Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Concedieri contestate la Smirodava

Concedieri contestate la Smirodava

• 4 salariate de la Smirodava din Roman au primit preaviz de concediere • acestea considerã aceastã decizie un abuz, motiv pentru care vor actiona în instantã conducerea unitãtii • „Decizia de a le concedia pe cele 4 salariate a fost determinatã de dificultãtile economice cu care se confruntã societatea“, a declarat Sorin Chiriac, administratorul societãtii •

Declinul economic al unor societãti comerciale romascane care s-a resimtit din plin în ultima perioadã, s-a rãsfrînt si asupra a 4 salariate de la Smirodava, care au fost înstiintate cã de pe 2 mai nu mai sînt angajatele societãtii. Nemultumirile celor 4 salariate sînt legate de faptul cã, în timp ce societatea are de onorat o serie de contracte, ele au fost „puse pe liber“. Mai mult de atît, angajatele reclamã faptul cã motivul care a condus la concedierea lor ar fi înfiintarea unui sindicat care le apãrã drepturile si care, mai mult de atît, a cîstigat în instantã un spor de vechime, pe ultimii 3 ani, de care angajatele au fost private. „Consider concedierea noastrã un abuz, dupã 35 de ani de activitate. Am fost printre cele mai bune muncitoare din fabricã. Ceea ce nu le-a convenit lor a fost faptul cã ne-am cerut niste drepturi. Mai exact am cîstigat în instantã sporul de vechime pe ultimii 3 ani, adicã peste un miliard de lei vechi, ceea ce pe cei din conducere i-a deranjat foarte tare. Vor sã ne intimideze. Cînd am fost pusã sã semnez acel preaviz mi-au spus cã s-a desfiintat postul. De la Agentia de Ocupare a Fortei de Muncã, nouã ni s-a spus cã societatea angajeazã muncitori. Noi vom actiona în instantã conducerea unitãtii, pentru cã au fãcut un abuz în ceea ce priveste concedierea noastrã. Ei emit comenzi la alte societãti, pentru a le onora si pe noi ne-au dat afarã. Avem multe probe sã dovedim cã nu a fost corectã concedierea noastrã. S-au legat de articolul 65 din Codul Muncii, precum cã fabrica ar avea probleme economice“, a declarat liderul de sindicat Maria Fechetã. Magdalena Roiu, o altã angajatã „pusã pe liber“, a declarat cã avea fãcut dosar de pensionare, în momentul în care a primit preavizul de concediere si nu-si explicã motivul pentru care a fost datã afarã.

Dificultãti economice

Si Emilia Gãinã s-a plîns de faptul cã a fost concediatã pe nedrept. „Sîntem afiliate unui sindicat asa am gãsit de cuviintã sã ne cerem niste drepturi. Am impresia cã acesta a fost motivul real pentru care am fost concediate. Vinerea trecutã, pe 29 aprilie, sefa de la Resurse Umane ne-a dat deciziile de concediere la poartã, în fata colegilor si ne-a pus într-o posturã delicatã. Vineri, 29 aprilie, am cerut norma de lucru, fãrã a face însã nici un repros la adresa conducerii, pentru cã norma s-a dublat fãrã motiv. Sîntem un grup de 15 fete, dar la presiuni acestea s-au retras, pentru cã asta a fost situatia. Au vrut sã scape de noi, sã nu mai fim o piedicã. Toatã societatea a obtinut acel spor de vechime, în instantã, nu numai noi. Ar trebui sã ne dea si banii din urmã. Vom da în judecatã conducerea societãtii. Trebuia sã fim înstiintate cã vom fi trimise în preaviz, eu cum sînt bolnavã cu inima puteam sã cad din picioare. Pe luna trecutã am realizat un salariu de 500 de lei, dupã 35 de ani de vechime, si mai am un an pînã la pensie“, s-a plîns Emilia Gãinã.
Sorin Chiriac, administratorul Smirodava a declarat cã decizia de concediere a celor 4 angajate este legatã de dificultãtile economice prin care trece societatea. „Decizia de a le concedia pe cele 4 salariate care si-au manifestat nemultumirea a fost determinatã de dificultãtile economice cu care se confruntã societatea. Practic, au fost desfiintate cele 4 posturi. Dacã unitatea noastrã se va redresa în urmãtoarea perioadã sînt excluse si alte concedieri. ÃŽn perioada de preaviz ale celor 4 salariate, dacã situatia economicã se va îmbunãtãti, atunci vom reconsidera decizia de concediere a celor 4 doamne, tinînd cont cã sînt deocamdatã în perioada de preaviz. ÃŽn ce priveste faptul cã sînt afiliate unui sindicat, acest lucru nu are nici o legãturã cu decizia noastrã de concediere. Iar cît despre faptul cã îsi vor cere drepturile pe calea instantei, aceasta este optiunea dumnealor“ a declarat administratorul Smirodava, Sorin Chiriac.

Articol afisat de 2292 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective