Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dan Cepoi a plecat...

Dan Cepoi a plecat...

• „ÃŽntr-un scurt timp, Uniunea Artistilor Plastici, filiala Neamt, a suferit trei mai pierderi. Trei pietre de temelie ale filialei noastre. Rãstingnitã între romantism si expresionism, steaua lui Dan Cepoi nu se va stinge niciodatã“, a declarat profesorul Stefan Potop, presedintele UAP Neamt

Artistul plastic Dan Cepoi s-a stins. Dupã o viatã petrecutã printre elevi si culori, la numai 59 de ani, Dan Cepoi a lãsat pensonul deoparte pentru odihna vesnicã. Rãmîn, însã, în amintirea lui peisajele de o frumusete rarã, viu colorate, parcã fãcute sã nu poatã fi egalate. Artistul s-a nãscut pe 21 iunie 1949, la Tîrgu Neamt. Si-a finalizat studiile liceale în urbea natalã, dupã care a urmat cursurile Facultãtii de Arte Plastice din Iasi, promotia 1971. A debutat în 1969, la o expozitie de grup, studenteascã. Dupã ce a terminat facultatea, s-a stabilit la Piatra Neamt. De-a lungul timpului, din 1972, a participat la toate taberele si manifestãrile expozitionale, organizate de Filiala Neamt a Uniunii Artistilor Plastici.
Prima expozitie personalã a avut-o la Iasi, în 1969, dupã care au urmat mai multe, la Piatra Neamt - 1975, 1980, 1982, 1995. A participat cu lucrãri la expozitii de grup, la Galeriile Cupola Iasi - 1985, Alfa Piatra Neamt - 1987, Tîrgu Mures - 1987, Bucuresti - Galeriile municipale - 1986, Bienala Lascãr Vorel 1997, 2007.
Dan Cepoi avea predilectie pentru peisaje, surprinse în tumultul dezlãntuirilor naturale sau în tihna anotimpurilor. A avut lucrãri în colectii de stat si particulare din România, SUA, Suedia, Spania, Franta. „Sensibilitatea sa eminamente liricã are ca suport un remarcabil simt al culorii, probabil cel mai evoluat din promotia sa de plasticieni“, declara Cristian Livescu, critic de artã, în urmã cu ceva vreme. „ÃŽntr-un scurt timp, Uniunea Artistilor Plastici din România, filiala Neamt, a suferit trei mai pierderi, prin moartea Iuliei Hãlãucescu - „Doamna acuarelei românesti“, Gheorghe Diaconu si acum Dan Cepoi. Trei pietre de temelie ale filialei noastre. Rãstingnitã între romantism si expresionism, steaua lui Dan Cepoi nu se va stinge niciodatã“, a declarat profesorul Stefan Potop, presedintele Filialei Neamt a Uniunii Artistilor Plastici (UAP) din România.

Articol afisat de 3156 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective