Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Noiembrie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
FALĂU PRINS, SORIC DEMIS?

FALĂU PRINS, SORIC DEMIS?

• Cristian Chilat, asasinul lui Gheorghită Mararu, a fost prins ieri în casa unui amic din comuna Bîrgăoani si arestat cîteva ore mai tîrziu • „Pe mortii m.... lui“, a răspuns Falău întrebat fiind de ce l-a omorît pe Gheorghită Mararu • chestorul Valentin Fătuloiu a cerut ministrului Igas să-l destituie pe comisarul sef Aurelian Soric pentru management defectuos • ieri, aflat încă în spital, Bogdan Mararu a declarat că presupusa recompensă de 1 milion de euro dată de el este o inventie: „Nu am declarat niciodată că vom acorda această recompensă“ • rănitul a fost laconic în declaratii: „Nu comentez nimic (n.r. - pe tema asasinatului). Timpul le va rezolva pe toate“ •

Cristian Chilat, în vîrstă de 40 de ani, poreclit Falău, principalul suspect în cazul crimei înregistrate duminică în localul Cafe Latino din Piatra Neamt, a fost prins ieri după amiază. Desi multi credeau că Falău a părăsit deja tara sau că se va ascunde mult timp, criminalul a fost depistat în comuna Bîrgăoani, unde se adăpostea la un prieten. Informatiile noastre arată că Falău a făcut greseala să folosească un telefon mobil, iar de aici si pînă a fi prins nu a fost decît un pas. Telefonul lui, dar si al prietenilor, era monitorizat de lucrătorii de la SRI, colaborînd si cei de la SIPI. Gafa de a vorbi cu un amic i-a ajutat pe anchetatori să identifice locul în care se află. Odată „prinsă“ această informatie, anchetatorii au pus la punct un plan de capturare, o echipă de la Serviciul pentru Interventie Rapidă (SPIR) deplasîndu-se în comuna Bîrgăoani, la locuinta în care se ascundea suspectul. După ce au analizat cu atentie zona, „mascatii“ s-au apropiat de casă si i-au solicitat lui Falău să se predea. Pentru a-i arăta că nu există cale de mijloc, unul dintre politisti a executat un foc de armă în plan vertical. După numai cîteva minute, Cristian Chilat a iesit din imobil cu mîinile la ceafă si s-a predat. „În urma investigatiilor efectuate de politistii nemteni, cu suportul informativ-operativ al ofiterilor DGIPI si SRI, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului Judetean, Cristian Chilat, din Piatra Neamt, a fost prins“, a declarat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvînt Politiei Neamt. Cristian Chilat a fost adus la sediul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamt pentru audieri. Si de această dată, oamenii legii au luat măsuri speciale de securitate. Îmbrăcat în negru si cu o cagulă pe cap, flancat de 4-5 mascati, Falău a coborît din autoutilitara SPIR si introdus în sediul institutiei în mai putin de 5 secunde. Întrebat de un ziarist de ce l-a omorît pe Gheorghită Mararu, Falău a spus sec: „pe mortii m.... lui“. Suspectul a fost preluat de procurorul Stelian Olteanu, seful Sectiei Urmăriri Penale si audiat aproximativ 3 ore. Ulterior, a fost prezentat la Tribunal cu propunere de arestare, măsură care a fost luată, principala acuzatie fiind omor deosebit de grav. Falău a fost asistat de un avocat din oficiu, respectiv Vasile Anton. La iesirea din sala de judecată, apărătorul a declarat că clientul său a comis fapta pe fondul unei stări de moment. „A trecut prin fata cafenelei si a văzut masina lui Gheorghită Mararu în parcare. Atunci, pe fondul unui conflict mai vechi dintre cei doi, acuzatul s-a dus si a luat arma din locul în care o tinea si s-a întors la bar, după care s-a întîmplat ceea ce stim cu totii. Acum, el are o stare de nervozitate pentru că duce o viată sportivă. Alearga în fiecare zi cîteva zeci de kilometri, iar din cauza celor întîmplate programul i s-a dat peste cap. De aceea este foarte agitat“, a declarat avocatul Anton.

Soric pe făras?

Cele întîmplate s-ar putea să aducă sfîrsitul comisarului Aurelian Soric la comanda Politiei Neamt, ieri secretarul de stat Valentin Fătuloiu, venit în ziua crimei la Piatra Neamt, cerînd ministrului Traian Igas să-l destituie. Motivul invocat este clasicul „management defectuos“. Anuntul a venit la putin timp după ce Cristian Chilat a fost prins. Tocmai de aceea, decizia chestorului Fătuloiu a surprins pe toată lumea. Pe de altă parte, se pare că motivele pentru care Fătuloiu a cerut demisia sefului Politia Neamt nu au legătură cu gestionarea cauzlui, ci cu zvonurile care au fost vehiculate în ultimul timp, si anume că ofiterul ar avea strînse legături cu fratii Mararu. De altfel, este de notorietate faptul că seful Politiei Roznov, comisarul Cristian Nechita, l-a acuzat în nenumărate rînduri pe comisarul sef Soric că ar avea relatii cu lumea interlopă, în spetă fratii Mararu. Seful Politiei Neamt a respins toate acuzatiile si a spus că în nenumărate rînduri a demonstrat superiorilor că acuzatiile sînt nereale. Ieri după amiază am luat legătura cu inspectorul principal Cătălina Bădeanu, care a declarat că la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt nu ajunsese nici un ordin de la MAI cu privire la destituirea lui Aurelian Vasea Soric: „Am aflat si noi si domnul inspector sef despre această decizie a domnului chestor Fătuloiu de la televizor. Pînă la această oră (17 - n.r), domnul inspector sef a declarat că nu a sosit la Piatra Neamt nici un ordin de destituire a sa“.

Pistolul nu este de găsit

Reamintim că Gheorghită Mararu a fost ucis duminică, 14 noiembrie, în timp ce se afla în localul Cafe Latino, din cartierul Precista. El era în bar cu fratele său, Bogdan, cînd Cristian Chilat a intrat val vîrtej. Martorii spun că înainte de a scoate pistolul, Falău i-a înjurat pe cei doi. A urmat prima împuscătură care l-a vizat pe Bogdan, după care încărcătorul a fost descărcat în fratele acestuia. Cu un ultim efort, Bogdan Mararu a reusit să-si ia fratele si să iasă în fata cafenelei, unde s-au prăbusit. La audieri, Cristian Chilat a refuzat să spună unde a ascuns sau aruncat arma crimei. Politistii spun că tipul de glont al armei lui Falău este folosit la mai multe arme de calibru 9 milimetri. Cel mai probabil un Makarov, însă nu este exlus să fi fost o Beretta sau chiar un pistol cu gaz modificat.

Ieri, la spital

Bogdan Mararu, în vîrstă 36 de ani, care a fost împuscat duminică, 14 noiembrie, alături de fratele său, decedat între timp, a fost externat luni dimineată, în jurul orei 11.00, desi fusese operat cu o seară în urmă. În timp ce fratele acestuia, Gheorghită Mararu, se afla la Medicină Legală, unde i se făcea necropsia, Bogdan pleca acasă la cerere, medicii fiind de acord cu acest lucru întrucît starea sa era relativ bună si putea primi îngrijirile de rigoare si la domiciliu. Acesta a stat internat în Sectia de Chirurgie a Spitalului Judetean într-un salon obisnuit, cu alti doi bărbati care aveau diverse probleme medicale. După ce a fost operat duminică seara, fiindu-i extras glontul pe care îl avea în abdomen, pacientul a fost transferat cîteva ore la Terapie Intensivă pînă cînd si-a revenit, după care a fosat mutat la Chirurgie. Luni dimineată, cadrele medicale de aici i-au făcut lui Bogdan Mararu fisa de externare încă de la prima oră. În jurul orei 10.00 am încercat să stăm de vorbă cu acesta pentru a lămuri unele aspecte ale cazului care tine de două zile capul de afis al stirilor din România. Salonul unde era internat era usor de identificat deoarece exista un politist ce păzea usa. Astfel, am aflat că acolo este cazat temporar Bogdan Mararu dar că „lipsea momentan“. Cum timp aveam, n-am pus pe asteptat făcînd minimă conversatie cu omul legii.

„Timpul le va rezolva pe toate“

N-a durat mult si pe coridor si-a făcut aparitia rănitul, îmbrăcat într-o pijama si cu un bandaj destul de gros ce se vedea clar pe sub maieu, mergînd destul de greu si sprijinit de bratul puternic al unui prieten. Un al doilea amic venea repede din urmă si s-a grăbit si el să-l sprijine pe bolnav. Cei trei au intrat în salon unde l-au ajutat să se aseze în pat. Desi era evident că avea dureri, Bogdan Mararu a fost linistit si politicos dar a refuzat categoric să dea interviuri si să se lase filmat. Totusi, întrebat de zvonul conform căruia va da o recompensă de 1 milion de euro celui care îl prinde sau dă o informatie care va duce la capturarea lui Cristian Chilat, zis Falău, Bogdan Mararu a declarat hotărît: „este doar o speculatie a presei, nu am declarat niciodată că vom acorda această recompensă. Nici vorbă despre asa ceva“. Întrebat despre autorul agresiunii, unul dintre prietenii lui Mararu a sustinut: „Nu bănuieste, stie sigur cine este autorul“, iar Bogdan nu l-a contrazis, aprobîndu-l dînd din cap. Rănitul a mai fost chestionat dacă bănuieste cine ar fi pus la cale atentatul asupra sa si a fratelui, dar a refuzat să facă vreo afirmatie concretă. „Nu comentez nimic. Nu dau nici un fel de interviuri pe această temă si nu vreau să se comenteze. Timpul le va rezolva pe toate“. Declaratia, destul de ambiguuă, putea fi interpretată ca si o declaratie de război. Întrebat dacă ar putea fi vorba despre asa ceva, Bogdan Mararu a mai spus „nu declar nimic, credeti ce vreti“.
În timp ce vorbea cu noi, pacientul vorbea la telefon si cu o rudă apropiată, cel mai probabil mama sa, pe care o ruga să-i aducă mai repede hainele ca să poată pleca acasă.

Gheorghită Mararu - nici o sansă să scape cu viată

Ulterior, acesta nu a mai vrut să spună nimic, iar cei doi prieteni ai acestuia ne-au poftit afară, politicos dar atît de ferm încît nu a mai fost loc de discutii. Cert este că în jurul orei 11.00, Mararu a părăsit spitalul si se pare că a plecat către Parchet unde urma să fie audiat. Tot luni dimineată, legistii nemteni i-au făcut necropsia lui Gheorghită Mararu, cel care a fost împuscat mortal duminică la prînz. Medicii au stabilit că victima avea 5 răni de intrare a gloantelor si alte 5 de iesire, cartusele străpungîndu-i corpul. Un singur glont a putut fi recuperat de către medici deoarece se afla în rana de iesire. Din primele estimări, proiectilul era de calibru mai mare decît de 9 mm, cît s-a vehiculat initial, estimîndu-se că ar avea 10-12 mm, dar expertiza balistică va stabili ce si cum cu acest aspect. Necropsia a mai stabilit că împuscătura fatală a fost cea care i-a străpuns inima, glontul intrînd în mijlocul cordului si iesind prin spate. Si celelalte împuscături i-au provocat răni grave dar, dacă nu ar fi fost cea din inimă, poate ar fi avut sanse de supravietuire.

Articol afisat de 6126 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de turtles la data 16.11.2010 08:12
Bravo "DESTEPTILOR"!
Spuneti exact cum a fost prins, toate metodele si mijloacele ca alta data alti infractori sa stie de ce sa se pazeasca!
Halal!
Adăugat de marin cr la data 16.11.2010 09:37
sunt multi certati cu legea in oras
cred ca cei care l-au cunoscut pe gheorghita mararu si-au dat seama ca era o persoana linistita ! nu cred ca era interlop, poate doar a fost de multe ori la locul nepotrivit. Sunt persoane mult mai periculoase in zona. De ce nu se vorbeste de unde a avut bani unul ca Falau, eliberat de 2 luni din penitenciar sa-si procure 2 arme, una cu care a tras si una gasita la perchezitie ? de unde a avut cunostinte de la care sa-si ia armamentul ? nu cumva a fost ajutat ? de ce dupa ce tzatza, adrian botez l-a batut acum un an in cafenea, puiu mironescu s-a dus la tzatza sa discute cu el ? nu cumva doua grupari rivale fratilor mararu si-au dat mana sa-l elimine ? cititi comentariile articolului din cancan sa vedeti cum anumite personaje prevedeau intamplari si fapte infractionale in imediata apropiere . http://www.cancan.ro/sport/fotbal-intern/un-barosan-rural-si-a-facut-mendrele-in-rolls-ul-lui-gigi-becali-124179.html
Adăugat de marin cr la data 16.11.2010 09:45
de ce?
de ce tzatza si echipa lui nu au fost propusi pt arestare cand au intrat acum un an in acelasi bar si i-au snopit in bataie ? asta le-a dat curaj oponentilor ? nu vedeti moduri asemanatoare de lucru ? acelasi bar, aceeasi ora ? de ce mararu gheorghita cand se simtea amenintat si s-a plans organelor de politie, fatuloiu l-a chemat la el in birou la bucuresti si i-a promis ca-l ajuta dandu-i telefonul direct?cum l-au ajutat organele de politie cand i-au luat foc masinile si a luat nenumarate batai ? baiatul asta stia ca va muri si si-a luat bodyguard, pe care au avut grija altii sa-l scoata infirm, ca sa faca cale libera pana la gheorghita ? de ce e interlop gheorghita ? ca are o familie frumoasa si firma de succes ? ceilalti de-al de mironescu nici macar nu sunt casatoriti, n-au copii, n-au valori morale, dar au frustrari mari ! n-o sa-i deranjeze nimeni sa-i audieze pe adevaratii vinovati. Odihneste-te in pace, prietene !
Adăugat de marin cr la data 16.11.2010 09:56
acelasi fatuloiu
acelasi fatuloiu de acum 5 ani, acelasi stil. Pentru a-si ascunde incompetenta si a-si pastra scaunul sacrifica 2-3 politisti pentru a manipula opinia publica. de ce nu raspunde fatuloiu la cateva intrebari, pentru ca stie cazul foarte bine, dupa cum a declarat ? cine a tras asupra lui mironescu, cine l-a batut pe falau, cine l-a batut pe mararu gheorghita in doua randuri, cine a incendiat masini si spatii comerciale ani de zile aici, cine cere taxa de protectie, cine are rolls-uri si masini scumpe si n-au servici ? crede ca daca il sacrifica pe Soric rezolva ceva ? de ce nu-si da demisia Fatuloiu si-si asuma esecul de acum 5 ani in conditiile in care cunostea toate personajele? N-a invatat nimic in Statele unite ale Americi cand a fost detasat pe timpul scurt cand a fost PSD la guvernare alaturi de PDL. Daca e omul PDL-ULUI FOARTE BINE, DAR PENTRU CA E INCOMPETENT POATE SA PLECE LA PENSIE !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective