Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ARESTAT FÃRÃ VINÃ

ARESTAT FÃRÃ VINÃ

Gafã a politiei spaniole

• un sãtean din Pipirig a fost „sãltat“ de politisti, întrucît pe numele lui exista un mandat european de arestare • Vasile G. Dumitrascu este acuzat cã, împreunã cu alti patru români au violat o tînãrã spaniolã • nemteanul afirmã cã în momentul comiterii violului se afla în România • nepotul sãu, Vasile N. Dumitrascu, spune cã el este cel cãutat de politistii spanioli • pentru gafa comisã, sãteanul nevinovat intentioneazã sã dea statul spaniol în judecatã •

Un bãrbat, în vîrstã de 38 de ani, din comuna Pipirig, trãieste un adevãrat calvar dupã ce a fost retinut de politistii nemteni, la solicitarea autoritãtilor spaniole, pe baza unui mandat european de arestare. Fãrã sã aibã nici mãcar o legãturã cu comiterea faptei, Vasile G. Dumitrascu a aflat cu stupoare cã este acuzat de viol în Spania. Mai exact, din documentele autoritãtilor spaniole reise cã Vasile G. Dumitrascu, împreunã cu alti patru români a violat o tînãrã spaniolã, în vîrstã de 22 de ani. Fapta a fost comisã în a doua parte a lunii noiembrie 2008, în localitatea Arbúcies-Girona, din apropierea orasului Barcelona. Din momentul în care i s-a adus la cunostintã pentru ce este acuzat, Vasile G. Dumitrascu încearcã sã convingã autoritãtile române cã nu a fost implicat în comiterea faptei, si cã alta este persoana cãutatã de politistii spanioli. Este vorba de Vasile N. Dumitrascu, nepotul sãu, în vîrstã de 21 de ani, care recunoaste cã pe el îl cautã politia. Chiar dacã confuzia este evidentã, procedurile în astfel de cazuri sînt foarte greoaie si îl pun la grea încercare pe Vasile G. Dumitrascu. Acesta a fost retinut pe bazã de ordonantã si a stat 24 de ore în arestul Politiei Bacãu. Instanta Curtii de Apel l-a audiat si nu a dispus arestarea lui, însã Vasile are regim de arest la domiciliu. Nu are voie sã pãrãseascã localitatea, iar în fiecare zi se deplaseazã la Postul de Politie unde dã cu subsemnatul. Astãzi va avea loc un nou termen la Curtea de Apel Bacãu, Vasile G. Dumitrascu urmînd sã fie din nou audiat.

„Nu eu sînt cel pe care îl cautã politistii spanioli“

Vasile G. Dumitrascu sustine cu probe cã nu este cel cãutat de politistii din Spania. Bãrbatul zice sã s-a sãturat de toatã aceastã poveste si cã, pentru cele întîmplate, va da în judecatã statul spaniol. „Sper sã se rezolve odatã aceastã poveste, cã m-am îmbolnãvit. Am doi copii minori. Partenera mea de viatã se gîndeste chiar sã mã pãrãseascã. O viatã am umblat prin lume si am muncit cinstit, ca acum sã fiu fãcut de rîsul satului. Se uitã lumea la mine ca la urs. Politistii mã cheamã în fiecare zi. Chiar nu mai suport! ÃŽn ziua cînd zic ei cã a avut loc violul, eu mã aflam la Durãu si fãceam un zid din piatrã la o cabanã. Am mai multi martori, inclusiv pe proprietarul vilei, care poate sã confirme ceea ce zic. Din Spania m-am întors în februarie 2008 si nu am mai plecat. Am martor tot satul cã nu am pãrãsit judetul. Pe 17 februarie, eram în fata casei si mã pregãteam sã mã duc la muncã la Farcasa. Era vreo 6,30 cînd au apãrut politistii cu cagule. M-au întrebat dacã eu sînt Dumitrasu si le-am zis cã da. Mi-au cerut cartea de identitate si am dat sã intru în casã sã le-o aduc. Au dat buzna peste mine, fãrã sã tinã cont cã bãietii si sotia mea dormeau. Cînd am iesit din nou la poartã, mi-au zis cã am un mandat de arestare european. Mi l-au arãtat, era pe numele meu, cu CNP, cu tot. Le-a spus si Aioanei, care a fost arestat în aceeasi dimineatã, cã nu sînt eu cel cãutat, dar degeaba.
Le-am explicat cã nu sînt eu în cauzã, însã m-au luat si m-au dus la Curtea de Apel Bacãu. M-am împrumutat de bani sã dau la avocat, cã altfel nu mã apãra. Am fost audiat si mi-au dat un mandat de retinere pentru 24 de ore. Am stat în arestul Politiei Bacãu, iar a doua zi am fost la instantã. Era si nepotul meu, venit sã spunã cã e o gresealã. Le-am spus cã nu sînt eu, cã s-a fãcut o gresealã, si m-au lãsat acasã. Dar mi-au pus în vedere sã nu pãrãsesc localitatea si sã mã duc în fiecare zi la Postul de Politie. Mîine (n.n. - azi) am din nou termen ca sã fiu audiat“, a declarat Vasile G. Dumitrascu.

„Am albit“

ÃŽntrebat care ar fi explicatia pentru aceastã confuzie, Vasile G. Dumitrascu a precizat: „ÃŽn 2004, am stat la Arbúcie si am luat o casã în chirie. Atunci m-au înregistrat cei de la primãrie cu toate datele mele de identitate. N-am stat mult, pentru cã am plecat în altã localitate. Probabil, politistii nu am mai verificat si au luat datele mele de la primãrie si m-au dat în urmãrire europeanã. ÃŽnsã eu nu am fãcut nimic. Risc sã-mi pierd familia. Simt cum privesc oamenii pe stradã. Am albit în cap din cauza asta. N-am avut nici o treabã cu legea, iar acum mã bagã la puscãrie pentru o faptã pe care nu am comis-o? M-au gãsit prietenii pe internet si prin ziare. M-au fãcut de toatã rusinea. ÃŽn Spania am muncit multi ani, iar cei la care lucrez mã respectã. Nu am creat niciodatã probleme nimãnui, iar cît am stat acolo nu am fost niciodatã legitimat de politisti. Trebuia sã merg pe 15 martie la patron, cã vrea sã înceapã o constructie nouã. Cum mã duc eu acum? Cum o sã se uite lumea la mine? Cine o sã-mi refacã imaginea?

Initiala numelui tatãlui e „vinovatã“

Cel mai probabil, autoritãtile spaniole au gafat nepermis, confundînd numele celui cãutat cu al unei alte persoane. Nepotul lui Vasile G. Dumitrascu are acelasi nume, însã initiala tatãlui este N de la Nicolae. Acest lucru nu a fost sesizat si de autoritãtile spaniole. Vasile N. Dumitrascu spune cã vrea sã se ducã sã depunã mãrturie la proces. „Eu vreau sã mã duc în Spania si sã depun mãrturie. Unchiul meu nu are nici o vinã, nici nu era acolo. Au luat datele lui de la primãrie si l-au dat în urmãrire. Pe mine mã cautã si pe Aioanei care a si fost arestat. Am fost la Curtea de Apel Bacãu sã le spun cã s-a fãcut o gresealã, însã nu am fost ascultat. Acum stau si astept sã vinã sã mã ia. Sã facã modificarea în mandatul de arestare si îi astept. Nu am fãcut nimic si nu vreau sã fug nicãieri“, a declarat Vasile N. Dumitrascu.
ÃŽntrebat cu privire la cele întîmplate în seara de 16 noiembrie 2008, tînãrul s-a apãrat spunînd cã nu a întretinut relatii sexuale cu tînãra spaniolã. „ÃŽn seara respectivã, pe 16 noiembrie, am fost la discotecã cu niste prieteni. La plecare, pe drum, am fost ajuns din urmã de un autoturism BMW în care se aflau patru cunoscuti din Pipirig. Adicã Ionut Corduneanu, Truca Anichei, Mihai Dolhãscu si Aionei Ion. Au oprit masina si mi-au zis sã urc ca sã mã ducã acasã. Nu mai aveam mult de mers, însã eram bãut bine si am am plecat cu ei. Am stat pe bancheta din spate si am vãzut cã mai era o tînãrã, în partea cealaltã. Fata le spunea sã o lase în pace sã plece. ÃŽnsã Dolhãscu a zis cã el nu se lasã pînã nu face sex cu ea. Au oprit masina la un moment dat, iar Dolhãscu a coborît cu fata, noi plecînd acasã. Mai departe nu stiu ce s-a întîmplat. Am auzit cã l-a prins politia în fapt si a fugit. Dar l-au arestat imediat dupã asta. Pe urmã au mai arestat doi. Atunci mai multi români mi-au zis mie si lui Aioanei sã fugim în România cã ne aresteazã si pe noi. Mi-a fost fricã si am fugit. Nu trebuia sã fac asta. Era bine dacã rãmîneam acolo si le spuneam ce s-a întîmplat. Probabil, Dolhãscu vrea sã mã bage si pe mine nevinovat în toatã povestea asta. Am lucrat în Spania numai la negru si nu am avut niciodatã acte“, a conchis Vasile N. Dumitrascu.

Violul, relatat de presa din Spania

La sfîrsitul sãptãmînii trecute, presa spaniolã a relatat pe larg cazul celor doi români arestati în Neamt si care sînt acuzati de viol. Cu aceastã ocazie, ziaristii au povestit cum au stat lucrurile, asa cum au reiesit ele din anchetã. ÃŽn seara de 16 noiembrie, o tînãrã, în vîrstã de 22 de ani, din Girona a mers împreunã cu colegii ei la discoteca Univers de Arbúcies. La un moment dat, prietenii tinerei au sesizat cã aceasta lipseste si au intrat în panicã. ÃŽn ajutorul lor au venit si politistii care au demarat o actiune de cãutare în zonã. Cînd au ajuns pe dealul „Sfînta Inimã“, politistii au auzit strigãtele fetei si au vãzut un tip iesind dezbrãcat din pãdure. Fata, care prezenta multiple leziuni, a fost dusã la spital, iar douã ore mai tîrziu politistii arestau primul suspect - Mihai Dolhãscu, individul care fugise din pãdure la aparitia politistilor si îsi abandonase pantalonii în care avea actele de identitate. Au urmat arestãrile lui Ionut Dumitru Gheorghitã si Corduneanu. Mihai Dolhãscu a recunoscut cã l-a gãsit pe Ion Aioanei si pe tînãra spaniolã în apropierea clubului. Aioanei i-ar fi spus cã i-o dã pe tînãrã sã facã sex cu ea, iar Dolhãscu nu a mai stat pe gînduri si a luat-o pe fatã. ÃŽn autoturism s-ar mai fi aflat Vasile Dumitrascu si un alt tînãr, cunoscut sub porecla de „Camion“.
Toti cinci s-ar fi dus cu fata într-o zonã împãduritã unde au obligat-o sã întretinã relatii sexuale împotriva vointei ei. Victima nu si-a mai amintit ce s-a întîmplat în acea noapte, iar politistii presupun cã românii au drogat-o.

Articol afisat de 2236 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective