Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Ianuarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ZILE SINISTRE

ZILE SINISTRE

Sfîrsitul anului 2010 si începutul noului an a fost marcat de tragedii neverosimile, de parcã nu era de ajuns cã ducem vremuri cumplit de grele. Au fost incidente nedorite prin tot judetul, referindu-ne aici la incendii cu victime umane, sinucideri, betii crunte, altercatii sîngeroase si persoane care si-au fãcut rãu cu mîna lor, consumînd droguri.

Caz socant, la Alexandru cel Bun

Locuitorii comunei Alexandru cel Bun au fost cutremurati cînd au auzit tragedia petrecutã în ultimele zile ale anului trecut în familia unui consãtean. Doi soti, ambii trecuti de 50 de ani, cunoscuti ca fiind oameni linistiti si gospodari, s-au sinucis unul dupã altul, la o distantã de doar cîteva ore. Prima care a recurs la acest gest a fost femeia, supãratã se pare cã i s-a reprosat cã bea cam mult. Ibolya S., de 55 de ani, în dimineata zilei de 30 decembrie, n-a mai tinut cont de nimic si a decis sã se sinucidã. În jurul orei 15.00, a venit în vizitã ginerele celor doi soti care, negãsind-o pe soacrã, s-a dus într-o magazie ca s-o caute. Acolo a dat peste aceasta care era spînzuratã de o grindã cu cordonul de la un halat. Îngrozit, tînãrul a sunat la politie si la ambulantã. Medicii sositi la fata locului nu au mai putut face absolut nimic pentru victimã. Dupã ce toatã vînzoleala produsã de acest tragic eveniment s-a mai potolit, a rãmas acasã doar sotul femeii, Mihai, de 59 de ani. Se pare cã acesta, pe fondul unei puternice depresii, motivatã de moartea sotiei, a decis sã încheie si el socotelile cu aceastã lume. A fost descoperit spînzurat tot de ginerele care a venit pe la bãtrîn sã vadã ce mai face. Atîrna de aceeasi grindã în care a sfîrsit sotia, numai cã a folosit o funie de cînepã pentru a-si duce la capãt intentia. Astfel de cazuri sînt foarte rare, putine sinucideri fiind urmate de altele ale membrilor familiei. A existat în urmã cu doi ani o încercare de suicid a doi soti din Iasi care erau înglodati în datorii dar numai femeia si-a dus gestul pînã la capãt, bãrbatul fiind rãpus de fricã dupã ce si-a vãzut nevasta zbãtîndu-se. Cei doi au ales ca loc al mortii lor pãdurile din preajma Bicazului si si-au organizat sinuciderea foarte meticulos.

Tragedie la Români

O familie din localitatea Silistea, comuna Români, a fost lovitã de moarte chiar la cumpãna dintre ani. Bãrbatul, de 70 de ani, a murit cu capul pe masa pregãtitã de sãrbãtoare iar sotia sa, în vîrstã de 61 de ani, cu handicap psihic, a ajuns în comã de gradul III la spital, avînd putine sanse de supravietuire. Tragedia s-a petrecut chiar în noaptea de revelion, vecinii bãnuind cã doar cu putin timp înainte de miezul noptii, cei doi fiind descoperiti abia pe 1 ianuarie, în jurul orei 13.00. Ion si Maria B., erau cunoscuti în sat ca oameni gospodari, avînd animale si pãmînt. Sotul avea grijã de sotie care avea unele afectiuni psihice, fiind vizitati frecvent de copiii care locuiau în acelasi sat dar si de o sorã a bãtrînului care stãtea gard în gard cu ei. ÃŽn seara de 31 decembrie, vecina a trecut pe la casa celor doi si si-a gãsit fratele bãrbierindu-se iar pe sotia acestuia întinzînd masa pentru a întîmpina Anul Nou. Imediat dupã miezul noptii, sora bãrbatului a sunat ca sã le ureze un an nou fericit, dar nu i-a rãspuns nimeni. Femeia nu s-a impacientat crezînd cã s-au culcat si a doua zi ea s-a dus la bisericã si a trecut pe la rudele sale abia în jurul orei 13.00. Atunci a descoperit grozãvia. Bãtrînul era deja mort, fiind cãzut cu capul pe masã si cu televizorul functionînd iar femeia era prãbusitã pe jos, inconstientã. Un echipaj de la Ambulantã a reusit s-o resusciteze pe femeie si a transportat-o la Spitalul Roman, fiind diagnosticatã cu intoxicatie cu monoxid de carbon si comã de gradul III, medicii fiind destul de rezervati în privinta sanselor sale de supravietuire. Se pare cã „vinovat“ de aceastã tragedie ar fi monoxidul de carbon degajat de o sobã defectã.

Bãtrîni arsi de vii

O bãtrînã, în vîrstã de 76 de ani, din satul Oslobeni, comuna Bodesti, a decedat în urma unui incendiu care i-a cuprins locuinta. Eleonora H. a fost gãsitã de pompieri, ieri dupã amiazã, decedatã într-o anexã a casei sale. Incendiul a a fost anuntat la 112 de un vecin care a observat cã din casa bãtrînei iese fum. Din cercetãrile pompierilor a reiesit cã, cel mai probabil, bãtrîna a fãcut focul si nu a observat cînd din sobã a cãzut jar. Nu este exclus ca septuagenara sã fi adormit înainte de declansarea incendiului. Victima avea picioarele carbonizate, însã salvatorii cred cã decesul a survenit înainte ca sãteanca sã ardã de vie. La Icusesti, un bãtrîn de 81 de ani, a ars si el de viu, duminicã, 2 ianuarie, din cauza unei imprudente. Acesta se chinuia sã aprindã surcelele bãgate în sobã si s-a gîndit cã nu ar fi rãu sã se ajute de gazolinã. Dumitru M. a scãpat peste el o parte a continutului recipientului în care tinea substanta inflamabilã, în prezent aflîndu-se în stare gravã. Acesta a suferit arsuri pe 18% din suprafata bratelor si 37% din zona bazinului. În timpul incendiului provocat involuntar, au ars patru metri pãtrati din planseul confectionat din scîndurã, un televizor si diverse elemente de mobilier. Din cauza gravitãtii arsurilor, sãteanul a fost transportat la un spital din Iasi

Descoperire macabrã la groapa de gunoi

Un caz bizar si dramatic dã, în prezent, de furcã lucrãtorilor Politiei Roman, dupã ce, ieri, 3 ianuarie, în zona rampei de gunoi a orasului a fost gãsit trupul unui copil mort, din cîte se pare, încã din primele faze ale dezvoltãrii intrauterine. ÃŽn jurul orei 13.30, o persoanã din rîndurile celor care scormonesc prin gunoaie a fãcut macabra descoperire. ÃŽn functie de concluziile legistilor se va stabili dacã este vorba despre pruncucidere, chiar si omor calificat sau dacã este vorba despre „rezultatul“ unui avort. „Asteptãm concluziile specialistilor în medicinã legalã. Ne intereseazã, în primul rînd, sã aflãm cîte sãptãmîni avea respectivul fetus si data probabilã a decesului. Ne gîndim la mai multe variante pentru elucidarea cazului, însã este prematur sã tragem concluzii. ÃŽn zilele care urmeazã vom elucida aceste aspecte“, a mentionat comisarul sef Cristian Malei, comandantul adjunct al Politiei Roman. De precizat cã în municipiul de la malul Moldovei au mai avut loc asemenea drame, în anii din urmã, de notorietate fiind cazul bebelusului descoperit mort într-o pungã cu pãtrunjel, la un tomberon din centru, lîngã fosta Policlinicã cu Platã. ÃŽn acea situatie, s-a dovedit, pînã la urmã, cã a fost vorba despre o moarte naturalã, astfel încît mama ce si-a lepãdat pruncul nu a avut cum sã fie trasã la rãspundere. Rãmîne pregnantã, în atare situatii, însã, problema moralã ridicatã de aruncarea la gunoi a unui cadavru uman.

„Distractie“ maximã cu alcool si droguri vegetale

Ca si în ceilalti ani, si de aceastã datã nemtenii au fãcut-o latã de revelion, ajungînd cu zecile la spital fie din cauza mîncãrii în exces fie din cauza bãuturii, combinatã mai nou cu droguri vegetale. Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean a fost extrem de aglomeratã încã din ultimele zile ale anului trecut si au tinut-o tot asa pînã dupã Anul Nou. Marea majoritate a cazurilor au constat în pacienti cãrora li s-a fãcut rãu din cauza alcoolului dar si din cauza meselor abundente. Cei mai tineri, au combinat alcoolul si cu droguri etnobotanice si cum multi nu au rezistat au ajuns pe mîinile medicilor care s-au chinuit ore în sir sã-i aducã în simtiri. Sfîrsitul anului trecut le-a adus cadrelor medicale un caz mai deosebit. Joi, 30 decembrie, spre seara, a fost adus cu ambulanta un bãrbat de 58 de ani, din Piatra Soimului care avea înfipt în abdoment un cutit cu o lamã de 20 de centimetri. Se pare cã bãrbatul a fãcut o depresie din cauzã cã urma sã petreacã sãrbãtorile singur, copiii acestuia fiind plecati în strãinãtate. În acest context, omul a bãut peste mãsurã iar la un moment dat, a decis cã ar fi bine sã se sinucidã si si-a înfipt în abdoment un cutit. Apoi, speriat de gestul sãu a cerut ajutor vecinilor care au sunat la salvare. Pacientul a fost adus la spital iar medicii sustin cã a avut mare noroc deoarece lama cutitului nu i-a perforat nici un organ vital. Mai mult, a avut noroc cã nu si-a scos lama din burtã, pentru cã altfel ar fi declansat o hemoragie puternicã care i-ar fi pus în pericol viata. Ultima zi a anului trecut a continuat la Urgentã cu zeci de cazuri de agresiuni si etilism acut iar în noaptea de revelion betivii au curs gîrlã. Nu doar nemtenii au bãut peste mãsurã ci si multi dintre cei care au ales sã petreacã în Neamt trecerea în 2011. Imediat dupã miezul noptii, la UPU a ajuns un tînãr de 25 de ani, din Prahova dar si unul de 28 de ani, din Bacãu ce fuseserã bãtuti dar erau si ei cu multe pahare de alcool la bord. Pentru cã rãnile erau superficiale, pacientii au rãmas la spital pentru scurt timp dupã care au fost lãsati sã plece. Tot în noaptea de Revelion au ajuns la UPU si cîtiva tineri care au combinat alcoolul cu droguri etnobotanice motiv pentru care au fãcut urît dar nu suficient cît sã rãmînã internati. Una peste alta, si de aceastã datã, nemtenii nu s-au dezmintit si au intrat în noul an bãuti bine, bãtuti si, mai nou... drogati. Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt au avut un început de an agitat. Paramedicii au fost solicitati în 29 cazuri, cele mai multe fiind rezolvate de SMURD Piatra Neamt. Duminicã searã, echipajul a fost solicitat sã intervinã pentru a acorda ajutor unui cuplu. Gheorghe D., de 50 de ani, si sotia sa, Cecilia, de 49 de ani, erau cãzuti pe trotuar dupã ce s-au cinstit cu prea mult alcool.

Articol afisat de 2815 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective