Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2010
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iunie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Parlamentarii nemteni fatã cu motiunea

• la Neamt, sase din cei 11 parlamentari ar putea vota în favoarea motiunii împotriva guvernului Boc, iar 5 ar putea fi contra • parlamentarii nemteni au decis, mai de capul lor (vai de al alegãtorilor!), mai la ordinul partidului, cum trateazã motiunea de cenzurã •

Guvernul îsi asumã astãzi, rãspunderea pentru legile care reduc pensiile cu 15% si salariile cu 25%. Opozitia (PSD, PNL si PC), a anuntat cã va depune motiune de cenzurã, convinsã fiind cã se poate anihila criza si fãrã sã iei de la gura pensionarilor. Au fost depuse si amendamente la cele douã legi, însã Guvernul Boc nu a acceptat nici unul. Presedintele Traian Bãsescu s-a dus asearã la întîlnirea cu PDL, ca sã-i sperie pe parlamentarii acestei formatiuni cã, dacã picã Guvernul, partidul trece în opozitie. ÃŽn tot acest context, i-am întrebat pe cei 11 parlamentari de Neamt cum au de gînd sã voteze la motiunea de cenzurã si, mai ales, dacã s-au consultat cu cei care i-au trimis în Parlament. A rezultat cã în privinta consultãrilor, pentru unii, se asteaptã o nouã campanie pentru a întelege mai profund sloganul „SÃ TRÃITI BINE!“

Rogin: „Oamenii vor 7 zile odihnã si-o navetã de bere“

Pãrerea cea mai întelegãtoare fatã de nevoile celor care l-au trimis în parlament este a deputatului Marius Rogin, care are un profund respect si este extrem de deschis la dialogul cu alegãtorii. „Sã mã consult cu alegãtorii?! Oamenii din toate colegiile vor 7 zile pe sãptãmînã odihnã si cîte-o navetã de bere, dacã-i întrebati. Faceti o probã. Sînt membru al partidului si votez pentru partid. Cei care zic cã vor vota împotriva partidului nu-s membri, ci cosmonauti în partid. Voi vota pentru sustinerea actualului guvern si, deci, împotriva motiunii“, a declarat Marius Rogin, deputat PDL în colegiul 7 Tîrgu Neamt.

Stoica: „Mãsurile sînt acelea care trebuie“

„Cam ce decizie credeti cã pot lua, alta decît sã merg cu partidul si sã votez împtriva motiunii de cenzurã? Cei din partid care spun cã fac altfel nu sînt membri PDL. Cînd apartii unei grupãri, ai încredere în oamenii tãi si mergi cu ei înainte. Dacã nu, întîi divortezi si apoi votezi motiunea. Eu am vorbit si cu alegãtorii. Nu în cadru organizat, dar am vorbit cu multi oameni. Mãsurile sînt acelea care trebuie. Noi trebuie sã mai muncim sã-i convingem pe oameni de acest lucru. Si o sã-i convingem“, a declarat Mihaela Stoica, deputat PDL pe colegiul 2 Piatra Neamt. Metodã simplã de convingere a alegãtorilor: renuntarea la 25 la sutã din afacerile din Piatra Neamt a tuturor alesilor. Atît în nume propriu, cît si prin intermediari

Ghitã: „Abonatul nu rãspunde“

Deputatul PDL Stelian Ghitã nu a putut fi contactat. Nici mãcar la cabinetul sãu parlamentar din Piatra Neamt, unde are întîlniri cetãtenesti cu alegãtorii din colegiul 1. Probabil pregãteste o motiune privind starea precarã a Spitalului Judetean pe care cu onor l-a lãsat cu datorii.

Neculai: „Mai am timp, nu m-am hotãrît“

„Mai am timp o sãptãmînã sã decid cum voi vota. Am depus un amendament la legile respective, amendament care prevede utilizarea unei pãrti din sumele economisite la crearea unui fond national care sã încurajeze creditarea. Dacã nu trece acest amendament, mãcar sã fie un punct de plecare în discutiile ulterioare. Voi vedea ce se întîmplã cu el si apoi voi decide cum votez la motiunea de cenzurã. Am discutat cu alegãtorii, am vorbit cu peste 40 de persoane sãptãmîna asta. Sînt pãreri si pro si contra. Cei care sînt afectati zic sã cadã guvernul. O parte a mediului de afaceri considerã însã cã e bine ce se întîmplã, cã importantã e redresarea economiei“, a declarat Marius Neculai, deputat PDL colegiul 4 Roman.

Mocanu: „Alegãtorii nu sînt de acord cu diminuarea pensiilor“

„Opinia alegãtorilor o cunosc, o stiu, pentru cã m-am gãsit cu ei la audiente si la alegerile interne pe care le-am avut. Alegãtorii, în special pensionarii, nu sînt de acord cu diminuarea pensiilor si au propus cãutarea altor modalitãti. Ne-am exprimat si noi. Dar trebuie sã vedem ce se poate face pentru a depãsi acest impas. Guvernul a cãutat alte solutii, mai putin apãsãtoare, dar nu le-a gãsit. Acum, dacã mã întrebati ce o sã votez la motiune, nu pot sã vã spun. O sã mai discutãm si în grupul parlamentar, o sã analizez cu atentie si am sã mã decid“, a declarat Toader Mocanu, senator PDL colegiul 1 Piatra Neamt - Roznov. O concluzie, în locul domnului senator: stie, vrea, dar nu poate.

Bostan: „Nu pot vota împotriva mamei mele“

„M-am consultat si cu alegãtorii, si cu bãietii de la cabinetul parlamentar. Voi vota împotriva scãderii pensiilor. Pentru motiune, dacã vreti, dar eu zic cã mai corect este cã votez împotriva scãderii pensiilor si salariilor. Vedeti cã nici PSD cu PNL nu se înteleg în privinta motiunilor. Eu personal votez împotriva tãierii pensiilor. Sînt într-un colegiu cu foarte multi pensionari si nu pot vota împotriva celor care m-au trimis în Parlament. Chiar dacã vor apãrea repercusiuni. ÃŽmi asum riscurile. ÃŽntre un vot negativ de la cei care m-au trimis în Parlament si mustruluiala de la partid, aleg mustruluiala. Nu pot vota împotriva mamei mele, care e pensionarã, sau împotriva unchiului meu care este profesor de matematicã“, a declarat Emil Bostan, deputat UNPR pe colegiul 8 Bicaz - Valea Muntelui.

Munteanu: „Votez împotriva reducerii pensiilor“

„Cine spune cã s-a consultat cu alegãtorii spune filme. Sînt 74.000 de alegãtori într-un colegiu. Pot spune însã cã am discutat cu oameni în aceste zile. Si la piatã, si pe stradã, si-n colegiu, si-n alte colegii. Am vorbit si cu foarte multi primari, de toate culorile politice, din toate colegiile. Toti mi-au spus cã nu trebuie sã fiu de acord cu tãierea pensiilor asa cã decizia mea este luatã. Voi vota împotriva acestor mãsuri. Le-am promis oamenilor cã voi face în Parlament politici care sã le facã viata mai usoarã, nu pot acum, prin votul meu, sã le aduc mai mult necaz. Asa cã voi vota motiunea de cenzurã împotriva guvernului“, a declarat Ioan Munteanu, deputat colegiul 5, zona Romanului.

Tãrâtã: „Reducerea pensiilor e anticonstitutionalã“

„Toti din colegiu, absolut toatã lumea, mi-au spus sã votez motiunea. Deci guvernul trebuie sã cadã. Nu e vointa mea, ci a celor care m-au trimis în Parlament. Nu o sã votez niciodatã tãierea pensiei pe care un om a cîstigat-o cu sudoarea fruntii lui zeci de ani. Reducerea pensiilor e anticonstitutionalã. Consecintele politice, în ce mã priveste, n-au importantã. Eu trebuie sã execut ceea ce îmi spun cei care m-au trimis în Parlament. N-as putea sã mai dau ochii cu cei care m-au votat dacã as vota pentru rãmînerea acestui guvern“, a declarat Culitã Tãrâtã, deputat UNPR colegiul 3 Roznov.

Mãrcutianu: „Abonatul nu poate fi contactat“

Avînd telefonul închis, Ovidius Mãrcutianu, senator UNPR din colegiul 3 Tîrgu Neamt - Bicaz - Valea Muntelui, nu si-a putut face publicã optiunea la votul motiunii, dar sîntem siguri cã o va face curînd. Dacã va dori sã dea seamã alegãtorilor care, oricum, nu l-au prea votat, el ajungînd în Senat de pe pozitia a III-a ca numãr de voturi. Dacã respectã disciplina de partid, senatorul muntilor ar trebui sã voteze pentru motiune.

Surdu: „Toti alegãtorii mei sînt 100% împotriva acestui guvern“

„Sînt pentru motiune, 100%. Toti alegãtorii din colegiul meu sînt 100% împotriva acestui guvern si voi vota ca atare în numele lor. Existã parlamentari radicalizati, pentru cã nu se mai pot duce la birourile parlamentare sã le explice oamenilor cum sã trãiascã bine cu -25% la salariu, cu -15% la pensie. Si sigur vor mai urma si altele, cum ar fi cresterea TVA si a impozitelor. Nu au fãcut pînã acum pentru cã nu le pot opera în timpul exercitiului bugetar, dar în mod sigur o vor face în 4-5 luni. Si de investit nimic. Un singur leu dacã investeau în agriculturã, anul acesta, intrau 4 lei la PIB“, a declarat Victor Surdu, deputat PSD în colegiul 6, care ocupã centrul judetului.

Chelaru: „Nu pot vorbi, sînt în spital“

„Sînt în spital, la Iasi, cu perfuzia în mînã“, a spus Ioan Chelaru, senator PSD colegiul 2 Roman. Pentru justete, precizãm totusi cã acesta si-a afirmat în repetate rînduri disponibilitatea de a dãrîma guvernul PDL prin votul oricãrei motiuni de cenzurã si e greu de crezut cã s-ar fi rãzgîndit între timp.

Articol afisat de 1060 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective