Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ALERTÃ DE GRADUL 0

ALERTÃ DE GRADUL 0

• o fetitã de nici 4 ani a dispãrut de pe cîmpul unde pãrintii sãi culegeau porumbul • aceasta a fost gãsitã, plîngînd, de un consãtean milos, care a luat-o acasã • toatã noaptea, Elena Daniela Bucsã a fost cãutatã de însemnate forte de ordine • la actiune au participat inclusiv salvamontistii si lucrãtori ai unei firme de pazã din Bucuresti, specializatã în actiuni de gãsire a copiilor dispãruti • „Am multumit lui Dumnezeu cã e teafãrã“, a spus Elena Burza, mama fetitei •

Zeci de politisti, alãturi de jandarmi, cadre ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Petrodava Neamt, salvamontisti veniti anume de la Piatra Neamt si voluntari civili au rãscolit, în noaptea de miercuri spre joi, 22 spre 23 octombrie, cîmpurile si pãdurile din apropierea satului Giurgeni, comuna Valea Ursului, în cãutarea unei copile de nici patru ani, dispãrutã în conditii misterioase. Anuntat, Centrul Român pentru Copii Dispãruti si Exploatati Sexual, a pus la dispozitie 30 de angajati de la BGS Bucuresti, care au adus în zonã 12 autoturisme de teren si 6 ATV-uri. Autovehiculele au fost folosite în actiunile de cãutare, sute de kilometri pãtrati de teren fiind efectiv „periati“ de cei care au participat la actiune. ÃŽn cazul în care fata nu ar fi fost gãsit, ieri urma sã ajungã în Neamt si un elicopter pentru a lua parte la cãutãri. Politistii au luat în calcul de la bun început si varianta ca fata sã fi fost gãsitã si adãpostitã de vreun sãtean. ÃŽn acest sens, mai multi politisti au „bãtut“ satele din zonã cerînd, prin megafoane, ajutorul cetãtenilor. Deznodãmîntul situatiei a fost unul fericit, în conditiile în care micuta Elena Daniela Bucsã a fost descoperitã în viatã, acasã la un vecin al familiei disperate, dupã ce fortele de ordine s-au dat de „ceasul mortii“ s-o gãseascã. „Noi am trecut prin fata casei bãtrînilor care gãsiserã fetita pe cîmp, însã nu am fost auziti de acestia. Oamenii munciserã toatã ziua, iar dupã ce au ajuns acasã s-au culcat si, probabil, din aceastã cauzã nu au auzit anuntul fãcut prin megafoane. A doua zi au aflat si ei ce forte impresionante au fost desfãsurate pentru gãsirea copilului pe care îl gãzduiau“, a declarat comisarul sef Aurelian Vasea Soric.
Totul a plecat de la un concurs de împrejurãri, cînd fetita a fost luatã de pãrintii care trãiesc în concubinaj, la cîmp, la cules porumb. Cît timp mama si tatãl sãu au lucrat, Elena Daniela Bucsã a fost lãsatã sã doarmã pe o glugã de coceni, pãrintii constatînd cã au pierdut copilul abia la orele dupã-amiezii de miercuri. Acestia au alertat autoritãtile, la fata locului ajungînd toate fortele care ar fi putut contribui la gãsirea minorei. Politistii au adus inclusiv cîinii de urmã, fiind formate echipe care au împînzit regiunea. Actiunile au fost coordonate de cãtre subcomisarul Dragos Bãlãu, comandantul Politiei Municipiului Roman, ce si-a petrecut toatã noaptea în zona Giurgeni, alãturi de subordonati si celelalte forte, în cãutarea copilului. Seful oamenilor legii si-a manifestat de la început îngrijorarea cã Elena Daniela Bucsã ar fi putut sã nu supravietuiascã frigului noptii, însã, în cele din urmã, s-a bucurat de deznodãmîntul fericit. Dupã ce zecile de persoane care porniserã pe urmele fetitei au scotocit zona, aceasta a fost depistatã dupã ce s-a luminat, în stare bunã, la un consãtean care a gãsit-o umblînd fãrã directie si a luat-o acasã. Micuta a fost adusã joi dimineatã, 23 octombrie, la sectia pediatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgentã Roman, pentru un consult. Pãrintii sãi au mentionat cã starea fetitei este bunã, aceasta nu a suferit de frig sau alte probleme de sãnãtate.

Mãrturisirile pãrintilor

ÃŽncã în stare de soc, mama fetitei, Elena Burza, a povestit clipele de cosmar pe care le-a trãit în noaptea cînd cãutãrile pãreau sortite esecului. „Este putin spus cã am trãit o noapte de groazã, dupã ce fetita a dispãrut, cu o searã în urmã, în timp ce eu si concubinul meu ne aflam pe cîmp, muncind la glugile de coceni. Dimineata, cînd am gãsit fetita la un gospodar din satul Giurgeni, am multumit lui Dumnezeu cã e teafãrã“, a spus Elena Burza, mama fetitei. Si tatãl copilului, Constantin Bucsã, astepta pe holul sectiei pediatrie sã-si strîngã în brate fetita prea speriatã ca sã-si dea seama prin ce pericol a trecut. Primarul comunei Valea Ursului, Viorel Smeria, a fost alãturi de pãrintii îngrijorati si de impresionantele forte de ordine mobilizate în cãutarea fetitei dispãrute. „Am fost anuntat de seful de post din Valea Ursului de disparitia, de lîngã pãrinti, a micutei Elena Daniela Bucsã, în vîrstã de trei ani si cîteva luni. ÃŽn dupã-amiaza de miercuri, în jurul orei 17.30, am instituit un comandament cu voluntari de la Serviciul pentru Situatii de Urgentã Valea Ursului si alãturi de Jandarmerie, Politie, Salvamont si alte forte de ordine am pornit sã scotocim împrejurimile satului Giurgeni. Dupã o noapte grea, în care nimeni nu a dormit nici o clipã, frãmîntãrile, oboseala si deznãdejdea ne-au fost rãsplãtite dimineatã, la ora 8, cînd fetita a fost gãsitã la un gospodar, Ion Ghenadi, din Giurgeni. Acesta a gãsit fetita noaptea, rãtãcind plîngînd pe cîmp si a adãpostit-o pe timp de noapte, fãrã sã stie cã o multime de oameni o cautã. Bine cã fetita este sãnãtoasã, lucru constatat dupã cum am fost informat si de cadrele medicale de la Spitalul Municipal Roman, unde Daniela a fost dusã pentru investigatii“, a declarat primarul Viorel Smeria.
Seful Politiei Neamt, comisarul Aurelian Vasea Soric este de pãrere cã pãrintii fetei au dat dovadã de o neglijentã crasã. „Este bine cã s-a întîmplat asa si cã fetita a fost gãsitã vie si nevãtãmatã. ÃŽn acest caz, neglijenta pãrintilor a fost foarte mare. Copilul putea sã fie atacat de animale sãlbatice sau sã pãteascã alte lucruri rele. Este pozitiv modul în care am reusit sã ne mobilizãm pentru aceastã actiune. Le multumim tuturor celor care ni s-au alãturat, salvamontistilor, jandarmilor, lucrãtorilor de la ISU, dar si localnicilor“, a declarat comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt.

Articol afisat de 2206 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective