Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un silvicultor - tupeu sau prostie crasã?

• un angajat al Ocolului Silvic Ceahlãu este anchetat penal pentru delapidare si fals intelectual • silvicultorul a încercat sã sustragã 8 metri cubi de lemn chiar de sub ochii politistilor • acestia constataserã cã lemnul este nemarcat, însã silvicultorul l-a dus acasã si nu în depozitul ocolului •

Un angajat de la Ocolul Silvic Ceahlãu a dat dovadã de tupeu sau prostie crasã, încercînd sã fure o cantitate de lemn pe care politistii o descoperiserã pe marginea unui drum din Grinties. Pentru fapta comisã s-a ales cu dosar penal, urmînd sã fie cercetat pentru delapidare si fals intelectual. Pe 20 februarie, o echipã de control din cadrul Serviciului de investigare a fraudelor Neamt, au gãsit pe marginea unui drum din Grintiesu Mare mai multi busteni de rãsinoase care nu erau marcati. Si s-a solicitat ajutorul Ocolului Silvic Ceahlãu, care a delegat un lucrãtor pentru a inventaria materialul. Silvicultorul a stabilit cã este vorba de 58 de metri cubi de busteni, desi în realitate era vorba despre 66 de metri cubi. Politistii s-au prins cã omul în verde vrea sã-i inducã în eroare si au dispus o anchetã. Astfel, s-a stabilit cã în ziua de 23 februarie, prin dispozitia Ocolului Silvic Ceahlãu, lemnul a fost transportat în depozitul institutiei, însã aici nu au ajuns decît 58 mc, lipsind 8 metri. Cercetãrile au arãtat cã diferenta a fost transportatã la locuinta lucrãtorului silvic, în urma unei întelegeri între acesta si pãdurar. Dar n-a fost sã fie, bustenii în valoare de 1.600 lei fiind restituiti Ocolului Silvic Ceahlãu. Lucrãtorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Neamt, împreunã cu reprezentanti ai ITRSV Suceava si ai Directiei Silvice Neamt au efectuat, în perioada 20-25 februarie, o actiune de prevenire a delictelor silvice, în Grinties. Cu aceastã ocazie, politistii au întocmit 10 dosare penale, dintre care 3 pentru evaziune fiscalã, unul pentru delapidare, unul pentru comiterea infractiunii de fals si alte 2 pentru încãlcarea prevederilor Codului Silvic. De asemenea, au fost aplicate 9 amenzilor în valoare de 4.230 lei. Tot în cadrul acestei actiuni, oamenii legii au confiscat 222,3 metri cubi material lemnos, în valoare de 44.460 lei. Pe 24 februarie, politistii l-au depistat pe Gogdan T. din Grinties, care a tãiat mai multi arbori nemarcati din pãdurea primãriei din localitate. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de tãiere si furt de arbori din fondul forestier. Cantitatea de 22,36 metri cubi arbori a fost depozitatã la Ocolul Silvic Ceahlãu. În aceeasi zi, politistii au gãsit pe marginea drumului comunal Grintiesu Mare, cantitatea de 52 metri cubi busteni de rãsinoase care nu erau marcati. Lemnul a fost ridicat si predat silvicultorilor.

Articol afisat de 2317 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de maia la data 02.03.2009 08:50
amindoua
Aceste practici de furt si taieri ilegale cu complicitatea angajatilor silvici exista de ani buni,sint bine "inradacinate".Exista o lege nr.46 al codului silvic care este aplicata eronat ,in scopul unor interese personale.Ceea ce ma revolteaza este ca atunci cind furturile se fac de unii oameni modesti ,sau de pe unele proprietati apartinind Primariei atunci mass media difuzeaza acest aspect si se intocmesc dosare penale ;dar de pe unele proprietati private chiar daca se fura cantitati enorme de material lemnos sub privirile organelor silvice nu exista inca nici o lege care sa ii pedepseasca.Mafia lemnului exista atita timp cit va exista padure.Daca cei care ar trebui sa fie justi si sa semnaleze infractiunile in acest domeniu ar coopera cu organele de politie s-ar limita multe infractiuni;din contra ei accepta.
Ad�ugat de gyovy la data 02.03.2009 14:13
Pai normal ca e prost.
Cum sa nu fie prost,daca 70% din padurari sunt fosti tapinari,cu sase clase?Unul care termina liceul silvic,nu are nici o sansa in fata acestor tapinari,care fiind prosti,sunt primii inclusi in sistem de catre conducere,pentru ca sunt docili si executa ordine cu ochii inchisi,dar pot oricand,sa fie si tapi ispasitori,spre linistea celor care-i dirijeaza.Iar din cuza ca sistemul e plin de astfel de "monumente",dispar si padurile.Totul pleaca de la ei.Fiind lipsiti de educatie,nu-si dau seama de raul pe care-l produc.Daca acest segment si-ar face datoria,altfel ar sta lucrurile.Dar ce poti sa ceri unui toparlan,care se duce in padure cu OPEL CALIBRA,ca sa vada lumea ce masina are el?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective