Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Martie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Chiulu’-i la putere!

Chiulu’-i la putere!

• 3.602 elevi au absentat de cel putin de zece ori în primul semestru • numărul total de absente nemotivate în aceeasi perioadă este de 128.685 • 235 de elevi n-au intrat nici măcar o dată în clasă în primul semestru al anului scolar în curs •

128.685 de absente se găsesc în cataloagele unitătilor de învătămînt din judet, pe perioada 15 septembrie 2009 - 5 februarie 2010, cît a durat primul semestru al acestui an scolar. Raportat la zile de scoală, si punînd o medie de cinci ore pe zi, în primul semestru s-a chiulit timp de 25.737 de zile „lucrătoare“. Transformat în săptămîni, la o medie de 23 de ore pe săptămînă, chiului s-a întins pe 5.595 de săptămîni. Conform unei raportări a Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, din populatia scolară nemteană, care înseamnă 69.770 de elevi, 3.602 elevi au acumulat peste zece absente, ceea ce în mod automat a dus la scăderea notei la purtare cu măcar un punct în cazul fiecăruia. Procentual vorbind, procentul elevilor care au înregistrat absente nemotivate raportat la totalul elevilor pe primul semestru este 5,16%. Cel mai grav aspect din situatia scolară este cel referitor la numărul de elevi care de cînd unitătile de învătămînt si-au deschis portile, de pe 15 septembrie 2009, acestia nu le-au trecut pragul. Se află în situatie de nescolarizare 235 de elevi nemteni, de la clasa I si pînă la a X-a.

Statistica seacă a fenomenului violentei - 1.369 de incidente

Pe lîngă absentele mai multe sau mai putine care se înregistrează în fiecare scoală, în destul de multe unităti de învătămînt fenomenele grave cuprind si acte de violentă. În perioada 15 septembrie 2009 - 31 ianuarie 2010, au raportat acte de violentă 221 de unităti scolare. În aceste scoli s-au petrecut 1.369 de incidente. Numărul elevilor care au comis abateri cu violentă este 444, dintre care 403 sînt băieti si 41 fete. 58 sînt elevi din învătămîntul primar, 332 sînt elevi din învătămîntul gimnazial si 54 sînt din învătămîntul liceal.
Printre tipurile de incidente înregistrate se numără violenta verbală si psihologică (expresii jignitoare, tachinare ironizare, denigrare, amenintare, hărtuire) - 517 situatii, violentă fizică (bruscare, împingere, lovire, rănire) - 379 cazuri. În unsprezece cazuri s-au înregistrat comportamente care intră sub incidenta legii - furturi . De 160 de ori au fost situatii de ofensă adusă statutului/autoritătii cadrului didactic (limbaj sau conduită ireverentioasă, atitudine provocatoare, sfidătoare). Despre comportament deviant în relatia cu scoala (întîrzierea la ore, părăsirea clasei în timpul orei si orice alt comportament ce încalcă regulamentul scolar) se poate vorbi în 302 situatii. Numărul total al cazurilor de acte de violentă consumate în scoli în primul semestru al acestui an scolar este 1.369.
Inspectoratul Scolar Judetena Neamt a dat ca exemple de bună practică scolile cu clasele I-VIII Elena Cuza, nr. 6, nr. 8, nr. 10, nr. 11 Piatra Neamt, scolile cu clasele I-VIII din localitătile Dragomiresti, Cotu Vames, Tămăseni, Colegiul National de Informatică Piatra Neamt, Colegiul National Petru Rares, Colegiul National Calistrat Hogas, Colegiul Tehnic Piatra Neamt, Colegiul Tehnic Gh. Cartianu, Liceul de Artă Victor Brauner Piatra Neamt, Grup Scolar Dimitrie Leonida, Palatul Copiilor, Negresti, Colegiul National Roman Vodă, Colegiul National Stefan cel Mare Tîrgu Neamt, Palatul si cluburile copiilor Piatra Neamt, Săbăoani, Roman, Bicaz, si Tîrgu Neamt.
END

Articol afisat de 1525 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective