Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tîrguialã pentru Primãria Roman

Tîrguialã pentru Primãria Roman

• reprezentantii unor formatiuni spun cã sînt dispusi la negocieri • altii declarã sus si tare cã nu primesc propuneri • Dan Cãrpusor spune cã nu are timp de negocieri si cã merge „la rãzboi“ • Laurentiu Leoreanu sustine cã „merge pe drumul sãu“, dar va primi oricînd sprijinul altor formatiuni • reprezentantul PIN, Mihail Florea, crede cã aportul formatiunii sale poate fi important •

ÃŽn cursa pentru desemnarea cîstigãtorului functiei de primar al municipiului Roman au mai rãmas doi candidati: Dan Ioan Cãrpusor (PSD) si Dan Laurentiu Leoreanu (PD-L), dar lupta este departe de a se fi încheiat, abia acum „alegîndu-se apele“ pentru „asaltul final“, nefiind excluse aliantele suprizã. La fel de interesante par lucrurile si în ceea ce priveste Consiliul Local. Pentru jiltul de primar, romascanii au avut de ales între zece candidati, de la formatiuni politice mai mult sau mai putin puternice. Dupã încheierea turului I, mai ales cã diferenta între cei doi politicieni rãmasi în cursã nu este foarte mare, partidele scoase din joc au început tatonãrile. Cea mai mare mizã în „aranjamentele“ de sustinere este obtinerea functiei de viceprimar, dar si promisiunile trebuie sã fie la fel de consistente, astfel încît sã devinã reciproc avantajoase. Reprezentantii unora dintre formatiunile rãmase pe dinafarã spun cã sînt dispusi la negociere, în timp ce altii anuntã cã nu vor accepta nici un fel de propuneri.
Reprezentantul PNDC, Sorin Cazan, a declarat cã va vota „cu toti“: „ÃŽn Consiliul Local, am sã votez cu toti. Nu sînt femeie, ca sã mi se facã propuneri“. Sorin Cazan este singurul care poate înclina balanta în Consiliul Local. ÃŽn cazul în care PD-L (opt consilieri) va „bate palma“ cu PNL (cinci consilieri), pentru a avea majoritatea de 14 voturi mai e nevoie si de votul lui Sorin Cazan - PNDC. ÃŽn schimb, dacã PD-L bate palma cu PSD, optiunea reprezentantului PNDC nu mai are mare importantã, cele douã formatiuni însumînd 15 voturi.

Negocierea, cuvîntul de ordine

Reprezentantul PIN, Mihail Florea, a declarat cã este dispus la „negocieri“. Acesta nu a reusit sã prindã un post de consilier local, însã crede cã aportul formatiunii politice pe care o conduce poate fi important. „Miercuri mã voi întîlni cu colegii mei, pentru a pune în discutie posibilitatea de a sprijini pe unul dintre cei doi candidati. Nu pot discuta înainte de acest lucru, deoarece am fost în alegeri o echipã si rãmînem în continuare uniti. Eu, personal, am declarat întotdeauna cã sînt un om de stînga, iar cînd PD a plecat la dreapta nu a întrebat nici un membru. Personal, consider cã în România si în Roman sînt oameni necãjiti, care trebuie ajutati, fiind nevoie de o politicã socialã“, a precizat Mihail Florea.
Reprezentantii PNL discutau încã de ieri, 3 iunie, posibilitatea semnãrii unei aliante, luînd în considerare toate variantele. Dorinel Ursãrescu, presedintele organizatiei locale, ne-a declarat, în jurul orei 16, cã încã se purtau discutii, la nivel judetean, pe seama unei eventuale aliante. Candidatul PSD, Dan Ioan Cãrpusor, care a rãmas în cursa pentru alegerile de peste douã duminici, a declarat cã prioritatea sa o reprezintã lupta dreaptã: „Mergem la rãzboi, cu toate armele“, a precizat acesta.
Candidatul PD-L, Laurentiu Leoreanu, celãlalt om politic intrat în turul II pentru desemnarea primarului pentru urmãtorii patru ani, sustine cã
„va merge pe drumul sãu“. „Sînt discutii preliminare, legate de formarea unor aliante cu partide politice, dar e prea devreme pentru a semna un pact. ÃŽn orice conditii, dacã vom decide semnarea unei aliante, vom fi transparenti si vom anunta acest lucru tuturor alegãtorilor. Dacã cineva vrea sã ne sprijine, este foarte bine“, a precizat democrat-liberalul. Pînã la alegeri mai sînt douã sãptãmîni, timp suficient pentru a se încheia noi întelegeri. Decisiv rãmîne, însã, cuvîntul romascanilor care, pe 15 iunie, se vor prezenta din nou la urne pentru a-si da votul.

Articol afisat de 2442 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective