Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Chiulu’-i la putere!

Chiulu’-i la putere!

• 3.602 elevi au absentat de cel putin de zece ori în primul semestru • numãrul total de absente nemotivate în aceeasi perioadã este de 128.685 • 235 de elevi n-au intrat nici mãcar o datã în clasã în primul semestru al anului scolar în curs •

128.685 de absente se gãsesc în cataloagele unitãtilor de învãtãmînt din judet, pe perioada 15 septembrie 2009 - 5 februarie 2010, cît a durat primul semestru al acestui an scolar. Raportat la zile de scoalã, si punînd o medie de cinci ore pe zi, în primul semestru s-a chiulit timp de 25.737 de zile „lucrãtoare“. Transformat în sãptãmîni, la o medie de 23 de ore pe sãptãmînã, chiului s-a întins pe 5.595 de sãptãmîni. Conform unei raportãri a Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, din populatia scolarã nemteanã, care înseamnã 69.770 de elevi, 3.602 elevi au acumulat peste zece absente, ceea ce în mod automat a dus la scãderea notei la purtare cu mãcar un punct în cazul fiecãruia. Procentual vorbind, procentul elevilor care au înregistrat absente nemotivate raportat la totalul elevilor pe primul semestru este 5,16%. Cel mai grav aspect din situatia scolarã este cel referitor la numãrul de elevi care de cînd unitãtile de învãtãmînt si-au deschis portile, de pe 15 septembrie 2009, acestia nu le-au trecut pragul. Se aflã în situatie de nescolarizare 235 de elevi nemteni, de la clasa I si pînã la a X-a.

Statistica seacã a fenomenului violentei - 1.369 de incidente

Pe lîngã absentele mai multe sau mai putine care se înregistreazã în fiecare scoalã, în destul de multe unitãti de învãtãmînt fenomenele grave cuprind si acte de violentã. În perioada 15 septembrie 2009 - 31 ianuarie 2010, au raportat acte de violentã 221 de unitãti scolare. În aceste scoli s-au petrecut 1.369 de incidente. Numãrul elevilor care au comis abateri cu violentã este 444, dintre care 403 sînt bãieti si 41 fete. 58 sînt elevi din învãtãmîntul primar, 332 sînt elevi din învãtãmîntul gimnazial si 54 sînt din învãtãmîntul liceal.
Printre tipurile de incidente înregistrate se numãrã violenta verbalã si psihologicã (expresii jignitoare, tachinare ironizare, denigrare, amenintare, hãrtuire) - 517 situatii, violentã fizicã (bruscare, împingere, lovire, rãnire) - 379 cazuri. În unsprezece cazuri s-au înregistrat comportamente care intrã sub incidenta legii - furturi . De 160 de ori au fost situatii de ofensã adusã statutului/autoritãtii cadrului didactic (limbaj sau conduitã ireverentioasã, atitudine provocatoare, sfidãtoare). Despre comportament deviant în relatia cu scoala (întîrzierea la ore, pãrãsirea clasei în timpul orei si orice alt comportament ce încalcã regulamentul scolar) se poate vorbi în 302 situatii. Numãrul total al cazurilor de acte de violentã consumate în scoli în primul semestru al acestui an scolar este 1.369.
Inspectoratul Scolar Judetena Neamt a dat ca exemple de bunã practicã scolile cu clasele I-VIII Elena Cuza, nr. 6, nr. 8, nr. 10, nr. 11 Piatra Neamt, scolile cu clasele I-VIII din localitãtile Dragomiresti, Cotu Vames, Tãmãseni, Colegiul National de Informaticã Piatra Neamt, Colegiul National Petru Rares, Colegiul National Calistrat Hogas, Colegiul Tehnic Piatra Neamt, Colegiul Tehnic Gh. Cartianu, Liceul de Artã Victor Brauner Piatra Neamt, Grup Scolar Dimitrie Leonida, Palatul Copiilor, Negresti, Colegiul National Roman Vodã, Colegiul National Stefan cel Mare Tîrgu Neamt, Palatul si cluburile copiilor Piatra Neamt, Sãbãoani, Roman, Bicaz, si Tîrgu Neamt.
END

Articol afisat de 1891 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective