Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Mai 2011
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Concedieri contestate la Smirodava

Concedieri contestate la Smirodava

• 4 salariate de la Smirodava din Roman au primit preaviz de concediere • acestea consideră această decizie un abuz, motiv pentru care vor actiona în instantă conducerea unitătii • „Decizia de a le concedia pe cele 4 salariate a fost determinată de dificultătile economice cu care se confruntă societatea“, a declarat Sorin Chiriac, administratorul societătii •

Declinul economic al unor societăti comerciale romascane care s-a resimtit din plin în ultima perioadă, s-a răsfrînt si asupra a 4 salariate de la Smirodava, care au fost înstiintate că de pe 2 mai nu mai sînt angajatele societătii. Nemultumirile celor 4 salariate sînt legate de faptul că, în timp ce societatea are de onorat o serie de contracte, ele au fost „puse pe liber“. Mai mult de atît, angajatele reclamă faptul că motivul care a condus la concedierea lor ar fi înfiintarea unui sindicat care le apără drepturile si care, mai mult de atît, a cîstigat în instantă un spor de vechime, pe ultimii 3 ani, de care angajatele au fost private. „Consider concedierea noastră un abuz, după 35 de ani de activitate. Am fost printre cele mai bune muncitoare din fabrică. Ceea ce nu le-a convenit lor a fost faptul că ne-am cerut niste drepturi. Mai exact am cîstigat în instantă sporul de vechime pe ultimii 3 ani, adică peste un miliard de lei vechi, ceea ce pe cei din conducere i-a deranjat foarte tare. Vor să ne intimideze. Cînd am fost pusă să semnez acel preaviz mi-au spus că s-a desfiintat postul. De la Agentia de Ocupare a Fortei de Muncă, nouă ni s-a spus că societatea angajează muncitori. Noi vom actiona în instantă conducerea unitătii, pentru că au făcut un abuz în ceea ce priveste concedierea noastră. Ei emit comenzi la alte societăti, pentru a le onora si pe noi ne-au dat afară. Avem multe probe să dovedim că nu a fost corectă concedierea noastră. S-au legat de articolul 65 din Codul Muncii, precum că fabrica ar avea probleme economice“, a declarat liderul de sindicat Maria Fechetă. Magdalena Roiu, o altă angajată „pusă pe liber“, a declarat că avea făcut dosar de pensionare, în momentul în care a primit preavizul de concediere si nu-si explică motivul pentru care a fost dată afară.

Dificultăti economice

Si Emilia Găină s-a plîns de faptul că a fost concediată pe nedrept. „Sîntem afiliate unui sindicat asa am găsit de cuviintă să ne cerem niste drepturi. Am impresia că acesta a fost motivul real pentru care am fost concediate. Vinerea trecută, pe 29 aprilie, sefa de la Resurse Umane ne-a dat deciziile de concediere la poartă, în fata colegilor si ne-a pus într-o postură delicată. Vineri, 29 aprilie, am cerut norma de lucru, fără a face însă nici un repros la adresa conducerii, pentru că norma s-a dublat fără motiv. Sîntem un grup de 15 fete, dar la presiuni acestea s-au retras, pentru că asta a fost situatia. Au vrut să scape de noi, să nu mai fim o piedică. Toată societatea a obtinut acel spor de vechime, în instantă, nu numai noi. Ar trebui să ne dea si banii din urmă. Vom da în judecată conducerea societătii. Trebuia să fim înstiintate că vom fi trimise în preaviz, eu cum sînt bolnavă cu inima puteam să cad din picioare. Pe luna trecută am realizat un salariu de 500 de lei, după 35 de ani de vechime, si mai am un an pînă la pensie“, s-a plîns Emilia Găină.
Sorin Chiriac, administratorul Smirodava a declarat că decizia de concediere a celor 4 angajate este legată de dificultătile economice prin care trece societatea. „Decizia de a le concedia pe cele 4 salariate care si-au manifestat nemultumirea a fost determinată de dificultătile economice cu care se confruntă societatea. Practic, au fost desfiintate cele 4 posturi. Dacă unitatea noastră se va redresa în următoarea perioadă sînt excluse si alte concedieri. În perioada de preaviz ale celor 4 salariate, dacă situatia economică se va îmbunătăti, atunci vom reconsidera decizia de concediere a celor 4 doamne, tinînd cont că sînt deocamdată în perioada de preaviz. În ce priveste faptul că sînt afiliate unui sindicat, acest lucru nu are nici o legătură cu decizia noastră de concediere. Iar cît despre faptul că îsi vor cere drepturile pe calea instantei, aceasta este optiunea dumnealor“ a declarat administratorul Smirodava, Sorin Chiriac.

Articol afisat de 2102 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara BUGA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective