Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Octombrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La UPU Neamt s-a terminat mierea si este din belsug otet

Orice manager de spital la vremurile actuale a înteles cã o relatie bunã cu presa poate schimba în bine imaginea unitãtii pe care o conduce chiar dacã lucrurile nu stau tocmai roz pe acolo. Unei atitudini amabile, politicoase i se rãspunde de cele mai multe ori cu aceeasi mãsurã. Din pãcate, desi la Spitalul Judetean Neamt multi medici si-au schimbat atitudinea si sînt foarte deschisi în relatii cu presa, realizînd poate cã acele informatii ajung pînã la urmã la pacienti, altii continuã sã rãmînã aroganti si pãtrunsi de importanta profesiei. Si se considerã probabil egalii lui Dumnezeu, crezînd cã fãrã ei lumea întreagã s-ar prãbusi. Cam aceasta este atitudinea unor cadre medicale de la Unitatea de Primire a Urgentelor Neamt care nu-si pot rupe cinci minute din timpul lor extrem de pretios (nu spunem cã la UPU se stã de pomanã doar doar va trece ziua, ci din contrã) pentru a oferi o informatie banalã presei desi existã chiar si un purtãtor de cuvînt desemnat sã ofere astfel de date. Adevãrat, se oferã informatii seci, copiate din registru, dar orice solicitare de informatii suplimentare (cã, de, nu toti am învãtat carte ca dumneavoastrã) este tratatã cu refuz si ni se sugereazã sã folosim Internetul, ca fiind cea mai bunã sursã de informatii. Poate era bine cînd relatam cã la UPU se lucreazã la foc continuu, cã personalul nu mai face fatã valului de pacienti care nu de putine ori sînt violenti si lipsiti de maniere. S-au si atunci trebuia sã dãm o atentie mai mare „prietenului“ Google? Cã doar el dã informatii nemernicilor de jurnalisti care streseazã niste medici dedicati, devotati si plini de compasiune. Culmea este cã pe la alte spitale din tarã sefii sectiilor de urgentã mai au timp si de declaratii televizate, de interviuri în presa scrisã si au si initiative lãudabile. Ori fi stînd ãia degeaba pe cînd ai nostri muncesc de le sar capacele si nu sîntem noi în stare sã apreciem. Nimeni nu contestã cã a lucra la Urgentã este o misiune grea, stresantã si solicitantã dar o minimã politete si o atitudine diplomatã ar putea fi de mai mare folos pacientilor decît trei vorbe aruncate în sictir peste umãr, mascate sub aspectul omului plin de treabã. Existã un vechi proverb românesc care zice cã se prind mai multe muste cu o lingurã de miere decît cu o gãleatã de otet. Din pãcate, la UPU Neamt s-a terminat mierea demult dar este din belsug otet. Sã sperãm cã doar pentru presã, nu si pentru pacienti. Sã ne „auzim“ cu bine!

Articol afisat de 1748 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 08.10.2010 11:36
N-ati mai gasit de cine sa va luati bai aurolaci analfabeti?
Uite unde stateau deontologii,disperati sa informeze cititorii.Ce nesimtiti,puteti fi! Daca vreunul dintre voi ajunge la urgente cu limba fracturata din cauza ca a facut prea mult du-te vino,printr-o zona nu prea indragita a unor mai mari ai zilei si medicul sta la taclale,ce ati face? A sarit si autoarea ca proasta din baie,sa se ia de medici ca doar nu sunt chiar de capul lor in tara asta si noi avem "cainele de paza al democratiei",care le arata lor medicilor,cam cum sta treaba.Sunteti niste mizerii.
Ad�ugat de dac la data 08.10.2010 18:13
.....
Nu stiu daca este chiar atitudinea corecta...vis-a-vis de personalul din UPU.E adevarat ca unii medici ne privesc de undeva de sus...si asta nu din cauza staturii,dar cine nu are momente de aroganta?Cine e numai lapte si miere mereu?Cine nu oboseste? Cine e mereu amabil?Probabil cei ce nu muncesc.Se poate ca dumneavostra sa fi nimerit...intr-un moment nepotrivit,sau poate dumneavoastra erati putin "otetita" in acel moment.
Articolul seamana mai mult cu "lasa ca v-o trag eu.." .
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective