Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 9 Februarie 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
O realitate despre care nu s-a spus nimic

O realitate despre care nu s-a spus nimic

Despre Decizia Curtii Constitutionale privind CNSAS s-au spus si s-au scris multe lucruri. Aproape toti cei g´┐Żzduiti de ziare si televiziuni s-au multumit s´┐Ż depl´┐Żng´┐Ż posibila ´┐Żncetare a activit´┐Żtii CNSAS, puse sub semnul unei asa-zise misiuni istorice de condamnare a abuzurilor din perioada comunist´┐Ż. Locul cenzurii oficiale de dinainte de 1989 l-a luat presiunea campaniilor mediatice, nu prea diferit´┐Ż, prin efectele nocive, dec´┐Żt cenzura comunist´┐Ż. Asa se explic´┐Ż de ce ´┐Żn dezbaterea Deciziei Curtii Constitutionale n-au putut s´┐Ż apar´┐Ż si punctele de vedere critice la adresa CNSAS.
N-au putut fi dezv´┐Żluite astfel unele adev´┐Żruri incontestabile. De opt ani, Legea 187/1999 a n´┐Żscut eroi si victime de r´┐Żsunet. Gratie acestei legi, membri ai CNSAS au devenit peste noapte vedete hollywoodiene, ba si mai mult, personaje atotputernice, privite cu spaim´┐Ż, curtate, lingusite si chiar mituite. Membrii CNSAS erau p´┐Żnditi de f´┐Żtucile din pres´┐Ż peste tot unde mergeau (chiar si c´┐Żnd mergeau s´┐Ż se descheie la prohab), pentru a le smulge cu o clip´┐Ż mai devreme informatii ´┐Żn exclusivitate despre dosarele aflate pe rol. Oameni normali, din carne si zg´┐Żrci, asud´┐Żnd si defec´┐Żnd ca orice biped, membrii Colegiului, alesi de mismasurile politicianiste, deveniser´┐Ż cei mai puternici oameni din Rom´┐Żnia. Mai puternici dec´┐Żt procurorul general, dec´┐Żt primul ministru, ba chiar si dec´┐Żt seful statului. Doar Foquier-Tinville, sinistrul Acuzator Public al Tribunalului Revolutionar din Revolutia francez´┐Ż de la 1789, mai avusese o asemenea putere asupra bietilor muritori. Transformat ´┐Żn Tribunal extraordinar dup´┐Ż model bolsevic, Colegiul avea dreptul de a declara c´┐Ż X a f´┐Żcut Politie Politic´┐Ż, iar Y, cu acelasi dosar, n-a f´┐Żcut. De o diaree a unui membru al Colegiului depindea destinul unui politician, al unui magistrat, al unui jurnalist, si al unui ierarh al Bisericii.
Existenta CNSAS a afectat viata noastr´┐Ż social-politic´┐Ż din ultimii opt ani, nu numai prin folosirea institutiei ´┐Żn b´┐Żt´┐Żliile politice mizere din Rom´┐Żnia, dar si prin sporul de putere ocult´┐Ż dat´┐Ż Serviciilor Secrete. Pentru c´┐Ż SRI, SIE si DIA au detinut si mai detin arhivele fostei Securit´┐Żti, dosarul unei personalit´┐Żti a depins si de sefii acestor institutii. ´┐Żn functie de interesele obscure ale stabilor de la Servicii, anumite dosare ajungeau la CNSAS. Altele, r´┐Żm´┐Żneau ´┐Żncuiate ´┐Żn seifuri. Unor personalit´┐Żti li se trimitea dosarul jumulit, altor personalit´┐Żti li se trimitea dosarul contraf´┐Żcut. Destinul unor personalit´┐Żti depindea astfel, ´┐Żn chip absolut nedemocratic, de interesele obscure ale Serviciilor secrete si nu de viata si activitatea lor. O nou´┐Ż lege de reglementare a activit´┐Żtii trebuie s´┐Ż ia ´┐Żn calcul si aceast´┐Ż realitate.

Articol afisat de 1620 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective