Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cãutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni Paginã Optiuni paginã
Adaugã in Favorites Adaugã in Favorites
Seteazã Paginã de start Seteazã Paginã de start
Tipãreste pagina Tipãreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Septembrie 2007
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

Asistenti pe post de medic

• fostul Sanepid si desfasoara activitatea cu un deficit de sase medici si un farmacist • n momentul de fata, trei dintre compartimentele unitatii functioneaza fara medic, iar treaba este facuta de asistenti cu experienta • conducerea institutiei a fost preluata, temporar, de altcineva •

Criza de specialisti cu care se confrunta sistemul sanitar nemtean se rasfrnge de o buna bucata de vreme si asupra institutiei numita cndva Senapid, iar acum, dupa ultimele reorganizari ale Autoritatii de Sanatate Publica Neamt, intitulata Directia de Sanatate Publica. n momentul de fata, institutia, care nregistreaza un deficit de sase specialisti n diverse compartimente de mare importanta, si desfasoara activitatea bazndu-se pe asistentii medicali care, ce e drept, fiind de mult angajati aici, au capatat experienta si au deprins bunul mers al treburilor. Potrivit precizarilor facute de catre doctor Maria Caescu, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Neamt, respectiva institutie functioneaza fara cinci medici de diverse specialitati si fara farmacist.
Unitatea a pierdut cei mai multi dintre specialisti anul trecut, cnd fosta Directie de Sanatate Publica Neamt s-a transformat n Autoritate de Sanatate Publica, institutie n care au fost nfiintate noi directii si inspectii. Pentru ca, la acea vreme, nou nfiintata institutie parea a fi mai stabila si mai „cu cautare“, fiind organizata dupa modelul unitatilor omoloage din Uniunea Europeana, patru dintre medicii de la fostul Sanepid si unicul farmacist, Dumitru Nastasa, care si desfasura activitatea n cadrul Laboratorului Toxicologie, au migrat aici. Prin plecarea medicilor Angela Verban si Constantin Verban, compartimentele Igiena scolara, respectiv, Igiena Radiatiilor, au ramas acum fara medic. La Igiena Scolara ntreaga activitate este desfasurata de doua asistente, iar la Igiena Radiatiilor, de un fizician si un asistent. Tot un asistent a ramas de baza si la Medicina Muncii, doctorita Viorica Andries, care lucra aici, fiind iesita la pensie de ctiva ani. Au mai plecat de la Sanepid, la doua din nou nfiintatele compartimente ale Autoritatii de Sanatate Publica, un medic din cadrul Biroului Avize si Autorizari si unul din cadrul Biroului Epidemiologic. Cu un singur medic, din trei cti a avut altadata, a ramas si Laboratorul de Microbiologie, unul plecnd n urma cu ctiva ani n America, iar altul, la un laborator privat, pentru un salariu mult mai mare.
Prin transferul doctoritei Cecilia Gafencu de la Directia de Sanatate Publica la Casa de Asigurari de Sanatate Neamt, prima dintre unitati a pierdut unicul medic specializat n Igiena Alimentatiei.
„Unele dintre posturile de medic pe care le avem vacante au o importanta deosebita si de aceea se impune ca acestea sa fie scoase la concurs si, daca se poate, sa gasim si specialisti doritori. Medici de Medicina Scolara, de Igiena Radiatiilor, de Igiena Alimentara si de Laborator Microbiologie, ne snt imperios necesari, pentru bunul mers al activitatii, dupa cum si un farmacist ne este extrem de util. Pentru ca, nu se stie ce se va mai ntmpla cu ASP-ul, cum se va reorganiza si ct va mai ramne din el, stam deocamdata pe loc, n ceea ce priveste scoaterea posturilor la concurs“, a declarat doctor Maria Caescu, director executiv al ASP Neamt.
Ct priveste conducerea acestei unitati, daca pe timpul concediului de odihna al doctoritei Gafencu a fost preluata de doctor Elena Serban, de ieri, cnd si aceasta a plecat n concediu, are drept de decizie si semnatura doctor Mirela Gradinaru. Asta, n urma celor dispuse de doctor Maria Caescu, director executiv al ASP Neamt. Vineri dupa-amiaza, aceasta a trimis ministerului de resort o adresa prin care a nstiintat conducerea acestuia despre transferul doctoritei Gafencu, solicitnd numirea unei alte persoane din statul de functii actual.

Articol afisat de 1876 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaionale Stiri Internaionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalã sau partialã a materialelor este permisã numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective