Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primele pretestãri Cambridge în Neamt

Colegiul Calistrat Hogas din Piatra Neamt organizeazã astãzi, 27 martie, începînd cu ora 9.00, o pretestare pentru candidatii care doresc sã sustinã examenul pentru dobîndirea certificatului Cambridge de competentã lingvisticã în domeniul limbii engleze. La pretestare, care este gratuitã, participã 72 de elevi, de la trei licee: Hogas, Rares si Informaticã. „Colaborînd strîns cu British Council, Iasi, si cu Departamentul de examene internationale din cadrul Universitãtii Cambridge, am reusit sã organizãm, pentru prima oarã în judetul Neamt, douã pretestari Cambridge, prima azi, 27 martie, a doua fiind programatã la sfîrsitul lunii aprilie, pentru nivelurile Preliminary English Test (PET), First Certificate Examination (FCE) si Advanced English Examination (CAE). Pretestãrile sînt binevenite cãci ele «fotografiazã» la ce nivel de cunostinte se aflã elevii, evidentiind clar atît punctele forte cît si pe cele slabe“, a declarat profesor Maria Lupu, directorul Colegiului Hogas.
Aceste pretestãri le oferã elevilor posibilitatea de a-si verifica abilitãtile si cunostintele de limba englezã în conditii reale de examen si îi familiarizeazã cu atmosfera, rigoarea si pretentiile testului real. ÃŽn plus, subiectele si foile tipizate sînt venite direct de la Cambridge, urmînd ca, dupã pretestare, lucrãrile sã fie trimise universitãtii britanice, unde vor fi evaluate si notate. Dupã aproximativ trei sãptãmîni se vor primi rezultatele pretestãrii, însotite de un set de recomandãri din partea corectorilor pentru remedierea unor eventuale neajunsuri, astfel încît, la examenul real, rezultatele elevilor sã fie din cele mai bune. Examenul propriu-zis se va organiza în luna iunie a acestui an si se va desfãsura în premierã absolutã pentru judetul Neamt. „Obtinerea acreditãrii de centru închis este o realizare deosebitã pentru noi si o recunoastere binemeritatã a nivelului de pregãtire si a preocupãrilor pentru studiul limbii engleze, manifestate de elevii din Piatra Neamt“, a declarat Florin Irimia, directorul adjunct al Colegiului Hogas.
END

Articol afisat de 2007 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective