Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Trei ani pentru incendierea Mercedesului lui Bogdan Mararu

Trei ani pentru incendierea Mercedesului lui Bogdan Mararu

• Cristian Chilat, zis „Falãu“ a primit cîte 3 ani pentru distrugere si nerespectarea regimului armelor si munitiilor • Mararu rãmîne numai cu satisfactia moralã, deoarece cererea de despãgubire a fost respinsã • acesta ceruse suma de 30.000 de euro • „Falãu“ a fost dat de gol de probele ADN •

Cristian Chilat, zis „Falãu“, de 38 de ani, din Piatra Neamt, autorul incendierii Mercedesului E 270 apartinînd lui Bogdan Mararu, a fost condamnat de judecãtorii pietreni la o pedeapsã de 3 ani de închisoare cu executare. Prin aceeasi sentintã inculpatul a mai primit 3 ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, desi pentru aceeasi armã, Tribunalul Neamt l-a achitat pe „Falãu“ pentru contrabandã. ÃŽn final va executa 3 ani, dar va rãmîne fãrã pistolul marca Glok si munitia aferentã, ridicate de anchetatori cu ocazia perchezitiei. Partea vãtãmatã rãmîne numai cu satisfactia cã cel care i-a distrus masina a fost gãsit, bãgat dupã gratii si condamnat, deoarece actiunea civilã prin care cerea despãgubiri în valoare de 30.000 de euro a fost respinsã de judecãtori ca nefondatã. Remintim cã masina lui Mararu a ars ca o tortã în noaptea de 9 spre 10 mai 2006, în parcare. Timp de aproape doi ani nimeni nu a stiut nimic de autor, desi existau bãnuieli cã „Falãu“ ar fi fost responsabil. Totul a iesit la ivealã pe 5 februarie 2008, cînd anchetatorii au primit rezultatele probelor ADN, ridicate de pe capacul bidonului cu lichid inflamabil folosit de autor. Chilat a fost dat de gol de faptul cã nu a lucrat cu mãnusi, la propriu. ÃŽn actul de inculpare se aratã cã masina cu numãrul NT 99 DEN era înmatriculatã pe societatea comercialã Gold Car SRL din Piatra Neamt. Incendierea s-a produs prin utilizarea unui lichid combustibil care a fost transportat pînã la locul faptei într-un bidon de plastic, obiect care a fost gãsit la locul faptei. Ulterior, pompierii au confirmat incendierea intentionatã. Imediat s-a solicitat de la Tribunalul Neamt autorizatie de perchezitie, iar pe 10 februarie 2008 s-a descins simultan în locuinta lui Chilat, respectiv a lui Daniel Pãdurariu (inculpat pentru incendierea unei vile apartinînd familiei Mararu). Acasã la „Falãu“ a fost gãsit un pistol cu glont marca Glok 19, de productie austriacã, un încãrcãtor cu 14 cartuse, din care 3 inscriptionate Winchester, 3 cartuse Geco si 8 cartuse GFL. ÃŽn timpul audierilor, Falãu a recunoscut cã poseda arma si munitia fãrã a detine documente legale, dar a negat cã el ar fi autorul incendierii. Pe 11 februarie, pietreanul a fost arestat preventiv, a contestat decizia judecãtorilor, dar recursul a fost respins. El a mai formulat si cerere de eliberare sub control judiciar, solicitare care a fost respinsã. Masina incendiatã nu avea asigurare.

Articol afisat de 4075 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 07.11.2008 04:03
Ce viatza!
Nu inteleg nimic!
A primit 6 ani de gherla dar face numai 3! De ce???
Ala cu masina distrusa a cerut despagubiri dar actiunea a fost respinsa in instanta ca NEFONDATA??????????
Nu zic ca alde Mararu sint niste sfintzisori ,da' cum vine treaba asta: imi da unul foc la casa si-i cer bani si instanta imi spune ca sa ma duc nitzel la plimbare ca daca nu era casa asigurata ala de-a umblat cu scanteia e curat ca lacrima??
Daca dau foc la Tribunal cu tot cu imbecilii de-l populeaza mai tot timpul , inseamna ca fac 3 ani de gherla (poate nici pe aia ca deh ...) si cind ies mai dau foc si la primarie si la prefectura (cu tot cu idiotii din baracile respective,se-ntelege), apoi dau fuga la medic si spun ca-s sandi-bell si le cer eu despagubiri lor in baza certificatului medical ca prima data m-au condamnat aiurea, nu-i asa?
Imi place Romania! Ce dobitoc am fost eu ca am plecat la prostii astia care au acum un presedinte uitat la cuptor cam mult!
Ad�ugat de maia la data 08.11.2008 06:27
si ce legi
fara cuvinte.Si totusi asta e justitia in Romania.Rusine celor de la conduceri care aplica legile in favoarea lor,protejind pe hoti,tradatori,plini de bani.Daca s-ar matura conducerile cum trebuie ar dispare o mica parte din coruptie,dar ar fi Misiune Imposibila.Si eu sint victima unor injustitii dar cind depui plingere la administratie imediat primesti explicatia unei legi pe care ii aranjeaza pe ei.De ce?Simplu de inteles sint mituiti,au spatele plin de bani si au cu ce se acoperi in fata unor "eventuale"dari de seama.Rusine celor care se ocupa cu asemenea practici si continua sa perpetueze "pata" Romaniei de tara unde coruptia este la "putere"
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective