Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cãutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni Paginã Optiuni paginã
Adaugã in Favorites Adaugã in Favorites
Seteazã Paginã de start Seteazã Paginã de start
Tipãreste pagina Tipãreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Ianuarie 2009
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

Managerul Spitalului Roman a fost demis

• seful Spitalului Roman, Petrut Claudiu Gafar, a fost revocat din functie • interimatul va fi asigurat de Ionel Tubucanu, director medical • pentru ocuparea postului snt vehiculate numele medicilor Dan Arvãtescu, Victor Firãstrãu, Mircea Coadã sau Gabriela Popovici • „Doctorul Arvãtescu are experientã n conducerea spitalului, unde a fost director aproape patru ani“, a opinat senatorul Ioan Chelaru •

Managerul Spitalului Municipal de Urgentã Roman, Petrut Claudiu Gafar a fost revocat din functie de ministrul sãnãtãtii, prin Ordinul 248/ 20 ianuarie. Adresa a fost trimisã cãtre Autoritatea de Sãnãtate Publicã (ASP) Neamt o zi mai trziu, iar managerul unitãtii a fost eliberat din functie, ieri, 22 ianuarie. Directorul n cauzã a fost destul de rezervat n privinta precizãrilor vizavi de demiterea sa. Joi, 22 ianuarie, nu a fost n unitate, zvonacii preciznd cã acesta ar fi fost n institutie cu o noapte n urmã, pentru a-si face bagajele. Contactat telefonic, doctor Petrut Claudiu Gafar a mentionat cã nu face nici un comentariu: „Nu-mi permit sã comentez, nu fac absolut nici un comentariu, dect sã execut ordinul ministrului. mi rezerv dreptul si optiunea de a vedea n instantã care este treaba. ncã nu am depus nici o contestatie cu privire la revocarea mea din functie, dar voi vedea“. Potrivit legislatiei n vigoare, dupã revocarea din functie a unui manager de spital, interimatul este asigurat de cãtre directorul adjunct medical, n cazul de fatã fiind vorba despre medicul Ionel Tubucanu, pe o perioadã de maxim trei luni. Reactiile n cadrul spitalului Roman au fost mpãrtite, majoritatea angajatilor considernd schimbarea managerului ca fiind pe criterii politice. Potrivit normelor sanitare, una dintre conditiile care trebuia respectatã de managerul institutiei, era crearea unui climat favorabil bunei dezvoltãri a activitãtii medicale. nsã, consiliile medicale nu au fost ntrunite, medicii sefi de sectii fiind anuntati cu privire la deciziile luate de cãtre conducerea spitalului de cãtre asistentele sefe.

Bun manager, dar cu lipsuri la... comunicare

Liderul Sindicatului Liber al Medicilor, Sinmed Roman, doctor Gabriela Popovici, a declarat cã din punct de vedere al organizãrii structurii spitalicesti, ex-managerul Petrut Claudiu Gafar a fost bun gospodar, nsã la comunicarea cu medicii sefi de sectii au existat lacune majore: „Ca si dotare la nivelul spitalului, organizare a infrastructurii, a spatiilor din spital, a fost un manager foarte bun. n schimb, la capitolul relationare cu medicii au existat mari deficiente. Tot ce s-a vrut a fost o legãturã mai umanã pentru cã, la urma urmei, corpul medico-sanitar asigurã serviciile pentru care vin banii la acest spital“.
La bursa zvonurilor se vehiculau nume de medici dar si de alte persoane din mediul afacerilor, la crma institutiei spitalicesti din Roman. Cele mai vehiculate erau sefa Sectiei pneumologie, Gabriela Popovici, seful Sectiei cardiologie, Victor Firãstrãu, dar si a medicilor chirurgi Dan Arvãtescu si Mircea Coadã. Asta mai ales cã Dan Arvãtescu a mai ocupat functia de director, n timp ce medicii Gabriela Popovici si Mircea Coadã au fost directori adjuncti medicali, n mandate diferite. Nu n ultimul rnd, surse medicale au vehiculat ideea numirii ca posibili manageri economisti romascani sau oameni de afaceri. Aceste supozitii nu au fost confirmate, nici infirmate de pesedisti, cei care snt acum la crma sãnãtãtii romnilor, senatorul Chelaru caracteriznd drept prematurã avansarea oricãrui nume. „Lumea nu s-a gndit rãu, printre cei enumerati snt medici foarte buni, doctorii Firãstrãu, Arvãtescu si altii. Doctorul Arvãtescu are si experientã n conducerea spitalului, unde a fost director aproape patru ani. Ceva, ceva gnduri avem noi, dar nu am hotãrt ncã pe cine sã propunem. Este prematur sã ne pronuntãm“, a declarat senatorul Ioan Chelaru, presedintele PSD Roman.

Articol afisat de 2443 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. BUGA, V. MUSAT)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Adugat de ioanadarc la data 24.01.2009 13:29
Era de asteptat
Avand in vedere cine isi da cu parerea,e clar si cine este in spatele demiterii,iar in asemenea conditii e clar si ce sanse are in instanta directorul demis:nici una!Romanul s-a intors la situatia de dinainte de 2004,fiind mosia chelarului!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalã sau partialã a materialelor este permisã numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective