Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„SÃ PUTREZEASCÃ ÃŽN PUSCÃRIE“

„SÃ PUTREZEASCÃ ÃŽN PUSCÃRIE“

• aceasta este declaratia datã de mama lui Traian Croitoru, tînãrul care si-a violat sora si a lãsat-o însãrcinatã • familia din Grumãzesti are opt copii, dintre care doar trei nu au fãcut puscãrie • „S-a întîmplat de trei ori“, a declarat fata violatã • „Acu s-o luat de sorã-sa. Asta a pus capac la tot. A mai adus o haitã care a fãcut puscãrie prin Bacãu, de parcã duceam lipsã de puscãriasi“, a mai spus mama victimei • autoritãtile sustin cã cea mai bunã variantã pentru fatã o reprezintã internarea într-un centru maternal •

Sãtenii din comuna Grumãzesti, localitate de oameni gospodari în care de curînd a iesit la ivealã o poveste îngrozitoare, în care rolul principal este detinut de un tînãr care si-a violat sora în vîrstã de 14 ani, sînt oripilati de cele întîmplate. Tragedia din familia Croitoru este cu atît mai mare cu cît doar trei copii dintre cei opt nu au avut probleme cu legea. Mai mult decît atît, sotii Croitoru, cunoscuti înainte de 1989 ca niste oameni gospodari si înstãriti, au ajuns sã trãiascã cu ajutorul fiului de 16 ani, cioban la o stînã din apropierea satului. De parcã nu ar fi avut suficiente probleme, ei se vãd nevoiti sã facã fatã unei noi si cumplite probleme. Unul dintre fii, Traian, în vîrstã de 36 de ani, si-a violat sora, de 14 ani, aceasta fiind în a 30-a lunã de sarcinã. Asadar, oamenii se vãd nevoiti sã creascã un nepotel, rezultat al unei relatii sexuale dintre doi din copiii lor. Pãrintii fetei nu au stiut nimic despre cele întîmplate, fata neavînd curajul sã le spunã. ÃŽntrebatã de ce, viitoarea mamã la 15 ani a precizat cã a respectat indicatiile fratelui violator. Plus cã are si un retard mintal. „N-a spus la nimeni nimic. Nu am stiut, pînã cînd fata s-a plîns unei vecine cã nu-i mai vine ciclul. Asa a aflat si Traian. A bãut în crîsmã toatã seara si o spus cãtre oameni cã se duce acasã, sã mã omoare pe mine, pe sot si pe fatã si apoi se spînzurã. Asa a aflat seful de post si de aici a pornit toatã povestea. O fãcut 17 ani de închisoare si tot nu s-o potolit, e mai rãu! Scoala nu i-o plãcut. Mi s-o pãrut cã si-o revenit. Se trezea la trei jumate dimineata si muncea. Fãcea scaune cu taicã-su. M-am înselat cînd am crezut cã s-o potolit. Mai bine se ducea în sat si se bãtea cu bãietii. Lua o amendã si gata. Acu s-o luat de sorã-sa. Asta o pus capac la tot. A mai adus o haitã care a fãcut puscãrie prin Bacãu, de parcã duceam lipsã de puscãriasi. Naiba stie pe unde a mai gãsit-o. Cînd naste sorã-sa sã vinã sã-si ia copilul si sã se ducã, sã nu-l mai vãd în viata mea. Si fata, dacã-mi spunea din timp, mergeam la doctor si fãceam ceva. Asa, nu se mai poate face nimic! Scoala nu i-a plãcut, munca nu i-a plãcut. Numai bãutura, lenea si furturile. Celãlalt (n.r. - alt fiu al familiei), scãpat si el din puscãrie, nu-i place munca, fereascã sfîntul! Cîte douã pachete de tigãri pe zi, cafea si mîncare. Nu orice fel de mîncare, pentru cã barabulele si fasolele nu-i plac. Vrea numai carne. Nu stiu ce sã mai zic. Numai unul dintre bãieti nu a fãcut puscãrie. E Petrisor, care are 16 ani si lucreazã la stînã. El ne cumpãrã fãinã, tãrîtã. Ne-a plãtit curentul... Traian, sã putrezeascã în puscãrie“, a spus cu lacrimi în ochi Vica Croitoru.

„Am întepenit cînd am auzit cã are 24 de dosare“

Vizibil marcatã de situatia deloc de invidiat în care se aflã familia sa, femeia a continuat sã vorbeascã, nemultumitã, parcã, de soarta care i-a fost hãrãzitã. „Doctorita din sat nu a venit. Eu nu o las (n.n. pe fatã) asa singurã de capul ei. Nu i-a fost rãu pînã acum, n-a avut nimic. De acuma faptul e consumat. Cît despre Traian, sã nu-l mai vãd în viata mea! A mai avut probleme cu politia. A stat fugar pe la casele oamenilor din sat. A spart si magazinul lu’ Petrache din sat. N-a luat decît tigãri, cafea si ceva de mîncare, cã bani n-a gãsit. L-a prins prin Tîrgu Neamt. La Politia din Piatra Neamt am întepenit cînd am auzit cã are 24 de dosare. M-am sãturat de atîta puscãrie“, a continuat femeia. Cît priveste viitorul fetei, femeia este si mai disperatã: „La Piatra doctorii nici nu a vrut sã-mi spunã în cîte luni e. Nu stim dacã copilul e sãnãtos. Nimic. Mi-a zis cã scrie în hîrtie. Doar dacã stiam nu întrerupeam sarcina, dar nu mi-o spus. Nici unul nu s-a bãgat. A rãmas sã ne descurcãm prin telefoane. Dacã era si stiam doar sînt cabinete particulare, cã doar si eu am nãscut. Dacã îmi spuneau nu ajungeam în halul ãsta aici“. Vasile Croitoru, tatãl fetei, îsi asculta sotia cum povesteste si dãdea a lehamite din mîini, semn cã s-a obisnuit cu actele deloc de cinste ale fiilor sãi. „Ãsta (n.n. - Traian) mi-a furat prin 1987 vreo 70.000 lei. Vroiam sã-mi cumpãr o Dacie. I-a luat si a plecat. ÃŽi ascunsesem într-o putinã cu brînzã, în beci si nici pînã acum nu-mi dau seama cum a reusit sã-i gãseascã. Are 17 ani de puscãrie pentru furt, iar asta nu e o mîndrie“, a declarat Vasile Croitoru. Asistentul social al Primãriei Grumãzesti, Constantin Adiaconitei, a declarat cã este primul caz de acest gen înregistrat în comunã: „E primul caz înregistrat în Negresti. E o familie asa cum este ea, cu probleme. Noi am sesizat autoritãtile care s-au implicat în rezolvarea cazului“.

Fata va fi internatã într-un centru maternal

Victima incestului se aflã în atentia autoritãtilor, respectiv Directia pentru Protectia Copilului Neamt. „Pentru acest caz solutia este internarea într-un centru maternal, care se poate face cu circa una-douã luni înainte de nastere. Deocamdatã minora rãmîne în mediul familial, care este sigur, avînd în vedere faptul cã autorul este arestat. Noi nu putem face recomandãri medicale, deciziile în acest sens fiind luate de familie si de personalul medical. Dupã nastere, persoana poate sta în acest centru maternal pe o perioadã de 6 luni, împreunã cu copilul. ÃŽn acest timp minora este asistatã de personal de specialitate, inclusiv de un psiholog si se urmãreste în special dacã se dezvoltã un minim atasament între mamã si copil. ÃŽn aceastã perioadã, familia poate decide dacã pãstreazã copilul, iar în caz contrar acesta va fi încredintat unui asistent maternal sau poate fi dat în plasament, dar trebuie mentionat faptul cã autoritãtile locale pot gãsi solutii pentru prevenirea separãrii copilului de familie. ÃŽn acest caz nu s-a pus niciodatã problema unei întreruperi de sarcinã, nici nu s-a solicitat acest lucru lucru de nimeni, mai ales avînd în vedere faptul cã atunci cînd am fost sesizati, adicã imediat dupã implicarea organelor de urmãrire penalã, sarcina avea deja 19 sãptãmîni“, a declarat Eugen Simion, inspector în cadrul Directiei pentru Protectia Copilului Neamt. Conform aceleiasi surse, de doi ani si jumãtate încoace, respectiv de la începutul lui 2006 si pînã la jumãtatea anului în curs, în judetul Neamt au fost 33 de cazuri de abuzuri sexuale asupra minorilor. Din acestea în numai douã situatii au urmat si sarcini. Unul dintre cazuri a fost cel de la Piatra Soimului, iar celãlalt este cel de la Grumãzesti. Dacã în prima situatie minora de 11 ani a fost ajutatã de pãrinti rãzbãtãtori care au fãcut orice pentru a-i reda copilãria, fata de 15 ani de la Grumãzesti va aduce pe lume un copil, dintr-o relatie incestuoasã cu fratele mai mare. Initial anchetatorii au cercetat-o si pe ea pentru infractiunea de incest, dar la finele urmãririi penale s-a dispus scoaterea ei de sub urmãrire penalã. Acest lucru a fost motivat de faptul cã expertiza medico-legalã psihiatricã a stabilit cã nu a avut discernãmînt. Mai mult, victima suferã un usor retrad mintal, si în plus a abandonat cursurile scolare.
Autorul acestei oribile fapte a fost arestat pe data de 4 iunie, la mai putin de o lunã de cînd Politia a aflat de abuzul comis împotriva surorii sale. Individul are la activ 14 condamnãri penale, toate pentru furt. El a iesit din închisoare în martie anul trecut cu un rest neexecutat de 1.050 de zile.

Articol afisat de 2365 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, G. MUNTEANU, R. HUMÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 24.07.2008 02:42
E deja strigator la cer!
Violuri, minori,dezechilibrati mintal...ce o sa mai urmeze?
Ce sa faci cu din astia dusi cu "porcu' la raze"????
Ori ii spinzuri ( si sa mor daca am vreun regret pentru astia retardati!), ori ii bagi la balamuc!!
Insa la balamuc ii bagi pe banii fraierului ce plateste taxe! Asa ca mai bine ii spinzuri si da-i dracului.
Nu inteleg de ce atita mila pentru astia facuti la betie si nascuti idioti?
Putina purificare nationala ( sau de ce nu, mondiala?) cred ca nu ar strica deloc!
"Si ei sint oameni..." hahahahaha...hai sa fim seriosi!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective