Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Februarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Avocatul Ghitã Popescu si-a rupt piciorul la schi

• pietreanul si-a fracturat tibia de la piciorul stîng, dupã ce a intrat cu schiurile într-un sant • accidentul a avut loc în pãdurea de lîngã pîrta de schi Cozla • „Cred cã a încercat sã scurteze drumul spre masinã si a luat-o prin pãdure“, sînt de pãrere salvamontistii •

Avocatul Gheorghe Popescu, foarte cunoscut în Neamt prin prisma meseriei si pasiunea pentru motociclism, va sta departe de sãlile de judecatã, dupã ce a fost victima unui eveniment neplãcut. Acesta a fost internat în spital joi seara si operat vineri, 25 februarie, de chirurgii ortopezi dupã ce si-a rupt un picior pe pîrtia de schi. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 19,20 în zona denumitã Poiana Tapului. Avocatul, împreunã cu fiul sãu, a mers la schi, iar spre searã au vrut sã se retragã la autoturismul pe care care îl avea parcat în apropiere de Cercul Gospodinelor. Pentru a scurta traseul, cei doi au ales sã meargã prin pãdure, dar pe schiuri. „Accidentul a avut loc lîngã pîrtie, mai exact la o distantã de aproximativ 10 metri de aceasta. Pe la jumãtatea pîrtiei, Gheorghe P. si fiul acestuia au intrat în pãdure pe schiuri. Unul dintre ei nu a vãzut un sant si a intrat în plin în el, rãnindu-se grav. Am fost anuntati si am sunat imediat la 112, dupã care l-am transportat cu targa pînã la ambulanta care astepta pe platoul de la Gospodine“, a declarat salvamontistul Adrian Alãzãroaei, responsabil cu pîrtia de schi Cozla. Ghitã Popescu a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Neamt unde a fost diagnosticat de medici cu o fracturã de tibie si multiple echimoze. A fost internat în sectia de Ortopedie, iar vineri dimineatã a si intrat în sala de operatie, interventia fiind fãcutã de cãtre medicul Remus Caranfil, seful sectiei. „Domnul avocat, un sportiv împãtimit, a avut ghinion si a suferit o fracturã la picior. Din fericire, a fost vorba despre un caz fãrã complicatii iar operatia a decurs foarte bine, fãrã nici un fel de incidente. Tocmai pentru cã totul a decurs ca la carte, pacientul a fost lãsat sã plece acasã imediat dupã operatie, urmînd sã revinã la controale. ÃŽn ultima perioadã am avut mai multi pacienti care au suferit diverse fracturi ori traumatisme pe pîrtie. Unii au avut ghinion, precum domnul avocat Popescu, dar altii, care abia au învãtat sã schieze s-au aventurat pe pîrtia de la noi care este una cu dificultate si care se adreseazã schiorilor experimentati“, a precizat medicul Caranfil.
Avocatul nemtean nu se aflã la prima experientã de acest gen. Cunoscut ca un motociclist împãtimit, Ghitã Popescu a suferit în vara anului trecut un accident în urma cãruia a suferit leziuni ce l-au tinut la pat o perioadã destul de lungã. Revenind la accidentele de schi de pe pîrtia Cozla, trebuie amintiti cã la sfîrsitul sãptãmînii trecute, cînd a nins din belsug, patru persoane au ajuns la spital. Cu totii au suferit fracturi ale membrelor, fie inferioare, fie superioare dar nu au fost complicatii, victimele fiind externate rapid. Cum si în acest week-end vremea se anuntã tocmai bunã pentru practicarea sporturilor de iarnã si, în plus mai are loc si o competitie sportivã pe pîrtie, nu este exclus ca la spital sã ajungã si alti schiori accidentati.
Salvamontistul Cristian Alãzãroaei a declarat cã pîrtia se aflã într-o perfectã stare si cã se asteaptã ca numãrul turistilor în acest sfîrsit de sãptãmînã sã fie la fel de mare ca si weekend-ul trecut. „Pîrtia este ok, iar zãpadã este din belsug. Cu sigurantã, numtrul turistilor va fi destul de mare sîmbãtã si duminicã“, a declarat Alãzãroaei.

Articol afisat de 1829 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective