Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 14 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ceahlãul, echipã de 10 puncte

• elevii lui Gheorghe Multescu au intrat deja în vacantã dupã 0-2 la CFR Cluj, un rezultat de altfel scontat • antrenorul asteaptã acum o discutie cu presedintele Stefan pentru a sti clar ce se doreste de la retur •

Ceahlãul Piatra Neamt a rãmas ultima în clasamentul Ligii I la fotbal si priveste cu multã teamã returul. Sau mãcar asa ar trebui avînd în vedere multitudinea de probleme cu care s-a confruntat în toamna lui 2009. Dacã nu e asa, atunci Ceahlãul nu are nici o sansã sã se salveze de la retrogradare, iar viitorul nu sunã bine. S-au strîns 10 puncte din douã victorii si patru egaluri, dar partea mai gravã a lucrurilor este cã jocul defensiv a dus la primirea a 35 de goluri, cele mai multe încasate de vreo echipã în acest tur. Lipsa de experientã nu s-a compensat cu dorinta mare de a face lucruri frumoase pe prima scenã a fotbalului românesc, asa cum s-a sperat în varã. S-a vãzut clar cã o formatie cu putine „piese“ cu jocuri la acest nivel este greu de motivat dupã ce esecurile au început sã aparã pe rînd. Psihic, tinerii jucãtori nemteni au cedat si pãrea cã meciurile le erau ca o corvoadã. Conducerea a decis schimbarea de antrenor. O datã dupã etapa 6, cînd pe o gresealã gravã de abitraj a pierdut la Brasov cu 0-1, Florin Marin i-a lãsat locul lui Mihai Ionescu, însã miscarea a fost numai de fatadã, pentru cã tot „Flocea“ a condus echipa, prin telefon. Managerul a plecat mai apoi, alãturi de toti ceilalti membri ai conducerii tehnice, Ionescu, Lefter si C.Ilie. Se întîmpla dupã etapa 11, cînd Ceahlãul a ratat în ultimele secunde ale jocului o victorie cu Unirea Alba Iulia. Marin Barbu a fost si el 24 de ore pe la echipã, încercînd sã scape de Divizia B, dar si acum este la Dunãrea Giurgiu.

Era Multescu continuã sau nu?

A venit Multescu. Numele antrenorului aducea aminte de Cãtãlin Multescu, co-autor la autogolul antologic de la Craiova din 2008. Gheorghe Multescu a fãcut „nimic“ dupã cum sustin unii din jurul echipei si a scos un punct la Astra. Tot „nimic“ a fãcut Multescu în continuare, iar Ceahlãul a început sã arate cã stie si fotbal. A fost naivã echipa cu Vasluiul, dupã care gafele personale si cele ale arbitrilor au dus la înfrîngeri usturãtoare pentru moral cu Universitatea Craiova si Unirea Urziceni, ambele încheiate 2-3. 2-2 cu International Curtea de Arges a durut la fel de tare, mai ales cã s-a primit din nou gol în final de meci. De la meciul cu CFR Cluj nu erau prea multe de asteptat în conditiile în care conducerea tehnicã a avut 8 indisponibili din cauza accidentãrilor si suspendãrilor.
Acum a venit vremea ca Gheorghe Stefan sã tragã linie si sã vadã dacã schimbãrile în bine arãtate de echipã de la etapa 11, mai ales la nivelul atitudinii si curajului, meritã continuitate. Asta înseamnã o discutie cu Multescu si trasarea unei strategii serioase pentru retur.

CFR, o nucã mult prea tare

Ceahlãul s-a cam dus la Cluj Napoca ca mielul la tãiere. Conducerea tehnicã nu a avut la dispozitie opt jucãtori din care mãcar cinci ar fi fost titulari. CFR nu a avut practic un oponent de care sã se sperie în vreun fel. Ardelenii au început tare partida si au vrut sã încheie repede conturile, numai cã lipsa de concentrare la finalizare si paradele lui Lipitor au mentinut tabela nemodficatã pînã în minutul 21. Yssouf a primit atunci o minge de la proprii fundasi, turcul Ersin Veli a gafat impardonabil, iar atacantul african a pãtruns nestingherit si a marcat cu un sut plasat la coltul lung. Pînã atunci rataserã ocazii bune prin Traore. Dupã deschiderea scorului, Dubarbier (29), Alcantara (35) si Kone (37, 38) au trecut pe lîngã majorarea avantajului, pentru ca CFR-ul sã tremure serios cu trei minute înainte de finalul reprizei întîi. Ceahlãul a beneficiat de o loviturã liberã de la aproximativ 20 de metri, iar Ferariu si-a dovedit iar clasa de foarte bun executant de astfel de faze. Fostul romascan a expediat mingea sub barã, peste zid, însã a intervenit salutar portarul Boris Peskovic. Tabela nu s-a schimbat, asa cã Ceahlãul a intrat în dezavantaj în ultima reprizã a turului.
Kone a trecut foarte usor de Forminte (‘50), dar Lipitor a parat fericit la sutul din numai 8 metri al adversarului, pentru ca un minut mai tîrziu sã aibã foarte mare noroc, cînd Cadu a lovit cu un „cap“ transversala portii sale. Lipitor nu a mai avut ceva face la sutul din minutul 57 al lui Kone, vîrful „lovind“ la vinclu de la 16 metri, dupã o deviere excelentã a lui Cadu. Tot clujenii au condus apoi disputa, iar nemtenii au scãpat doar cu 0-2, desi Didi (‘66, ‘70), Muresan (‘69) si Traore (‘76) au mai avut sanse de a rãpune apãrarea oaspetilor. „Ne-au lipsit atîtia jucãtori, asa cã a iesit chiar rezonabil. S-a vãzut diferenta clarã de valoare, iar noi am folosit jucãtori de la satelit, din Divizia C. Urziceni si CFR sînt echipele cele mai valoroase, dar ar mai fi si Vasluiul sau Timisoara“, a declarat Gheorghe Multescu la finalul partidei.

Articol afisat de 1769 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective