Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Noiembrie 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dasc´┐Żlii, total nemultumiti de principiile de evaluare a cadrelor didactice

Liderii Filialei Neamt a Federatiei Sindicatului Liber din ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt s´┐Żnt total ´┐Żmpotriva „principiilor de evaluare a cadrelor didactice“, supuse de c´┐Żteva zile dezbaterii publice pentru ca dup´┐Ż aceast´┐Ż faz´┐Ż s´┐Ż devin´┐Ż document oficial, ´┐Żn baza c´┐Żruia s´┐Ż li se stabileasc´┐Ż dasc´┐Żlilor remuneratiile. Cel mai nedrept criteriu despre care vorbesc sindicalistii este cel ´┐Żn baza c´┐Żruia evaluarea dasc´┐Żlilor se face ´┐Żn functie de perfomanta realizat´┐Ż ´┐Żn clas´┐Ż. „Evaluarea obtinerii perfomantei scolare nu poate fi f´┐Żcut´┐Ż dec´┐Żt de c´┐Żtre specialisti si nu de amatori. Cum putem crede c´┐Ż un elev care a primit note mici la o disciplin´┐Ż, va fi obiectiv ´┐Żn evaluarea profesorului care l-a notat astfel? Consider c´┐Ż este o diversiune ´┐Żn acest set de principii si nu s-a urm´┐Żrit exact evaluarea. Criteriile s´┐Żnt foarte generale, nu s´┐Żnt elemente concrete“, a declarat liderul Gabriel Plosc´┐Ż. Gabriela Grigore, secretar general al filialei Neamt a FSLI, a spus: „Institutiile scolare au un nivel divers de obtinere a performantei. ´┐Żn unele, performant´┐Ż scoal´┐Ż ´┐Żnseamn´┐Ż rezultate deosebite la olimpiade si concursuri, ´┐Żn altele ´┐Żnseamn´┐Ż scolarizarea ´┐Żntregii populatii scolare. Si atunci, cum se poate aplica acelasi principiu, pe performante total diferite? Aceste principii de evaluare trebuie perfectate si pot fi modificate doar de c´┐Żtre oameni care lucreaz´┐Ż la catedr´┐Ż, nu de c´┐Żtre cei care stau ´┐Żn birouri ´┐Żn care se teoretizeaz´┐Ż si nu au leg´┐Żtur´┐Ż cu cadrele didactice“. Profesorul Aurel Corneanu, proasp´┐Żt pensionar, a ad´┐Żugat la r´┐Żndul s´┐Żu: „Au trecut 20 de ani de ´┐Żntuneric greu de trecut ´┐Żn care se zbate ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żntul si aceast´┐Ż problem´┐Ż se vrea fi rezolvat´┐Ż ´┐Żncep´┐Żndu-se cu evaluarea cadrelor didactice, aspect care ar fi trebuit s´┐Ż fie ultimul din tot ce e de f´┐Żcut pentru iesirea din criz´┐Ż. S´┐Żnt 100.000 de copii ´┐Żn tar´┐Ż r´┐Żmasi ´┐Żn afara scolii, s´┐Żnt 10.000 de cadre didactice suplinitoare. C´┐Żte cadre didactice cu gradul I, II, cu doctorate, au plecat ´┐Żn str´┐Żin´┐Żtate - astfel de statistici n-a f´┐Żcut nimeni! Vor s´┐Ż evalueze din nou niste colegi care ies ´┐Żn strad´┐Ż ca s´┐Ż ´┐Żsi primeasc´┐Ż salariile sau dau Guvernul ´┐Żn judecat´┐Ż pentru a se respecta legea. Ce-ar vrea oare guvernantii, s´┐Ż le ducem flori? E o rusine ce face MECT acum! Dar oare noi mai avem minister? Toti cei de sus s´┐Żnt niste neaveniti politici. O gasc´┐Ż de nebuni, adunati ´┐Żn partide. Ei ne stabilesc destinele!“.
Aceast´┐Ż nou´┐Ż gril´┐Ż de salarizare presupune ad´┐Żugarea unei p´┐Żrti variabile la salariul de baz´┐Ż al dasc´┐Żlilor.

Articol afisat de 1766 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona T´┐ŻRN´┐Ż)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective