Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 19 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ce portocalii schimbã PSD la Neamt?

• „PSD ne calcã în picioare, ne schimbã oamenii din functii la Caras, la Neamt si voi nu faceti nimic“, se spune, pe surse, cã ar fi declarat o serie de lideri locali ai PDL • la Neamt, pare putin probabil ca PSD sã poatã schimba pe cineva, dar politica e plinã de surprize •

O stire apãrutã ieri dupã-amiazã pe Hotnews contine o informatie cel putin interesantã: unii lideri locali ai PDL s-ar fi plîns greilor de la centru cã „PSD ne calcã în picioare, ne schimbã oamenii din functii la Caras, la Neamt si voi nu faceti nimic. Vã place la guvernare, vã place pe scaun“. ÃŽn replicã, trei ministri ai PDL si-ar fi exprimat disponibilitatea de a demisiona, în caz cã PSD continuã epurãrile politice din teritoriu. Lãsînd deoparte aspectul general, referirea la Neamt, dacã informatia e corectã, ea fiind oferitã pe surse, e cel putin interesantã, în conditiile în care judetul e unul controlat autoritar de PDL si nici nu s-a auzit de vreo schimbare fãcutã de PSD. Poate la nivel de directori de scoli sã fie ceva probleme.
Revenind la stirea datã publicitãtii de agentia amintitã ea mai precizeazã cã pe fondul presiunii de la baza partidului, liderii de la centru s-au vãzut nevoiti sã promitã cã vor demisiona în semn de protest dacã PSD se va comporta la fel pe viitor, sustin surse din partid. Cel putin trei ministri - Vasile Blaga, Mihai Stãnisoarã si Elena Udrea - s-ar fi arãtat dispusi sã renunte la functii. Unul dintre cei trei a confirmat pentru HotNews.ro cã s-a arãtat dispus sã demisioneze dacã partenerul de guvernare nu va pune capãt epurarilor politice.
ÃŽn cazul lui Vasile Blaga, o eventualã demisie ar putea avea si alte explicatii decît schimbarea „peste noapte“ a sefilor Politiei din Caras. Conducerea PD-L va decide luni dacã ministrul dezvoltãrii va coordona campania partidului pe tarã si în Bucuresti. ÃŽn cazul Elenei Udrea, demisia ar putea fi un gest prin care sã diminueze impactul unei eventuale sesizãri penale din partea comisiei parlamentare care ancheteazã cheltuielile de la Ministerul Turismului.
O eventualã demisie a celor trei - Blaga, Udrea, Stãnisoarã - ar deschide calea unei eventuale remanieri guvernamentale care sã-i vizeze pe ministrii PSD. Premierul Emil Boc a declarat vineri cã o va demite pe ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, dacã nu va revoca ordinul care-i dã dreptul sã numeascã directorii de scoli, se mai precizeazã în stirea apãrutã pe fluxul agentiei de presã.

Articol afisat de 1660 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective