Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Februarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PUIU MIRONESCU, SALVAT DE FILAJ

PUIU MIRONESCU, SALVAT DE FILAJ

• ofiterii de la Brigada de Filaj Bacãu sînt cei care l-au salvat de la moarte pe Puiu Mironescu • norocul nemteanului a fost acela cã, în momentul în care a fost atacat, politistii de la filaj erau pe urmele lui si au intervenit, oprindu-i pe bãtãusi • ieri dupã amiazã, victima a fost transferatã la Spitalul de Neurochirurgie Iasi • Mironescu a suferit multiple fracturi la mîini si picioare plus altele douã la cap • la plecarea spre Iasi, el s-a plîns cã i-au fost prelevate ilegal probe pentru stabilirea ADN-ului • agresorii nu au fost încã identificati •

Salvarea lui Puiu Mironescu din gherele mortii a venit de la politistii de la Brigada Filaj Bacãu, care îl monitorizau pas cu pas. Anchetatorii sînt de pãrere cã dacã ofiterii nu ar fi intervenit, Mironescu ar fi fost omorît în bãtaie de cei patru agresori care l-au atacat cu bîte de baseball. Noua reglare de conturi din lumea interlopã nemteanã i-a pus din nou pe jar pe politisti, acestia încercînd sã afle cine a comandat atacul împotriva lui Mironescu. Deja, lucrurile par sã se limpezeascã, una dintre ipotezele care se contureazã fiind aceea cã atacul a fost comandat de un clan rival, care a dorit sã-l lichideze pe cel acuzat de procurori cã l-ar fi ajutat pe Cristian Chilat în comiterea asasinatului de la Cafe Latino. Elementele noi apãrute în dosar eliminã aproape în totalitate ipoteza conform cãreia la mijloc ar fi fost un simplu incident în trafic. Faptul cã unul dintre cei care au participat la atac este din Piatra Neamt si cã ceilalti patru agresori au pãrãsit zona cu un autoturism înmatriculat în Neamt, pregãtit pare-se special pentru „ridicarea“ lor din zonã, aratã cã a fost vorba de o agresiune pusã la cale cu minutiozitate. Ieri, cinci ofiteri nemteni s-au deplasat la Bacãu, unde au încercat sã-l audieze pe Laurentiu Claudiu Pãvãlucã, soferul care a rãmas blocat la volanul BMW-ului din care au coborît bãtãusii. Individul, în vîrstã de 30 de ani, domiciliat pe strada Strãmutati, din Piatra Neamt, a negat cã ar fi fost implicat în vreun fel în atacul comis împotriva lui Mironescu. Cu alte cuvinte, Pãvãlucã nu a oferit nici un fel de informatie politistilor. Verificãrile au indicat faptul cã autoturismul BMW 528, înmatriculat NT 051567, este proprietatea lui. Tînãrul a fost retinut pe bazã de ordonantã pentru o perioadã de 24 de ore, urmînd ca astãzi sã fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventivã pentru tentativã de omor.

Mironescu: „Mi-au prelevat probe fãrã voia mea“

Puiu Mironescu a fost transferat ieri la Spitalul de Neurochirurgie Iasi. Solicitarea a venit de partea familiei sale. Anterior, el fusese audiat de politisti, acestia încercînd sã afle cît mai multe informatii care ar pute duce la identificarea bãtãusilor. Nemteanul a fost diagnosticat cu multiple fracturi la mîini si picioare, dublã fracturã cranianã si otoragie. ÃŽnainte de a pleca din spital, el a declarat cã nu stie cine sînt agresorii si cã nu a apucat sã-i vadã. Supãrat, pietreanul a mai spus cã i s-au recoltat probe de sînge pentru stabilirea ADN-ului fãrã acceptul sãu. Este stiut faptul cã procurorii care ancheteazã asasinatul de la Cafe Latino îl acuzã pe Puiu Mironescu de complicitate, iar din acest motiv au cerut instantei sã-l oblige pe Mironescu sã accepte prelevarea de probe în vederea stabilirii ADN-ului. Anchetatorii vor sã confrunte ADN-ul lui Mironescu cu urmele gãsite pe tuburile de la cartusele cu care a fost ucis Gheorghe Mararu. Mironescu a negat cã l-ar fi sprijinit pe Falãu în comiterea crimei si nu a fost de acord sã i se preleveze probe fiindu-i teamã cã acestea urmau sã fie „plantate“ pe tuburile de cartuse. ÃŽn ziua în care a fost atacat, Puiu Mironescu se întorcea de la Bucuresti, unde fusese chemat la Parchetul General tocmai pentru a i se preleva probele, asa cum a stabilit instanta Curtii de Apel Bacãu. Nu s-a întîmplat nimic, pentru cã procurorii au constatat în ultimul moment cã probele trebuie prelevate de IJP Neamt.

Agresorii au intrat în pãmînt

Ieri, la închiderea editiei, cei care se ocupã de cazul Mironescu nu aveau prea multe date în ceea ce-i priveste pe agresori. Acestia au reusit sã fugã de la fata locului îmbarcati într-un autoturism pregãtit special pentru a scãpa din zonã. Asa cum am relatat si în editia de ieri a Monitorului, Puiu Mironescu a ajuns în stare gravã la spital, dupã ce a fost bãtut crunt de patru indivizi necunoscuti, înarmati cu bîte de baseball. Incidentul a avut loc luni searã, în jurul orei 19, la trecerea de cale feratã situatã în comuna Lilieci, la iesirea din Bacãu spre Piatra Neamt. Aflat la volanul autoturismului sãu, un Audi A6, Mironescu a fost sicanat în trafic de soferul unui BMW. La trecerea de cale feratã de la Lilieci, soferul BMW-ului a blocat masina lui Mironescu, moment în care din autoturism au iesit patru indivizi înarmati cu bîte care s-au nãpustit asupra nemteanului. Acesta a reusit sã fugã, însã a fost prins pe calea feratã. Aici a fost bãtut cu bîtele de cãtre urmãritorii sãi. Echipajul care îl fila pe Mironescu a ajuns si el în zonã la scurt timp, iar politistii au intervenit reusind sã salveze victima din mîinile agresorilor. Nu este exlus ca infractorii sã fi intentionat sã-l abandoneze pe Mironescu pe calea feratã, stiut fiind faptul cã traseul respectiv este intens circulat.
Agresorii au reusit sã fugã cu un autoturism care nu a fost încã identificat. Reamintim cã, acum cinci ani, Mironescu a scãpat cu viatã ca prin minune, dupã ce asupra sa au fost trase cinci focuri de armã în fata blocului unde locuia.

Articol afisat de 5696 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective