Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Managerul Spitalului Roman a fost demis

• seful Spitalului Roman, Petrut Claudiu Gafar, a fost revocat din functie • interimatul va fi asigurat de Ionel Tubucanu, director medical • pentru ocuparea postului sĂ®nt vehiculate numele medicilor Dan Arvãtescu, Victor Firãstrãu, Mircea Coadã sau Gabriela Popovici • „Doctorul Arvãtescu are experientã Ă®n conducerea spitalului, unde a fost director aproape patru ani“, a opinat senatorul Ioan Chelaru •

Managerul Spitalului Municipal de Urgentã Roman, Petrut Claudiu Gafar a fost revocat din functie de ministrul sãnãtãtii, prin Ordinul 248/ 20 ianuarie. Adresa a fost trimisã cãtre Autoritatea de Sãnãtate Publicã (ASP) Neamt o zi mai tĂ®rziu, iar managerul unitãtii a fost eliberat din functie, ieri, 22 ianuarie. Directorul Ă®n cauzã a fost destul de rezervat Ă®n privinta precizãrilor vizavi de demiterea sa. Joi, 22 ianuarie, nu a fost Ă®n unitate, zvonacii precizĂ®nd cã acesta ar fi fost Ă®n institutie cu o noapte Ă®n urmã, pentru a-si face bagajele. Contactat telefonic, doctor Petrut Claudiu Gafar a mentionat cã nu face nici un comentariu: „Nu-mi permit sã comentez, nu fac absolut nici un comentariu, decĂ®t sã execut ordinul ministrului. ĂŽmi rezerv dreptul si optiunea de a vedea Ă®n instantã care este treaba. ĂŽncã nu am depus nici o contestatie cu privire la revocarea mea din functie, dar voi vedea“. Potrivit legislatiei Ă®n vigoare, dupã revocarea din functie a unui manager de spital, interimatul este asigurat de cãtre directorul adjunct medical, Ă®n cazul de fatã fiind vorba despre medicul Ionel Tubucanu, pe o perioadã de maxim trei luni. Reactiile Ă®n cadrul spitalului Roman au fost Ă®mpãrtite, majoritatea angajatilor considerĂ®nd schimbarea managerului ca fiind pe criterii politice. Potrivit normelor sanitare, una dintre conditiile care trebuia respectatã de managerul institutiei, era crearea unui climat favorabil bunei dezvoltãri a activitãtii medicale. ĂŽnsã, consiliile medicale nu au fost Ă®ntrunite, medicii sefi de sectii fiind anuntati cu privire la deciziile luate de cãtre conducerea spitalului de cãtre asistentele sefe.

Bun manager, dar cu lipsuri la... comunicare

Liderul Sindicatului Liber al Medicilor, Sinmed Roman, doctor Gabriela Popovici, a declarat cã din punct de vedere al organizãrii structurii spitalicesti, ex-managerul Petrut Claudiu Gafar a fost bun gospodar, Ă®nsã la comunicarea cu medicii sefi de sectii au existat lacune majore: „Ca si dotare la nivelul spitalului, organizare a infrastructurii, a spatiilor din spital, a fost un manager foarte bun. ĂŽn schimb, la capitolul relationare cu medicii au existat mari deficiente. Tot ce s-a vrut a fost o legãturã mai umanã pentru cã, la urma urmei, corpul medico-sanitar asigurã serviciile pentru care vin banii la acest spital“.
La bursa zvonurilor se vehiculau nume de medici dar si de alte persoane din mediul afacerilor, la cĂ®rma institutiei spitalicesti din Roman. Cele mai vehiculate erau sefa Sectiei pneumologie, Gabriela Popovici, seful Sectiei cardiologie, Victor Firãstrãu, dar si a medicilor chirurgi Dan Arvãtescu si Mircea Coadã. Asta mai ales cã Dan Arvãtescu a mai ocupat functia de director, Ă®n timp ce medicii Gabriela Popovici si Mircea Coadã au fost directori adjuncti medicali, Ă®n mandate diferite. Nu Ă®n ultimul rĂ®nd, surse medicale au vehiculat ideea numirii ca posibili manageri economisti romascani sau oameni de afaceri. Aceste supozitii nu au fost confirmate, nici infirmate de pesedisti, cei care sĂ®nt acum la cĂ®rma sãnãtãtii românilor, senatorul Chelaru caracterizĂ®nd drept prematurã avansarea oricãrui nume. „Lumea nu s-a gĂ®ndit rãu, printre cei enumerati sĂ®nt medici foarte buni, doctorii Firãstrãu, Arvãtescu si altii. Doctorul Arvãtescu are si experientã Ă®n conducerea spitalului, unde a fost director aproape patru ani. Ceva, ceva gĂ®nduri avem noi, dar nu am hotãrĂ®t Ă®ncã pe cine sã propunem. Este prematur sã ne pronuntãm“, a declarat senatorul Ioan Chelaru, presedintele PSD Roman.

Articol afisat de 3006 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. BUGA, V. MUSAT)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ioanadarc la data 24.01.2009 13:29
Era de asteptat
Avand in vedere cine isi da cu parerea,e clar si cine este in spatele demiterii,iar in asemenea conditii e clar si ce sanse are in instanta directorul demis:nici una!Romanul s-a intors la situatia de dinainte de 2004,fiind mosia chelarului!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective