Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2010
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Iunie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Jaf la BCR Roman (III)

Cu autori cunoscuti

• politistii romascani au demarat o serie de cercetări • Monitorul formulează o serie de întrebări • cititi în această pagină un drept la replică semnat de reprezentantii BCR •

Scriam în numerele trecute despre modul în care 12.000 de euro ai lui Dascălu Ionel, pusi într-un depozit pe numele mamei sale, cu el împuternicit, s-au transformat într-o polită de asigurare viată index-linked. Mama, de peste 80 de ani, împreună cu o fată au mers la bancă să treacă un cont în lei de pe numele său pe cel al fetei, Barbu Luminita. O functionară le-a propus - sustin ele - să facă un depozit de alt fel, cu cîstiguri mai mari, fără să le precizeze despre ce este vorba. În aproximativ 20 de minute fata a devenit fericita posesoare a unei asigurări, fără să fie realizate procedurile necesare unei asemenea polite, unde se achita pe loc o transă de 12.700 de euro. A urmat sarabanda discutiilor, rugăminti, telefoane, amenintări si, în cele din urmă, reclamatiile si plîngerile penale. Prima reclamatie contra functionarei Bortos Elena este făcută către directorul filialei, dl. Vasile Lăzărescu.

Un director care nu vrea să „cadă capete“

Domnul Dascălu Ionut, în momentul cînd a aflat că-si poate ridica banii doar peste un an, s-a adresat firesc directorului institutiei: „îi relatez toate cele întîmplate, iar acesta după ce citeste spune - dar vreti să cadă un cap - iar noi îi răspundem că dorim banii nostri lăsati la BCR“. Amabilitatea directorului este maximă, se întîlneste cu mama domnului Dascălu, îi cere o declaratie desi i se spusese că e analfabetă, i se aduc declaratii notariale si urmează să analizeze. Pe 17 mai băncii i se cer, prin „notificare“ de către un executor judecătoresc, o serie de documente fără de care o polită de asigurare ar fi greu de încheiat într-o institutie serioasă de asigurări. Pentru cei care lucrează în asigurări, pentru cei care au polite, aceste acte sînt normale, necesare si aproape obligatorii. Ce s-a cerut băncii? Iată cîteva dintre ele: nota de informare privind produsul oferit, chestionarul de sănătate al titularului politei, orice alte documente privind dosarul aferent politei si depozitului, potrivit art.121 din OUG 99/2006; oferta investitională aferentă asigurării de viată încheiată între BCR Asigurări si Elena Dascălu; conditiile contractului de asigurare încheiat de către Dascălu Elena, transmise anterior încheierii politei de asigurare, însotite de dovada comunicării acesteia, potrivit ordinului CSA nr.23/2009. Dacă a dat vreun act banca, nu stim, poate că o posibilă anchetă în acest sens va face lumină.

Banca nu greseste, directorul intermediază cesiuni

În data de 13 mai, BCR Bucuresti îi trimite un răspuns domnului Dascălu Ionel, mai precis îl îndeamnă să mergă să discute cu... maică-sa: „Precizăm că în urma verificărilor efectuate si a documentelor semnate de către Doamna Dascălu în calitate de titular, operatiunile efectuate sînt corecte. Pentru clarificarea aspectelor mentionate în sesizarea dumneavoastră, vă rugăm să vă adresati titularului de cont“. Scupulozitatea austriacă, combinată cu birocratia românească dau roade deosebite. Specialistii s-au întrunit, au analizat, inclusiv imagini video si au dat verdictul: functionara băncii este nevinovată, deci nici banca nu e vinovată. Mai mult, este vorba de o problemă în familie, cu sugestia subtilă că sora l-a excrocat pe frate. Totusi, probabil din dorinta de a multumi un client care avea ceva conturi, nu că ar fi cineva din bancă vinovat, Doamne fereste, directorul Lăzărescu îi propune domnului Dascălu, conform declaratiei acestuia, o solutie luminoasă: o cesiune de drepturi!

Întrebări pentru bancă si nu numai

Ca noutate de ultimă oră ar fi că Politia Roman a demarat cercetările în acest caz, asa că noi mai punem doar niste întrebări si rămînem în stand by, urmărind atent evenimentele.
1. Functionara Bortos Elena are un target privind asigurările de viată, ea fiind functionară a BCR sau este si angajată la divizia de asigurări?
2. Timpul de lucru este separat sau între doi clienti se face si o polită?
3. Dacă din punctul de vedere al băncii toate operatiunile sînt corecte si nu avem motive să credem altfel, este corect ca functionarul să completeze el hîrtiile adiacente unei polite de asigurări, inclusiv declaratia de unde provin banii?
4. Domna Bortos Elena a încasat comision pe polita încheiată? Potrivit unor oameni care lucrează la firme serioase de asigurări, o polită de acest tip poate produce un comision de aproximativ 2000 de euro si premii în excursii mascate sub formă de sesiuni de pregătire.

Articol afisat de 2826 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(V. BĂLĂNESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de cicero la data 30.06.2010 17:27
Nu e singurul caz
Nu este singurul caz de acest fel la Roman. Daca se sapa putin se mai pot vedea cel putin doua cazuri. Si mai este ceva ce nu stim decit noi, cei din sistem: verificati daca nu cumva sotia directorului beneficiaza in vreun fel de aceste asigurari de la filiala BCR din Roman. Cum a fost ea angajata acolo si care ii sint competentele probabil stiu cei de la Bucuresti care sint atit de corecti cu clientii. Bafta pentru identificarea autorilor jafului.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective