Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nati Meir, drumul de la Roman spre... arest

Nati Meir, drumul de la Roman spre... arest

• despre afaceristul recent arestat se poate spune cã a fost presedintele „sentimental“ al Laminorul Roman • Meir a investit la echipã în campionatul 2000 - 2001, romascanii fiind foarte aproape de promovarea în Divizia A • la acea vreme pãrea serios, dar vorbea cam mult, spune Dumintru Plesca, fost presedinte la Laminorul • Meir a fost arestat pentru înselãciune si falsificare de monedã •

Nati Meir, un personaj controversat al afacerilor si politicii dîmbovitene, de cîteva zile arestat pentru înselãciune si falsificare de monedã, a fost o perioadã unul dintre cele mai incitatnte subiecte ale Romanului si judetului Neamt. Era în centrul atentiei nemtene în anii 2000 si 2001, atunci cînd a decis sã investeascã în fotbalul romascan, devenind presedintele clubului Laminorul. Motivat de faptul cã tatãl sãu, Iulius Meir, s-a nãscut în satul Bucium, comuna Valea Ursului, în 1917, dar a trãit în Roman pînã la plecarea în Israel, Nati s-a implicat financiar la echipa amintitã în sezonul competitional 2000 - 2001 din considerente de ordin sentimental, dupã cum afirma. Sau a realizat cã acest sport poate fi o rampã de lansare în viata socialã si politicã a României. Cu el presedinte, Laminorul a avut cel mai bun sezon din istoria grupãrii, fiind aproape de promovarea în Divizia A. Ratînd obiectivul, dupã clasarea pe locul III, conducãtorul divizionarei B a renuntat la functie. El si-a motivat decizia prin neîntelegerile pe care le-a avut cu cei din conducerea clubului, acuzînd, nefondat, cã au fost vînduti jucãtori fãrã stirea sa. În functia rãmasã vacantã a fost reinstalat Dumitru Plesca, cel care i-a acordat israelianului drept de semnãturã ca si presedinte la Laminorul.

Dragostea pentru Laminorul nu s-a mai materializat

Dumitru Plesca a declarat despre perioada romascanã a lui Meir cã acesta s-a comportat corect cu fotbalistii, însã nu puteai pune prea multã bazã în vorbele lui. „Era un om cu care se putea colabora, de altfel cu el am fost cel mai aproape de promovarea în elita fotbalului national. A tinut circa un an evidentele contabile si a plãtit salariile si celelalte cheltuieli materiale. A fost supãrat si a plecat, spune el, din cauzã cã nu a fost consultat cînd au fost dati jucãtorii Codreanu si Baciu la FCM Bacãu. Apoi, în decursul anilor, a mai afirmat cã ar vrea sã cumpere Laminorul, dar n-a fost nimic concret. Vorbea mult si fãrã rost, de multe ori“, a declarat Dumitru Plesca. Acesta a mai sustinut cã, la acea vreme, Meir pãrea un afacerist potent si de cuvînt: „Punea suflet în ceea ce priveste fotbalul. El plãtea si aducea jucãtori, se implica sã nu le lipseascã nimic, dãdea bani pentru tot ce însemna sustinerea unui club. Nu ne-am plîns de nimic. Dãdea impresia cã dispune de multi bani, dar nu as putea spune dacã ar fi putut sã sustinã cîtiva ani echipa. Dar, trãia si suferea pentru fotbal. Si o spun asta pentru cã am vãzut cu ochii mei ce emotii avea la meciuri. ÃŽn cîteva etape din campionatul 2000 - 2001 a slãbit vreo 15 kg si nu mai stiam ce sã facem cu el“. Stelian Samson si Sandu Ostafe, fostul director sportiv al Laminorului nu au dorit sã declare nimic despre Nati Meir, socotind cã este un capitol închis, de tristã amintire. ÃŽn februarie 2004, doi consilieri peremisti din Roman i-au cerut lui Corneliu Vadim Tudor sã-l sprijine pe Meir la candidatura pentru functia de primar, israelianul considerînd atunci cã ar avea sanse de reusitã, mizînd tocmai pe implicarea la echipa de fotbal, lucru ce i-a adus notorietate. Ideea a picat în cele din urmã pentru cã nu avea domiciliul în orasul de la malurile Moldovei. ÃŽn anii ce au urmat, de vreme ce era legat sentimental de Roman, a mai cochetat cu ideea cumpãrãrii formatiei, dar nimic nu s-a mai materializat. O astfel de interntie a fost fãcutã publicã în 2005. De amintit este si faptul cã a avut afaceri profitabile în zonã, o firmã de-a sa recrutînd fortã de muncã pentru Israel.

Adi minune, unul dintre reclamanti

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, marti searã, 20 octombrie, arestarea preventivã pentru 29 de zile a lui Nati Meir. Acesta este acuzat de falsificare de monedã si înselãciune. Dupã citirea hotãrîrii instantei, Nati Meir a spus cã nu se astepta la acest verdict, sustinînd cã banii cu inscriptia specimen erau „de jucãrie“ , iar politia ar fi stiut de existenta lor. Trei persoane au depus, luni, plîngeri pe numele lui Nati Meir pentru înselãciune, una dintre acestea fiind Adi Minune, cãruia fostul deputat ar fi trebuit sã îi plãteascã 50.000 de euro pentru promovarea din precampania alegerilor prezidentiale, a declarat avocatul Violeta Podolian. ÃŽn numele lui Adi Minune a depus plîngere impresarul acestuia. Politistii au perchezitionat luni biroul lui Nati Meir, în care au gãsit mai multe bancnote de 500 de euro care aveau inscriptionat cuvîntul „specimen“, banii urmînd sã fie supusi unei expertize pentru a se verfica autenticitatea lor. Afaceristul a fost trimis în judecatã în 11 decembrie 2006, pentru fals intelectual si evaziune fiscalã, prejudiciul fiind de 21 miliarde de lei vechi, prin sustragerea de la plata taxelor si impozitelor. Procurorii au stabilit cã Meir, în calitate de asociat unic si administrator al societãtii Orwalsam Trading, s-a sustras, în perioada 2000 - 2002, de la plata taxelor si impozitelor. De asemenea, între 2000 si 2005, Meir ar fi indus în eroare 129 de persoane, cu ocazia încheierii si executãrii contractelor de mediere a fortei de muncã, prejudiciul adus acestora fiind de aproape 400.000 lei, prin încheierea de contracte de plasare a fortei de muncã în Israel, pe care nu le-a onorat.

Articol afisat de 2047 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC, D. SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective