Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iulie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Seful Spitalului Neamt, decis joi

• joi, 22 iulie, va avea loc prima sedintã a Consiliului de Administratie • scopul acestei întîlniri este acela de a delega un presedinte al consiliului •

Intrarea Spitalului Judetean de Urgentã Neamt în ograda Consiliului Judetean Neamt aduce si unele modificãri din punct de vedere al conducerii. Practic, managerul unitãtii sanitare nu mai e cel care taie si spînzurã, asa cum se întîmpla pînã acum si dãdea raportul doar în fata ministrului sãnãtãtii, ci acum toate actiunile acestuia sînt supervizate de un Consiliu de Administratie. La fel ca în cazul marilor companii private din lume dar si al multor spitale din Occident, deciziile importante ce urmeazã a fi luate de acum încolo si în cazurile unitãtilor sanitare nemtene vor fi supervizate de un Consiliu de Administratie, iar cel care va avea ultimul cuvînt va fi presedintele acestui for. În aceste conditii, directorul spitalului va avea puteri limitate si un numãr mult mai mare de sefi, ceea ce ar putea fi un lucru bun, dat fiind faptul cã astfel ar putea fi prevenite abuzurile, dar ar putea duce si la o complicare a activitãtii de conducere, deoarece, mai multe capete (de sefi) înseamnã întotdeauna mai multe pãreri. Spitalul Judetean Neamt a fost preluat la începutul acestei luni de cãtre Consiliul Judetean, în marea actiune de descentralizare impusã de cãtre Ministerul Sãnãtãtii. Atunci s-a stabilit si un consiliu de administratie care va coordona destinele celei mai mari unitãti sanitare nemtene. Joi, 22 iulie, acest consiliu, format din cinci oameni va avea prima sedintã ce va avea scopul de a desemna un presedinte. Sedinta se va tine la Consiliul Judetean Neamt si vor fi prezenti si directorii Spitalului Neamt dar si conducerea CJ, în frunte cu presedintele. Acelasi consiliu va coordona si activitatea Spitalului de Psihiatrie Sfîntul Nicolae din Roman, preluat la pachet cu Spitalul Neamt de cãtre CJ. Consiliul de Administratie este format din psihologul Radu Nãstase, din partea CJ, medicul Valeriu Andrita care va reprezenta comunitatea localã, Adriana Elena Butuc va reprezenta CJ iar Dan Morenciu si Maria Cãescu (ambii din partea DSP), vor fi reprezentantii Ministerului Sãnãtãtii în teritoriu. Pe lista de supleanti au fost alesi Ioan Popescu si Elena Filipescu, amîndoi juristi.
Presedintele acestui consiliu de administratie nu are drepturi suplimentare fatã de ceilalti membri, el fiind doar cel care va coordona sedintele si va stabili ordinea de zi. În momentul în care se va supune o decizie la vot, fiecare membru al consiliului de administratie va avea drepturi egale, presedintele nefiind cu nimic mai presus de colegii sãi. Odatã cu instalarea acestui organism de administrare si conducere, toate contractele de achizitie ale spitalului precum si toate licitatiile publice vor avea nevoie de avizul membrilor consiliului de administratie. Unde erau aceste consilii acum doi-trei ani, cînd spitalele fãceau achizitii publice în nestire si pe comisioane importante, lãsînd în urmã datorii de sute de miliarde de lei vechi?

Articol afisat de 2004 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Anonymus la data 21.07.2010 09:34
"dar si al multor spitale din Occident"
In toate tarile in care functioneaza sitemul de asigurare de sanatate de tip "bimarckian" managerii spitalelor nu sunt medici. Unitatile medicale fiind unitati economice trebuiesc conduse de oameni de specialitate. Conducerea spitaleor este compusa din trei persoane: managerul (economist), directorul medical (medic) si directorul personalului de ingrijire (asistent medical). Aceasta organigrama are in spate aproape 200 de ani de proba). Cel care taie si spanzura intr-un spital occidental este economistul. Subordonarea economistului unui medic nu poate avea drept rezultat de cat colapsul.
Daca cineva se indoieste de capacitatea de intelegere a economistului in privinta activitatii unui spital, atunci va trebui sa se gandeasca la termenul "interdisciplinaritate".
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective