Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Monument spre Cer, la Secuienii Noi

Cei care trec pe drumul E85 au de-acum ocazia sã admire o troitã. Monumentul, compus practic dintr-un ansamblu de cruci realizate în stil maramuresean, marcheazã locul unde se ridicã sfînt lãcas de închinãciune ortodoxã cu hramul „ÃŽnãltarea Domnului“, aflat pe raza localitãtii Secuienii Noi. Lucrarea Duhului Sfînt a fãcut ca sfintirea troitei sã aibã loc în zi de duminicã, 14 septembrie, cînd credinciosii ortodocsi de pretutindeni au trãit bucuria sãrbãtorii „ÃŽnãltarea Sfintei Cruci“, la exact un an distantã în timp de cînd, deloc întîmplãtor se pare, a fost eliberat actul ce autoriza constructia bisericii de aici. „Ne-am bucurat cã, dupã atîtia ani în care nu am avut un lãcas de cult, în adevãratul sens al cuvîntului, a apãrut un nou monument. Pãrintele Cãtãlin Cretu este un om bun, devotat comunitãtii. Sperãm ca, în cel mai scurt timp, sã fie ridicatã si biserica ortodoxã. Ce-i drept, acum putem, merge la slujbe la micuta capelã de la scoalã, însã sîntem un sat destul de mare si credinciosii de aici au nevoie de un lãcas sfînt. Ne bucurãm cã mai marii Episcopiei nu ne-au uitat“, a spus Ileana V., din Secuienii Noi.
La evenimentul de duminicã au participat PS Dr. Ioachim Bãcãuanul, Arhiereul Vicar al Episcopiei Romanului, împreunã cu Protopopul de Roman, Pr. Florin Tuscanu, care au slujit alãturi de un sobor numeros de preoti reprezentînd parohiile din zonã. Cu aceastã ocazie s-au rostit rugãciuni speciale de sfintire a Crucii noi si a troitei, rugãciuni pentru începutul anului scolar, un parastas pentru eroii comunei, precum si rugãciuni de multumire unde au fost pomeniti ctitorii, la care, alãturi de sãteni, au fost prezenti Vasile Ivancea, primarul Secuienilor, si Dorinel Ursãrescu, deputat PNL, sustinãtori ai zidirii de suflet si de piatrã pornitã aici în urmã cu circa doi ani. De remarcat este faptul cã întregul ansamblu monumental a fost donat Bisericii „ÃŽnãltarea Domnului“ de cãtre familia Ovidiu si Dania Ivanciu, cu fiii Alexandru si Bogdan, care au primit din partea Episcopiei o Distinctie de Vrednicie pentru jertfa fãcutã si multe altele asemenea, mai mari sau mai mici. Donatia a fost consacratã memoriei batrînului Constantin Ivanciu, tatãl donatorului, veteran de rãzboi al cãrui nume stã de-acum întru vesnica pomenire în filele cãrtii de marmurã de la poalele troitei, alãturi de alti bravi eroi care au trãit alãturi de alii binecredinciosi din aceastã localitate.

Articol afisat de 1659 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective