Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iulie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Stefan cel Mare se... mutã

Statuia domnitorului Stefan cel Mare va „strãjui“ la Poarta Sud de intrare în municipiul Roman, dinspre Horia. Aceasta va fi mutatã, din zona în care se aflã, pe spatiul verde din centrul sensului giratoriu, ce va fi amenajat în cartierul Favorit, în perioada urmãtoare. Decizia a fost luatã la propunerea primarului Laurentiu Leoreanu, în sedinta de sãptãmîna trecutã a adunãrii eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei Romanului si Bacãului. „Propunerea pe care am lansat-o, de mutare a statuii domnitorului Stefan cel Mare din zona actualã în cea a spatiului verde a sensului giratoriu ce se va construi la iesirea din Roman, a fost supusã la vot si aprobatã. Romanul va fi, astfel, unul dintre putinele orase a cãror poartã de intrare este strãjuitã de un mare domnitor al Moldovei“, a declarat edilul sef al Romanului. Primarul Leoreanu a mai precizat cã statuia domnitorului va fi iluminatã în stil modern, pe timpul noptii. Probabil, reprezentantii Primãriei Roman se vor gîndi ca aceastã statuie în bronz sã fie reconditionatã, din cauza stratului de oxizi, de culoare verde, care acoperã în întregime lucrarea si care conferã o imagine nu tocmai plãcutã trecãtorilor. C.C.

Sprijin... nordic pentru copiii cu handicap romascani

ÃŽn urma discutiilor purtate de primarul Laurentiu Leoreanu, în Norvegia, cu reprezentantii mediului de afaceri, unii dintre acestia români, s-au arãtat primele roade, sub forma finantãrii unui proiect prin „The European Economic Area“, în scopul ajutorãrii copiilor cu handicap din Roman. Proiectul a fost lansat sîmbãtã, 3 iulie. Edilul sef a mentionat cã a fost fãcut un prim pas important si cã de acest proiect va beneficia Asociatia Copiilor cu Handicap, filiala Roman si Centrul de educatie incluzivã. „Iatã cã reprezentantii «The European Economic Area», organism format din trei tãri; Norvegia, Islanda si Liechtenstein, care nu sînt membre ale Uniunii Europene, s-au tinut de cuvînt si au acordat fonduri si pentru Roman, pentru copiii cu handicap. Este un pas important în relatiile de colaborare stabilite cu prilejul vizitei mele în Norvegia. Va fi format un consortiu pentru sprijinul copiilor cu handicap. Subliniez de asemenea si alianta stabilitã între Asociatia Copiilor cu Handicap si Centrul de educare incluzivã Roman“, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu. Seful administratiei publice romascane a mentionat cã România a fost trecutã pe pozitia a ll-a a finantãrilor acordate de «The European Economic Area» totalul fondurilor, ce vor fi derulate, pînã în 2014, ar fi de 1.788 de miliarde de euro.

Articol afisat de 2238 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C.C.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective