Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 9 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
O realitate despre care nu s-a spus nimic

O realitate despre care nu s-a spus nimic

Despre Decizia Curtii Constitutionale privind CNSAS s-au spus si s-au scris multe lucruri. Aproape toti cei gãzduiti de ziare si televiziuni s-au multumit sã deplîngã posibila încetare a activitãtii CNSAS, puse sub semnul unei asa-zise misiuni istorice de condamnare a abuzurilor din perioada comunistã. Locul cenzurii oficiale de dinainte de 1989 l-a luat presiunea campaniilor mediatice, nu prea diferitã, prin efectele nocive, decît cenzura comunistã. Asa se explicã de ce în dezbaterea Deciziei Curtii Constitutionale n-au putut sã aparã si punctele de vedere critice la adresa CNSAS.
N-au putut fi dezvãluite astfel unele adevãruri incontestabile. De opt ani, Legea 187/1999 a nãscut eroi si victime de rãsunet. Gratie acestei legi, membri ai CNSAS au devenit peste noapte vedete hollywoodiene, ba si mai mult, personaje atotputernice, privite cu spaimã, curtate, lingusite si chiar mituite. Membrii CNSAS erau pînditi de fãtucile din presã peste tot unde mergeau (chiar si cînd mergeau sã se descheie la prohab), pentru a le smulge cu o clipã mai devreme informatii în exclusivitate despre dosarele aflate pe rol. Oameni normali, din carne si zgîrci, asudînd si defecînd ca orice biped, membrii Colegiului, alesi de mismasurile politicianiste, deveniserã cei mai puternici oameni din România. Mai puternici decît procurorul general, decît primul ministru, ba chiar si decît seful statului. Doar Foquier-Tinville, sinistrul Acuzator Public al Tribunalului Revolutionar din Revolutia francezã de la 1789, mai avusese o asemenea putere asupra bietilor muritori. Transformat în Tribunal extraordinar dupã model bolsevic, Colegiul avea dreptul de a declara cã X a fãcut Politie Politicã, iar Y, cu acelasi dosar, n-a fãcut. De o diaree a unui membru al Colegiului depindea destinul unui politician, al unui magistrat, al unui jurnalist, si al unui ierarh al Bisericii.
Existenta CNSAS a afectat viata noastrã social-politicã din ultimii opt ani, nu numai prin folosirea institutiei în bãtãliile politice mizere din România, dar si prin sporul de putere ocultã datã Serviciilor Secrete. Pentru cã SRI, SIE si DIA au detinut si mai detin arhivele fostei Securitãti, dosarul unei personalitãti a depins si de sefii acestor institutii. În functie de interesele obscure ale stabilor de la Servicii, anumite dosare ajungeau la CNSAS. Altele, rãmîneau încuiate în seifuri. Unor personalitãti li se trimitea dosarul jumulit, altor personalitãti li se trimitea dosarul contrafãcut. Destinul unor personalitãti depindea astfel, în chip absolut nedemocratic, de interesele obscure ale Serviciilor secrete si nu de viata si activitatea lor. O nouã lege de reglementare a activitãtii trebuie sã ia în calcul si aceastã realitate.

Articol afisat de 1605 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective