Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Februarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vai de bolile noastre!

• de la 1 aprilie lista medicamentelor gratuite sau compensate va fi mai micã • de asemenea, tratamentele oncologice injectabile se vor lua doar din farmaciile spitalelor • banii pentru medicamente vor fi mult mai putini ceea ce va însemna retete mai putine •

Începutul lunii aprilie va aduce multe schimbãri în Sãnãtate, atît la nivelul spitalelor si medicilor de familie cît si în farmacii. Din pãcate, aproape toate schimbãrile vor lovi cel mai mult în bolnavi, care vor avea astfel si mai putine sanse sã-si primeascã tratamentele vitale ori sã aibã acces la investigatii sofisticate si moderne. Ministerul Sãnãtãtii si Casa Nationalã de Asigurãri au justificat mãsurile ce se vor aplica de la 1 aprilie prin necesitatea diminuãrii pierderilor financiare din sistem, care sînt uriase. Poate mãsurile or fi fost bine bine intentionate dar, în conditiile în care cei mai multi dintre români trãiesc la limita subzistentei iar sistemul sanitar este falimentar, noile ordine par sadice de-a dreptul.

Mai putine medicamente gratuite si compensate

De la 1 aprilie, CNAS a decis sã modifice lista medicamentelor gratuite ori compensate, astfel încît sã fie mai putine cele care vor beneficia de aceastã facilitate. De asemenea, se doreste sã fie scoase de pe listã cele mai scumpe si sã fie înlocuite cu variante ieftine. Nu doar cã vor fi mai putine, dar farmaciile vor avea si fonduri mai mici. „Se doreste ca de la 1 aprilie sã nu mai fie alocat un buget general pentru toate farmaciile din judet, ci punctual pentru fiecare farmacie în parte. Din pãcate, media consumurilor care va fi luatã în calcul pentru anul acesta este stabilitã pe baza consumurilor din trimestrul II si III din 2010. Atunci s-au dat cele mai putine retete pentru cã nu au existat fonduri iar acest lucru va însemna cã vom avea cu totii niste bugete de mizerie care ne vor permite sã eliberãm foarte putine medicamente“, a declarat farmacistul Ilie Echim.

Tratamentele pentru cancer, restrictionate

Tot de la începutul lunii aprilie statul doreste ca medicamentele oncologice injectabile, cele mai multe si mai scumpe de altfel, nu vor mai fi comercializate în farmaciile cu circuit deschis ci doar în cele din spitale. Din punctul de vedere al farmacistilor, acest lucru va fi în dezavantajul pacientilor deoarece farmaciile spitalelor au mari probleme cu aprovizionarea, ele avînd datorii uriase cãtre furnizori. Partea cea mai proastã va fi cã, bolnavii inclusi în programele nationale de sãnãtate nu prea vor mai avea ce retete sã ia, deoarece bugetele alocate anul acesta judetului Neamt pentru aceste afectiuni grave sînt mai mici decît anul trecut. În 2010 consumurile pe programele de sãnãtate au fost cu 60 de miliarde de lei vechi peste limita aprobatã de stat. Pe lîngã toate aceste modificãri ce vor lovi direct în bolnavi, si spitalele anuntã internãri cu programare, introducerea de taxe etc. Într-un cuvînt, sãrãcie lucie.

Articol afisat de 1586 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective