Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
FALÃU PRINS, SORIC DEMIS?

FALÃU PRINS, SORIC DEMIS?

• Cristian Chilat, asasinul lui Gheorghitã Mararu, a fost prins ieri în casa unui amic din comuna Bîrgãoani si arestat cîteva ore mai tîrziu • „Pe mortii m.... lui“, a rãspuns Falãu întrebat fiind de ce l-a omorît pe Gheorghitã Mararu • chestorul Valentin Fãtuloiu a cerut ministrului Igas sã-l destituie pe comisarul sef Aurelian Soric pentru management defectuos • ieri, aflat încã în spital, Bogdan Mararu a declarat cã presupusa recompensã de 1 milion de euro datã de el este o inventie: „Nu am declarat niciodatã cã vom acorda aceastã recompensã“ • rãnitul a fost laconic în declaratii: „Nu comentez nimic (n.r. - pe tema asasinatului). Timpul le va rezolva pe toate“ •

Cristian Chilat, în vîrstã de 40 de ani, poreclit Falãu, principalul suspect în cazul crimei înregistrate duminicã în localul Cafe Latino din Piatra Neamt, a fost prins ieri dupã amiazã. Desi multi credeau cã Falãu a pãrãsit deja tara sau cã se va ascunde mult timp, criminalul a fost depistat în comuna Bîrgãoani, unde se adãpostea la un prieten. Informatiile noastre aratã cã Falãu a fãcut greseala sã foloseascã un telefon mobil, iar de aici si pînã a fi prins nu a fost decît un pas. Telefonul lui, dar si al prietenilor, era monitorizat de lucrãtorii de la SRI, colaborînd si cei de la SIPI. Gafa de a vorbi cu un amic i-a ajutat pe anchetatori sã identifice locul în care se aflã. Odatã „prinsã“ aceastã informatie, anchetatorii au pus la punct un plan de capturare, o echipã de la Serviciul pentru Interventie Rapidã (SPIR) deplasîndu-se în comuna Bîrgãoani, la locuinta în care se ascundea suspectul. Dupã ce au analizat cu atentie zona, „mascatii“ s-au apropiat de casã si i-au solicitat lui Falãu sã se predea. Pentru a-i arãta cã nu existã cale de mijloc, unul dintre politisti a executat un foc de armã în plan vertical. Dupã numai cîteva minute, Cristian Chilat a iesit din imobil cu mîinile la ceafã si s-a predat. „ÃŽn urma investigatiilor efectuate de politistii nemteni, cu suportul informativ-operativ al ofiterilor DGIPI si SRI, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului Judetean, Cristian Chilat, din Piatra Neamt, a fost prins“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt Politiei Neamt. Cristian Chilat a fost adus la sediul Parchetului de pe lîngã Tribunalul Neamt pentru audieri. Si de aceastã datã, oamenii legii au luat mãsuri speciale de securitate. ÃŽmbrãcat în negru si cu o cagulã pe cap, flancat de 4-5 mascati, Falãu a coborît din autoutilitara SPIR si introdus în sediul institutiei în mai putin de 5 secunde. ÃŽntrebat de un ziarist de ce l-a omorît pe Gheorghitã Mararu, Falãu a spus sec: „pe mortii m.... lui“. Suspectul a fost preluat de procurorul Stelian Olteanu, seful Sectiei Urmãriri Penale si audiat aproximativ 3 ore. Ulterior, a fost prezentat la Tribunal cu propunere de arestare, mãsurã care a fost luatã, principala acuzatie fiind omor deosebit de grav. Falãu a fost asistat de un avocat din oficiu, respectiv Vasile Anton. La iesirea din sala de judecatã, apãrãtorul a declarat cã clientul sãu a comis fapta pe fondul unei stãri de moment. „A trecut prin fata cafenelei si a vãzut masina lui Gheorghitã Mararu în parcare. Atunci, pe fondul unui conflict mai vechi dintre cei doi, acuzatul s-a dus si a luat arma din locul în care o tinea si s-a întors la bar, dupã care s-a întîmplat ceea ce stim cu totii. Acum, el are o stare de nervozitate pentru cã duce o viatã sportivã. Alearga în fiecare zi cîteva zeci de kilometri, iar din cauza celor întîmplate programul i s-a dat peste cap. De aceea este foarte agitat“, a declarat avocatul Anton.

Soric pe fãras?

Cele întîmplate s-ar putea sã aducã sfîrsitul comisarului Aurelian Soric la comanda Politiei Neamt, ieri secretarul de stat Valentin Fãtuloiu, venit în ziua crimei la Piatra Neamt, cerînd ministrului Traian Igas sã-l destituie. Motivul invocat este clasicul „management defectuos“. Anuntul a venit la putin timp dupã ce Cristian Chilat a fost prins. Tocmai de aceea, decizia chestorului Fãtuloiu a surprins pe toatã lumea. Pe de altã parte, se pare cã motivele pentru care Fãtuloiu a cerut demisia sefului Politia Neamt nu au legãturã cu gestionarea cauzlui, ci cu zvonurile care au fost vehiculate în ultimul timp, si anume cã ofiterul ar avea strînse legãturi cu fratii Mararu. De altfel, este de notorietate faptul cã seful Politiei Roznov, comisarul Cristian Nechita, l-a acuzat în nenumãrate rînduri pe comisarul sef Soric cã ar avea relatii cu lumea interlopã, în spetã fratii Mararu. Seful Politiei Neamt a respins toate acuzatiile si a spus cã în nenumãrate rînduri a demonstrat superiorilor cã acuzatiile sînt nereale. Ieri dupã amiazã am luat legãtura cu inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, care a declarat cã la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt nu ajunsese nici un ordin de la MAI cu privire la destituirea lui Aurelian Vasea Soric: „Am aflat si noi si domnul inspector sef despre aceastã decizie a domnului chestor Fãtuloiu de la televizor. Pînã la aceastã orã (17 - n.r), domnul inspector sef a declarat cã nu a sosit la Piatra Neamt nici un ordin de destituire a sa“.

Pistolul nu este de gãsit

Reamintim cã Gheorghitã Mararu a fost ucis duminicã, 14 noiembrie, în timp ce se afla în localul Cafe Latino, din cartierul Precista. El era în bar cu fratele sãu, Bogdan, cînd Cristian Chilat a intrat val vîrtej. Martorii spun cã înainte de a scoate pistolul, Falãu i-a înjurat pe cei doi. A urmat prima împuscãturã care l-a vizat pe Bogdan, dupã care încãrcãtorul a fost descãrcat în fratele acestuia. Cu un ultim efort, Bogdan Mararu a reusit sã-si ia fratele si sã iasã în fata cafenelei, unde s-au prãbusit. La audieri, Cristian Chilat a refuzat sã spunã unde a ascuns sau aruncat arma crimei. Politistii spun cã tipul de glont al armei lui Falãu este folosit la mai multe arme de calibru 9 milimetri. Cel mai probabil un Makarov, însã nu este exlus sã fi fost o Beretta sau chiar un pistol cu gaz modificat.

Ieri, la spital

Bogdan Mararu, în vîrstã 36 de ani, care a fost împuscat duminicã, 14 noiembrie, alãturi de fratele sãu, decedat între timp, a fost externat luni dimineatã, în jurul orei 11.00, desi fusese operat cu o searã în urmã. ÃŽn timp ce fratele acestuia, Gheorghitã Mararu, se afla la Medicinã Legalã, unde i se fãcea necropsia, Bogdan pleca acasã la cerere, medicii fiind de acord cu acest lucru întrucît starea sa era relativ bunã si putea primi îngrijirile de rigoare si la domiciliu. Acesta a stat internat în Sectia de Chirurgie a Spitalului Judetean într-un salon obisnuit, cu alti doi bãrbati care aveau diverse probleme medicale. Dupã ce a fost operat duminicã seara, fiindu-i extras glontul pe care îl avea în abdomen, pacientul a fost transferat cîteva ore la Terapie Intensivã pînã cînd si-a revenit, dupã care a fosat mutat la Chirurgie. Luni dimineatã, cadrele medicale de aici i-au fãcut lui Bogdan Mararu fisa de externare încã de la prima orã. ÃŽn jurul orei 10.00 am încercat sã stãm de vorbã cu acesta pentru a lãmuri unele aspecte ale cazului care tine de douã zile capul de afis al stirilor din România. Salonul unde era internat era usor de identificat deoarece exista un politist ce pãzea usa. Astfel, am aflat cã acolo este cazat temporar Bogdan Mararu dar cã „lipsea momentan“. Cum timp aveam, n-am pus pe asteptat fãcînd minimã conversatie cu omul legii.

„Timpul le va rezolva pe toate“

N-a durat mult si pe coridor si-a fãcut aparitia rãnitul, îmbrãcat într-o pijama si cu un bandaj destul de gros ce se vedea clar pe sub maieu, mergînd destul de greu si sprijinit de bratul puternic al unui prieten. Un al doilea amic venea repede din urmã si s-a grãbit si el sã-l sprijine pe bolnav. Cei trei au intrat în salon unde l-au ajutat sã se aseze în pat. Desi era evident cã avea dureri, Bogdan Mararu a fost linistit si politicos dar a refuzat categoric sã dea interviuri si sã se lase filmat. Totusi, întrebat de zvonul conform cãruia va da o recompensã de 1 milion de euro celui care îl prinde sau dã o informatie care va duce la capturarea lui Cristian Chilat, zis Falãu, Bogdan Mararu a declarat hotãrît: „este doar o speculatie a presei, nu am declarat niciodatã cã vom acorda aceastã recompensã. Nici vorbã despre asa ceva“. ÃŽntrebat despre autorul agresiunii, unul dintre prietenii lui Mararu a sustinut: „Nu bãnuieste, stie sigur cine este autorul“, iar Bogdan nu l-a contrazis, aprobîndu-l dînd din cap. Rãnitul a mai fost chestionat dacã bãnuieste cine ar fi pus la cale atentatul asupra sa si a fratelui, dar a refuzat sã facã vreo afirmatie concretã. „Nu comentez nimic. Nu dau nici un fel de interviuri pe aceastã temã si nu vreau sã se comenteze. Timpul le va rezolva pe toate“. Declaratia, destul de ambiguuã, putea fi interpretatã ca si o declaratie de rãzboi. ÃŽntrebat dacã ar putea fi vorba despre asa ceva, Bogdan Mararu a mai spus „nu declar nimic, credeti ce vreti“.
În timp ce vorbea cu noi, pacientul vorbea la telefon si cu o rudã apropiatã, cel mai probabil mama sa, pe care o ruga sã-i aducã mai repede hainele ca sã poatã pleca acasã.

Gheorghitã Mararu - nici o sansã sã scape cu viatã

Ulterior, acesta nu a mai vrut sã spunã nimic, iar cei doi prieteni ai acestuia ne-au poftit afarã, politicos dar atît de ferm încît nu a mai fost loc de discutii. Cert este cã în jurul orei 11.00, Mararu a pãrãsit spitalul si se pare cã a plecat cãtre Parchet unde urma sã fie audiat. Tot luni dimineatã, legistii nemteni i-au fãcut necropsia lui Gheorghitã Mararu, cel care a fost împuscat mortal duminicã la prînz. Medicii au stabilit cã victima avea 5 rãni de intrare a gloantelor si alte 5 de iesire, cartusele strãpungîndu-i corpul. Un singur glont a putut fi recuperat de cãtre medici deoarece se afla în rana de iesire. Din primele estimãri, proiectilul era de calibru mai mare decît de 9 mm, cît s-a vehiculat initial, estimîndu-se cã ar avea 10-12 mm, dar expertiza balisticã va stabili ce si cum cu acest aspect. Necropsia a mai stabilit cã împuscãtura fatalã a fost cea care i-a strãpuns inima, glontul intrînd în mijlocul cordului si iesind prin spate. Si celelalte împuscãturi i-au provocat rãni grave dar, dacã nu ar fi fost cea din inimã, poate ar fi avut sanse de supravietuire.

Articol afisat de 6495 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de turtles la data 16.11.2010 08:12
Bravo "DESTEPTILOR"!
Spuneti exact cum a fost prins, toate metodele si mijloacele ca alta data alti infractori sa stie de ce sa se pazeasca!
Halal!
Ad�ugat de marin cr la data 16.11.2010 09:37
sunt multi certati cu legea in oras
cred ca cei care l-au cunoscut pe gheorghita mararu si-au dat seama ca era o persoana linistita ! nu cred ca era interlop, poate doar a fost de multe ori la locul nepotrivit. Sunt persoane mult mai periculoase in zona. De ce nu se vorbeste de unde a avut bani unul ca Falau, eliberat de 2 luni din penitenciar sa-si procure 2 arme, una cu care a tras si una gasita la perchezitie ? de unde a avut cunostinte de la care sa-si ia armamentul ? nu cumva a fost ajutat ? de ce dupa ce tzatza, adrian botez l-a batut acum un an in cafenea, puiu mironescu s-a dus la tzatza sa discute cu el ? nu cumva doua grupari rivale fratilor mararu si-au dat mana sa-l elimine ? cititi comentariile articolului din cancan sa vedeti cum anumite personaje prevedeau intamplari si fapte infractionale in imediata apropiere . http://www.cancan.ro/sport/fotbal-intern/un-barosan-rural-si-a-facut-mendrele-in-rolls-ul-lui-gigi-becali-124179.html
Ad�ugat de marin cr la data 16.11.2010 09:45
de ce?
de ce tzatza si echipa lui nu au fost propusi pt arestare cand au intrat acum un an in acelasi bar si i-au snopit in bataie ? asta le-a dat curaj oponentilor ? nu vedeti moduri asemanatoare de lucru ? acelasi bar, aceeasi ora ? de ce mararu gheorghita cand se simtea amenintat si s-a plans organelor de politie, fatuloiu l-a chemat la el in birou la bucuresti si i-a promis ca-l ajuta dandu-i telefonul direct?cum l-au ajutat organele de politie cand i-au luat foc masinile si a luat nenumarate batai ? baiatul asta stia ca va muri si si-a luat bodyguard, pe care au avut grija altii sa-l scoata infirm, ca sa faca cale libera pana la gheorghita ? de ce e interlop gheorghita ? ca are o familie frumoasa si firma de succes ? ceilalti de-al de mironescu nici macar nu sunt casatoriti, n-au copii, n-au valori morale, dar au frustrari mari ! n-o sa-i deranjeze nimeni sa-i audieze pe adevaratii vinovati. Odihneste-te in pace, prietene !
Ad�ugat de marin cr la data 16.11.2010 09:56
acelasi fatuloiu
acelasi fatuloiu de acum 5 ani, acelasi stil. Pentru a-si ascunde incompetenta si a-si pastra scaunul sacrifica 2-3 politisti pentru a manipula opinia publica. de ce nu raspunde fatuloiu la cateva intrebari, pentru ca stie cazul foarte bine, dupa cum a declarat ? cine a tras asupra lui mironescu, cine l-a batut pe falau, cine l-a batut pe mararu gheorghita in doua randuri, cine a incendiat masini si spatii comerciale ani de zile aici, cine cere taxa de protectie, cine are rolls-uri si masini scumpe si n-au servici ? crede ca daca il sacrifica pe Soric rezolva ceva ? de ce nu-si da demisia Fatuloiu si-si asuma esecul de acum 5 ani in conditiile in care cunostea toate personajele? N-a invatat nimic in Statele unite ale Americi cand a fost detasat pe timpul scurt cand a fost PSD la guvernare alaturi de PDL. Daca e omul PDL-ULUI FOARTE BINE, DAR PENTRU CA E INCOMPETENT POATE SA PLECE LA PENSIE !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective