persoane din mãnãstire bãgaserã de seamã cã, de ceva vreme, pisica este muºcatã, au bãnuit cã aceasta a fost agresatã de vreun animal sãlbatic sãlãºluit în pãdurea de lîngã schit ºi cã ar putea fi bolnavã. În consecinþã, doi muncitori din curtea mãnãstirii au prins pisica, aruncînd asupra ei o pãturã, ºi au omorît-o cu un par. Cei doi au luat, apoi, leºul animalului ºi l-au pus într-o sacoºã, cu gîndul sã îl arunce la gunoi. Conºtientizînd pericolul la care sînt expuºi cei care au fost muºcaþi sau zgîriaþi de pisicã, stareþul Schitului Nechit, pãrintele Zenovie Grigorie, a insistat ca aceºtia sã meargã la Spitalul Judeþean Neamþ pentru a primi îngrijirile medicale necesare. Dupã ce au fost dezinfectaþi, cusuþi ºi pansaþi de cãtre cadrele medicale ale Unitãþii de Primire a Urgenþelor, pacienþii au fost trimiºi la secþia Contagioase pentru a beneficia de tratament, în scopul prevenirii rabiei (turbãrii), acesta constînd în administrarea serului ºi vaccinului antirabic. Dupã ce s-a lãsat cu greu convinsã sã accepte vaccinarea, una dintre cele trei victime ale furiei pisicii, mai exact bucãtarul, a refuzat administrarea serului ºi a plecat din spital. Acesta a revenit douã zile mai tîrziu, dupã ce medicii epidemiologi au discutat în mai multe rînduri cu stareþul mãnãstirii ºi au ameninþat cã, în cazul în care nu vine de bunãvoie, se va solicita în acest sens ajutorul lucrãtorilor Postului de Poliþie Borleºti.
Fiind anunþaþi despre incidentul petrecut la Schitul Nechit, cadrele medicale ale Biroului Epidemiologie al Departamentul Medicinã Preventivã Neamþ au demarat ancheta epidemiologicã.
La insistenþa acestora, au fost aduse la spital pentru tratament antirabic ºi cele douã persoane care au prins ºi omorît pisica, suspectate cã, manevrînd leºul animalului, parul cu care a fost lovitã ºi pãtura, au intrat în contact cu sîngele acesteia, putîndu-se contamina. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre medicul epidemilog Elena Marcoci, toate cele cinci persoane care au avut tangenþã cu acest caz efectueazã, acum, tratamentul antirabic. Sfãtuiþi de epidemiologi, cãlugãrii au dus leºul pisicii la sediul Direcþiei Sanitar- Veterinare Neamþ, pentru a fi supus investigaþiilor de laborator. Rezultatele analizelor efectuate au relevat faptul cã pisica era bolnavã de rabie.
Astfel, o echipã de inspectori din cadrul Direcþiei Sanitar-Veterinare Neamþ se afla, ieri, la mãnãstirea Nechit ºi, pînã la închiderea ediþiei, nu se întorsese din teritoriu. Doctor Constantin Lipan, purtãtorul de cuvînt al DSV Neamþ, a declarat cã rezultatele de laborator care confirmã faptul cã pisica era turbatã au fost trimise, ieri, ºi la laboratorul din Bucureºti, pentru noi confirmãri. „Toate animalele care trãiesc în curtea mãnãstirii Nechit au fost vaccinate ºi, timp de 14 zile, vor fi atent supravegheate de medicul veterinar din zonã, pentru a vedea ce reacþii vor prezenta. Curtea lãcaºului de cult a fost dezinfectatã ºi vom urmãri ce se va mai întîmpla în urmãtoarele zile. Turbarea la pisicã este deseori întîlnitã, pentru cã aceste animale vin mai uºor decît altele în contact cu carnivorele din mediul sãlbatic. Þin minte cã, în urmã cu cîþiva ani, am întîlnit o situaþie similarã la Agapia. Mãnãstirea Nechit este poziþionatã în pãdure ºi ºansele ca pisicile care trãiesc acolo sã vinã în contact cu animalele sãlbatice sînt mai mari decît în altã parte“, a declarat Constantin Lipan, directorul adjunct al Direcþiei Sanitar-Veterinare Neamþ.

Articol afisat de 3857 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU, S. ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Mariano la data 07.07.2006 17:24
ma asteptam la mai mult...
Eu chiar admir presa din Romania,in primul rand ca sa dezvoltat extrem de rapid, da dao-n colo de treaba, chiar asha... tara arde shi voi datzi p prima pagina d nush care matza din nu stiu care gunoi...se intampla oriunde sa mai muste o matza da nu datzi chiar p prima pagina a ziarelor...putzin obraz domnilor jurnalisti, de exemplu eu voiam sa aflu mai multe informatii despre examenul de bacalaureat, care e destul de important pt gradul de capacitate a acestui orash. Chiar au facut o chestiune extrem de destepta colegii dumneavoastra cu cateva zile inainte de bacalaureat, sau cam asha am auzit, ca au luat subiectele inainte de examen. auzitzi? treaba voastra e sa ridicatzi nivelul p care se afla acest orash, voi trebuie sa ii mai palmuitzi p domnii d la conducere sa le mai turnatzi o galeata cu apa rece pe fatza, sa aratatzi toata coruptzia shi toata ipocrizia din tzara asta nu sami scrietzi p prima pagina d matza din gunoiul 5 a Romanului. Succes in continuare, shi spor la lucru!
Ad�ugat de sclifosita_no1 la data 12.09.2006 14:08
offf...
unii qiar nu au c scrie...mai lasati`o cu satanismul...ati innebunit toti...dk 3 proaste cred k viata reala e k aia din filme unde nu mori nici dk stai spanzurat 5 zile nu inseamna k un biet animat turbat e posedat...qiar nu aveti c scrie????
auzi...mâta satanista...=))
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective